Chinees techbedrijf zoekt samenwerking op met grote crypto-projecten
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Chinees techbedrijf zoekt samenwerking op met grote crypto-projecten

Tencent Cloud

Tencent Cloud, een enorm groot techbedrijf uit China, heeft een aantal overeenkomsten met verschillende crypto- en blockchain bedrijven getekend. Het techbedrijf wil zo de ontwikkeling en de bouw van Web3 ecosystemen faciliteren.

Meerdere partijen in Web3

Niet alleen Tencent Cloud focust zich momenteel op de wereld van Web3, ook andere grote bedrijven zoals Google Cloud en Microsoft sloten soortgelijke samenwerkingen. Google Cloud kondigde onlangs aan samen te gaan werken met Tezos, een cryptocurrency die zich al jaren in de top van de industrie bevindt. Meerdere grote partijen storten zich dus op Web3.

In het lijstje van samenwerkingen met Tencent Cloud bevinden zich onder andere Ankr, Avalanche, Scroll en Sui. Met Ankr gaat het techbedrijf een serie blockchain API-diensten aanbieden. Deze toepassing zal het mogelijk maken om te verbinden met mainstream blockchains die bouwen aan Web3 games en toepassingen.

NFT-projecten

Naast de samenwerkingen met cryptodiensten introduceert Tencent Cloud ook een NFT-gerelateerd product: Metaverse-in-a-box. Dit product integreert volledig met een groot deel van de infrastructuur, betrouwbare producten en kant en klare codes voor blockchain-games.

We zien de laatste tijd een flinke toename in samenwerkingen en interesse in de Web3 wereld. Zo lanceerde Spotify onlangs nog een pilot voor token-enabled playlist, een afspeellijst die alleen te beluisteren is als je in het bezit bent van een bepaalde NFT. We zijn benieuwd naar wat de toekomst van Web3 ons nog meer gaat brengen.