Brave Browser: Hoe werkt het? Basic Attention Token en meer - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Brave Browser: Hoe werkt het? Basic Attention Token en meer

Brave Browser en BAT

Een browser die sneller, beter en mooier is dan alle anderen. Dit hebben wij vaker gehoord. De maker van de Brave Browser heeft veel beloften uitgesproken in de media. Zo zou het veel sneller werken dan welke browser dan ook. Het heeft geen irritante advertenties en blokkeert pop-ups. Ook deelt het cryptocurrency uit aan mensen die content maken. Een geheel andere manier van inkomsten verwerven voor “content creators” in een supersnelle browser. De cryptocurrency die bij het netwerk hoort heet BAT – de Basic Attention Token. In deze blog bekijken we de browser, kijken we naar de snelheid en hoe de cryptovaluta BAT op het platform precies werkt.

Download direct deze browser en probeer hem uit!

Wat is de Brave Browser?

De Brave Browser is een gratis open-source web browser. De browser is gemaakt door het bedrijf Brave Software Inc. De browser blokkeert advertenties en website trackers. Op het moment werkt het bedrijf aan de mogelijkheid om gebruikers eigen advertenties te tonen, als de gebruiker hier mee akkoord gaat. Het bedrijf wil 55% van de winst terugbetalen aan partners en mensen die content maken. Gebruikers kunnen ook BAT doneren aan bloggers en andere mensen die content creëren. Dit gebeurt met de Basic Attention Token en is een vorm van microbetaling. De browser claimt minder data te delen dan andere browsers. Op het moment van schrijven is Brave beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android. BAT heeft een investering gehad van grote bedrijven zoals Danhua Capital, Digital Currency Group, Foundation Capital en Founders Fund.

Brave Browser en BAT

Wie heeft de browser bedacht?

Brave is ontwikkelt door Brave Software. Dit bedrijf is opgericht door Brendan Eich en Brian Bondy. Brendan is de mede-oprichter van het Mozilla project, de Mozilla Foundation en de Mozilla Corporation. Deze bedrijven zijn ondere bekend van de Mozilla Firefox browser. Hij is een Amerikaanse techneut en bedenker van de programmeertaal JavaScript. Mede dankzij zijn bekendheid en vroeger werk heeft de Basic Attention Token zoveel aandacht gehad en is deze zeer succesvol te noemen.

Hoe Brave downloaden?

Het downloaden van deze browser is erg makkelijk. Het werkt voor Android en iOS natuurlijk wel anders dan voor op bijvoorbeeld een Windows of Apple computer. Voor de mobiele versies zoek je in de PlayStore of Appstore naar de app Brave Browser. Voor Windows volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de website van Brave via deze link
 2. Zoek de button DOWNLOAD BRAVE of ga direct naar deze link
 3. Kijk of het besturingssysteem klopt en klik op downloaden
 4. Het bestand is iets groter dan 100 MB dus het kan even duren. Downloaden op wifi is aan te raden. Na het downloaden druk je op installeren
 5. Doorloop het installatieproces
 6. Je hebt nu de supersnelle browser geïnstalleerd

Download direct deze browser en probeer hem uit!

In het kort: Wat doet Brave?

Brave doet het volgende

 • Tot 8x sneller browser vergeleken met andere browsers
 • Geen data downloaden voor content die je toch niet wilt
 • Ongewenste content blokkeren
 • Beloningen verdienen en teruggeven aan jouw favoriete websites/personen
 • Software blokkeren die je zelfs naar andere websites volgt (trackers)

Basic Attention Token verdienen en uitdelen

In huidige browser beloon je mensen die content maken via bijvoorbeeld Twitch, YouTube en blogs door het bekijken van advertenties. Dit wordt door veel mensen als hinderlijk ervaren. Via Brave kun je BAT naar jouw wallet versturen en zo jouw favoriete kanalen steunen. Mensen die een website, blog of livestream hebben, kunnen zich aanmelden en Basic Attention Tokens verdienen. Deze kun je uitgeven of omzetten naar echt geld, via onder andere Bitvavo.

Ons oordeel

Wij gebruiken de browser nu ongeveer 2 maanden en zijn er dik tevreden over. Het is een supersnelle browser en heeft erg veel voordelen. Leuk voor ons is dat sommige bezoekers ons nu al via de Brave browser belonen met kleine hoeveelheden BAT. Leuk, omdat deze munt ook voorkomt in onze lijst van veelbelovende cryptovaluta 2018. Toen wij laatst weer een andere browser openden was het gewoon weer erg wennen aan de advertenties. Misschien dat Bitcoinsaltcoins.nl in de nabije toekomst volledig overgaat op het advertentievrije model. Wat vinden jullie van de browser en advertentievrij surfen?

Download direct deze browser en probeer hem uit!