Catena (CATKN): Een compleet gedecentraliseerd handelsplatform - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Catena (CATKN): Een compleet gedecentraliseerd handelsplatform

Catena decentralized exchange

Catena is een compleet gedecentraliseerd handelsplatform waar mensen elk type producten of diensten kunnen uitwisselen. Bij het ontwerpen van dit platform proberen de makers de huidige handelsbelemmeringen te overwinnen. Uiteindelijk willen zij het grootste en meest betrouwbare platform zijn voor wereldwijde en binnenlandse transacties en zakelijke transacties over de hele wereld.

De gedecentraliseerde exchange (DEX)

Catena DEX is een revolutionaire token exchange die met behulp van de blockchain-technologie de aanpak van de handel in de wereldeconomie wil veranderen.

Volgens de ontwikkelaars van Catena zijn er enkele obstakels die de vrije handel in de wereld belemmeren. Twee van de grootste obstakels zijn verschillende vormen van fraude en wereldwijde problemen met de bevoorradingsketen. Verder wil CATKN kleine en middelgrote bedrijven mee laten profiteren van de wereldeconomie. Dit willen ze doen door deze bedrijven kansen te bieden om mee te kunnen concurreren met de grote bedrijven en ze een eerlijk marktdeel te bieden.

Catena decentraal
Bron: https://www.catenaex.com/technology

Voordelen van het gedecentraliseerde CATKN-platform

Het gedecentraliseerde CATKN-platform heeft enkele voordelen vergeleken met andere gedecentraliseerde platformen. In de basis heeft het CATKN-platform alle voordelen van een normale gedecentraliseerde exchange. Echter is het op deze exchange makkelijker en efficiënter om te handelen en heb je meer geavanceerde functies. Bekijk het schema uit het Catena-Whitepaper hieronder voor een vergelijking van de verschillende soorten platformen. De Catena Token (CATKN) is een essentieel onderdeel van het platform. Het is de sleutel voor goedkeuring van iedere transactie en ieder contract op de blockchain.

catena schema

Aanpak van fraude en problemen met de bevoorradingsketen

Fraude kan voor een groot deel aangepakt worden door de werking van de blockchain. Zodra informatie wordt opgeslagen op de blockchain kan er niks meer aan veranderd worden. Deze waarheid wordt digitaal opgeslagen. Op de blockchain is er sprake van transparante procedures en automatisering van verschillende regels. Deze blockchain-kenmerken zal Catena gebruiken door er een gedecentraliseerd platform op te bouwen voor het verhandelen en uitwisselen van goederen en diensten.

Op de blockchain vinden transacties rechtstreeks plaats tussen gebruikers via een geautomatiseerd proces dat wordt beheerd door Catena’s platform. Door deze rechtstreekse transacties is er geen sprake meer van een derde tussenpartij die een deel van het geld ontvangt voor de service. De problemen met de bevoorradingsketen hebben onder andere te maken met vertragingen bij de grens, verschillen in de productregelgeving, slecht transport, corruptie en diefstal. Hierdoor kan de verzendtijd i.p.v. drie weken, acht weken zijn.

Voorbeeld van een verkoop op de blockchain

Vele verkopen via internet gaan niet door vanwege een gebrek aan vertrouwen. De verkoper zal niet snel een duur product versturen naar de koper zonder daar eerst geld voor te ontvangen. Een koper zal juist niet snel geld willen overmaken zonder dat het product al in huis is. Op de blockchain kunnen de verkoper en koper verschillende voorwaarden vastleggen (smart contract), denk aan de kwaliteit van het product, details over de verzending en de betalingscondities. Het geld komt beveiligd op de blockchain te staan en wordt pas vrijgegeven aan de verkoper als alle partijen, verkoper en koper, na de verzending en het ontvangst akkoord zijn gegaan met de voorwaarden. Door de voorwaarden die beide partijen kunnen stellen is deze methode extreem gebruikersvriendelijk.

