CEO Ripple: We kunnen de XRP-prijs niet meer beïnvloeden dan bijv. Bitcoin whales. - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

CEO Ripple: We kunnen de XRP-prijs niet meer beïnvloeden dan bijv. Bitcoin whales.

Ripple

De CEO van blockchain-betalingsnetwerk Ripple zegt dat het bedrijf de bijbehorende XRP- cryptocurrency niet wil “dumpen”, ondanks dat ze grote hoeveelheden verkopen. In een interview met CNN op 5 januari bracht Brad Garlinghouse een interessante stelling naar voren aan het debat over de relatie van Ripple met XRP.

Garlinghouse: Ripple “kan XRP-prijs niet beheersen”

“In de XRP-gemeenschap is Ripple de grootste eigenaar, en het punt dat ik heb gemaakt, is dat we de meest geïnteresseerde partij zijn in het succes van het XRP-ecosysteem,” vertelde hij het netwerk.Over het onderwerp hoe Ripple dat eigendom beheert, verklaarde Garlinghouse:

“Ja, Ripple bezit veel XRP, we zijn erg geïnteresseerd in het succes van XRP, maar de beschuldigingen dat we dumpen, is niet in ons beste belang om dat te doen […]. Dat zouden we nooit doen en in feite hebben we stappen ondernomen om het grootste deel van de XRP die we bezitten in escrows op te sluiten, zodat we het niet kunnen aanraken. ”

200.000 dollar uit escrow gehaald

Begin 2020 heeft het bedrijf als onderdeel van een geplande operatie 1 miljard XRP , ter waarde van ongeveer $ 200.000, vrijgegeven uit escrow.

XRP zelf haalde ondertussen meer dan twee jaar dieptepunten in december, zakkend onder $ 0,20 en op een punt handelend 96% onder zijn hoogste punt ooit van $ 3,40. Een herstel, inclusief 9% winst in de afgelopen 24 uur, heeft sindsdien XRP / USD terug boven de $ 0,20-grens gebracht.

“Oh nee,” protesteerde hij toen hem gevraagd werd naar de mogelijkheid, waarbij hij de situatie vergeleek met grote Bitcoin ( BTC ) investeerders:

“Ripple kan de prijs van XRP niet meer beheersen dan de whales de prijs van Bitcoin kunnen beheersen.”

Grote XRP-kopers zouden “hypothetisch beperkingen hebben”

Niettemin, zei hij, zou Ripple niet goed reageren op andere grote investeerders die een aanzienlijk deel van het XRP-aanbod bezitten. In wat leek als een wens om toch de markt te beïnvloeden, positioneerde Garlinghouse Ripple als de blijvende belangrijke tokenhouder in de toekomst.

“Er zijn momenten waarop we samenwerken met institutionele beleggers of kunnen zeggen:” Hé, we willen $ 10 miljoen XRP kopen “en we zouden lock-ups hebben om te voorkomen dat ze op de markt dumpen,” vervolgde hij.

Concluderend zei de directeur dat dergelijke interventies desalniettemin “hypothetisch” waren:

“We willen niet dat een andere partij heel veel XRP koopt en op de markt dumpt, en dus zouden we hypothetisch beperkingen hebben met betrekking tot wat ze zouden kunnen verkopen en hoe vaak, en meestal zijn die gebaseerd op volume in de markt.”