Nog steeds ontvangen wij dagelijks mails en zien we advertenties waarin BN’ers (Bekende Nederlanders) een crypto – vaak Bitcoin – aanprijzen. John de Mol, Linda de Mol en Johnny de Mol zijn uit de “De Mol” familie onder andere slachtoffer van. Andere namen die circuleren zijn die van Ruud Feltkamp, Alexander Klöpping en zelfs leden van de Koninklijke familie.

Alexander Klöpping heeft het zelfs in zijn huidige Twitternaam gezet. (Het bericht zelf heeft overigens niets met Bitcoin te maken).

Hoe werkt de scam?

Vaak worden mensen via een advertentie op Facebook, in een app of gewoon via de zoekmachine naar een malafide website geleid. De website heeft vaak een logo van bijvoorbeeld NOS, De Wereld Draait Door, Elsevier, RTL etc. Op de website staat een uitgebreid verhaal over hoe de BN’er veel geld aan het verdienen is met zijn investering in een bepaalde crypto (vaak gewoon Bitcoin). Er wordt uitgebreid uitgelegd hoe ook jij geld kan verdienen door een (kleine) investering. Je maakt dan geld over naar een Bitcoin-account en krijgt er niets voor terug. Soms lijkt het alsof je er iets voor terug krijgt, maar dat zijn alleen maar cijfers op het scherm zonder echte waarde voor wie dan ook.

Wat kun je er aan doen?

Investeer nooit omdat je op één website gelezen hebt dat een BN’er heeft geïnvesteerd en er geld mee verdient. Doe altijd goed je eigen onderzoek (Do Your Own Research). Cryptocurrency kan je gewoon kopen op een exchange. Daar heb je geen tussenpersoon voor nodig of een gek verhaal van een zogenaamde BN’er. Bekijk ook de website kritisch. Vaak is het echt overduidelijk dat deze nep is. Staat er bijvoorbeeld het logo van de NOS of RTL boven? Zoek dan eens op Google naar iets zoals NOS, Bitcoin Alexander Klöpping. Dan zul je zien dat je het originele artikel niet terug kan vinden op de officiële website. Rapporteer ook de advertentie als scam als je deze op Facebook te zien krijgt.

 

Handel €1000 gratis! 

Wij hebben een hele leuke samenwerking met onze favoriete cryptocurrency broker. Wie zich via de onderstaande button registreert handelt de eerste 1000 euro gratis! Helemaal zonder enige transactiekosten.