Smart contracts aanpassen

Catena biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om de smart contracts aan te passen aan hun eisen en behoeften zonder hiervoor te moeten coderen. Hiervoor kunnen ze de ETP-interface gebruiken waarover je verderop in de blog meer leest.

De nieuwe technologieën die worden gebruikt

Catena is voorzien van twee nieuwe technologieën die helpen bij het faciliteren en stimuleren van de handelseconomie. De afkortingen van deze twee technologieën zijn ETP en COMAI. ETP en Comai kunnen veel mensen helpen om groei en schaalbaarheid te bereiken. Ook kan het de handelstransacties beveiligen.

ETP

ETP (efficient trading platform) is een handelsplatform dat bestaat uit een set van voorgeprogrammeerde smart-contracts. Deze zorgen ervoor dat iedereen een smart-contract voor zijn bedrijf kan ontwikkelen zonder daar een code voor te moeten schrijven. De gebruiker kiest een interface en bepaalt verschillende eisen voor een deal en CATKN zorgt voor de rest.

ETP
Bron: https://www.catenaex.com/technology

COMAI

COMAI, Catena Order Matching Al (Artificial Intelligence), is een wiskundige modeling van de game theory. Game Theory is een techniek die wordt gebruikt om situaties te analyseren waarbij de uitkomst van een handeling ook van invloed is op de ander(en). Wanneer de besluitvorming van individuen onderling afhankelijk is, wordt dit een strategische beslissing genoemd. In strategische games beïnvloeden acties van een persoon of groep anderen. Belangrijk is dat alle betrokken personen daar bewust van zijn. Door dat bewustzijn proberen spelers te bedenken wat mogelijke acties zijn van de anderen.

Order Matching AI
Bron: https://www.catenaex.com/technology

Wat doet het Order Matching AI?

De Order Matching AI voert een strategisch algoritme uit om de beste routes op de exchange toe te wijzen en de ideale zakelijke transactie uit te voeren. Het is een wetenschappelijk onderbouwde manier om voor alle partijen in een zakelijke deal een win-win situatie te creëren waarbij de kans groot is dat deze partijen ook in de toekomst zaken met elkaar blijven doen. COMAI is van toepassing voor het verhandelen van elk product. Bij al deze producten is hetzelfde algoritme van toepassing. COMAI is een revolutionaire technologie waarbij de ultieme deal en snelle transactie kan worden gevonden op het Catena-platform.

Catena tokensale details

Catena houdt een ICO om zo kapitaal te werven voor het project. De Catena Token zal een ERC-20 token zijn, die is gemaakt op de Ethereum blockchain. Totaal zal er niet meer dan 250 miljoen tokens worden uitgegeven. Er komen ook geen tokens meer bij. De Catena token is nodig als je deze wilt gebruiken in het Catena ecosysteem.

Catena tokensale
Token distributie Catana. Bron: https://www.catenaex.com/token

Nuttige links en Catena sociale media

Ben je geïnteresseerd in het project? Dan kun je de onderstaande websites bekijken voor meer informatie. Ook de social media profielen van Catena staan in de opsomming.

Mijn mening over Catena

Catena is een project om in de gaten te houden. Er zijn al een aantal gedecentraliseerde exchanges op de markt, maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering. De technieken COMAI, ETP en Order Matching AI, die Catena wil toevoegen, zijn innovatief. Deze technologie voegt zeker wat toe. Ze zijn er ook voor de wat kleinere ondernemers, en geven hen kansen waar anderen dit niet doen. Deze gaat om mijn lijst van projecten die ik ga volgen.

Disclaimer: Wij komen mogelijk in aanmerking voor een kleine vergoeding voor het schrijven van dit artikel. Dit ontvangen wij via het Bounty0x Bountyprogramma. En doen wij onder de gebruikersnaam @bitcoinsaltcoinsnl. Ik ben niet verplicht geweest om een artikel te schrijven over Catena. Dit artikel is geen handelsadvies. Doe altijd goed je eigen onderzoek.