Brave browser rolt concurrent voor Zoom uit - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Brave browser rolt concurrent voor Zoom uit

Brave together zoom videobellen concurrent
Bron afbeelding: https://together.brave.com/

De privacy gerichte Brave-Browser heeft een testversie van het platform Brave Together aangekondigd. Deze videogesprekservice moet Zoom evenaren, maar dan met veel betere beveiligingsfuncties. Brave richt zich hiermee op “privacy-focused video calling”. Het biedt zelfs onbeperkt bellen voor een onbeperkt aantal deelnemers. Wie deze videodienst wil gebruiken, moet wel de Brave Browser installeren. Wil je van de dienst gebruikmaken? Ga dan naar Together.Brave.com via deze link. Het gaat hier om een eerste versie, waarbij nog niet alles 100% naar wens zal werken. Vooralsnog werkt de eerste versie alleen nog maar in delen van Amerika, maar dit zal naar verwachting snel worden uitgebreid.

Brave Together, concurrent voor Zoom

De service is in wezen een Brave-versie van Jitsi, de open-source app die naar verluidt de voorkeur geniet van Edward Snowden. Het biedt al end-to-end-codering voor één-op-één videogesprekken en werkt momenteel aan het inschakelen van die functie voor gesprekken met meerdere personen. Het biedt in ieder geval een heleboel beveiligingsfuncties, waaronder vierwoords vergaderlinks, die mensen die in willen breken tijdens vergaderingen moeilijk maakt. Dit gebeurt bij Zoom namelijk nog erg veel.

Aankondiging op Twitter

Brave Software, het officiële Twitterkanaal van het bedrijf achter de privacy gerichte browser, deed zelf de aankondiging via Twitter.

Testversie van de app

Dinsdag introduceerde de Brave-browser Brave Nightly bij zijn Twitter-volgers. Het is de testversie van de app voor online bellen die end-to-end-codering mogelijk maakt om te voorkomen dat derden videogespreksruimtes binnengaan en toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens. Hoewel nog in een proeffase, nodigt de browser gebruikers uit om gebruik te maken van de dienst om onbeperkt te bellen naar onbeperkte deelnemers.

Hoewel Brave Together de gebruiker niet nodig heeft om een ​​account aan te maken voor het maken van videogesprekken, moet de gebruiker er toch een maken om toegang te krijgen tot de Brave-browser.

Volgens de aankondiging wordt Brave Together ondersteund door Jitsi, de ontwikkelaar van videoconferentieoplossingen, die ook veel wordt gebruikt door de populaire ex-CIA-medewerker en de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden.