Cash App bedenker Bob Lee doodgestoken in San Francisco
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Cash App bedenker Bob Lee doodgestoken in San Francisco

Cash App bedenker Bob Lee doodgestoken

Een gruwelijke misdaad in San Francisco. Daar is voormalig Chief Technology Officer van Square, Bob Lee onlangs om het leven gekomen na een steekpartij. Bob Lee was naast Chief Technology Officer van Square ook de bedenker van de Cash App, een mobiele betalingsdienst die onder andere Bitcoin ondersteunt.

Steekpartij blijkt funest te zijn

De politie van San Francisco (SFPD) maakte onlangs bekend dat er een 43-jarig mannelijk slachtoffer met duidelijke steekwonden aan was getroffen. Het bleek uiteindelijk om Lee te gaan. Agenten verleenden hulp en riepen medici ter plaatse. Lee is vervolgens met levensbedreigende verwondingen naar een plaatselijk ziekenhuis vervoerd. Ondanks inspanningen van eerstehulpverleners en medisch personeel is het slachtoffer aan zijn verwondingen bezweken. Dat staat in een rapport van de SFPD.  Tot nu toe zijn er geen arrestaties verricht, maar de politie is een onderzoek zijn gestart naar de moord op Lee.

Bob Lee

Bob Lee was een bekend gezicht binnen de Tech industrie. Hij was de eerste Chief Technology Officer van het betalingssysteem Square. Dit werd later omgedoopt tot Block voor het ontwerpen van de Cash App. De CEO van Block reageerde geschokt op de fatale steekpartij.  Verder kwam er nog een stortvloed aan steunbetuigingen binnen op verschillende sociale media-platforms waarin de Chief Product Officer van cryptocurrency MobileCoin geprezen wordt.

Zo tweette Bill Barhydt, de CEO van cryptobedrijf Abra: “Ik heb net het verschrikkelijke nieuws gekregen dat onze vriend Bob Lee vandaag is vermoord. Bob was een vader, de voormalige CTO van Square, waar hij Cash App & CTO van Mobile Coin creëerde. Hij was een genereus fatsoenlijk mens die het niet verdiende om gedood te worden.”