BN’ers die interesse hebben in cryptocurrency - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

BN’ers die interesse hebben in cryptocurrency

Er zijn een aantal Bekende Nederlanders die interesse tonen in cryptocurrencies. Sommigen zullen het waarschijnlijk promoten om zelf geld te verdienen. Anderen geloven ook echt in het product. Wij hebben Twitter, Facebook, nieuwswebsites en andere sociale media afgespeurd naar bekende Nederlanders die crypto bezitten, promoten of hebben gehad. Je komt in de onderstaande tekst onder andere namen tegen zoals: Ola John, Wesley Sneijder, Lil Kleine en Boef. Ook besteden we aandacht aan een drietal bekende voetballers die in Bitconnect zijn getrapt. We trappen af met rapper Boef

Rapper Boef

Rapper Boef plaatst op Twitter regelmatig berichten over cryptovaluta. Ook deelt hij via Snapchat berichten en reclame over cryptocurrencies. Het bekendste bericht gaat over de valuta Gulden (NLG). Hij geeft aan dat hij weer terug is op Gulden. De foto met zijn geplaatste tekst zie je op de onderstaande afbeelding.

Boef terug op Gulden (NLG)

Lil Kleine & Dirk Scheringa

ICO Headstart is mede opgericht door oud bankdirecteur Dirk Scheringa. Inmiddels heeft hij het schip alweer verlaten. In betere tijden werd Lil Kleine overgehaald om reclame te maken voor dit platform. Hij plaatste het bericht over ICO Headstart op Instagram. Hierin geeft hij (in het Engels) aan dat hij de allereerste crypto miljonair van Nederland gaat worden. Of hij dit ook echt meent zullen we nooit weten. Hij heeft namelijk geld gekregen voor deze promotie. #paid


Lil Kleine ICO headstart BN er crypto

Alexander Klöpping

In 2013 sprak het Alexander Klöpping, een Nederlands internetondernemer, blogger, columnist, internetjournalist en spreker op het gebied van internet en gadgets, al over Bitcoin in De Wereld Draait Door. Matthijs meldt aan het begin van het fragment: “Woensdag doorbrak de koers van de Bitcoin de magische grens van 100 Dollar”. Bekijk het fragment hieronder.

Ook op Twitter plaatst Alexander berichten over Bitcoin, zoals in het onderstaande voorbeeld. Of hij zelf ook een cryptocurrency investeerder is, is voor ons onbekend.

Derk Boerrigter Paddy en Ola John

Voetballers Derk Boerrigter en gebroeders Paddy en Ola John hebben in een grijs verleden geïnvesteerd in Bitconnect. Wij hebben een uitgebreid bericht geschreven over de opkomst en val van Bitconnect. Ook het AD heeft aandacht besteedt aan de investering van de voetballers in het gefaalde platform (link). Hoe groot de interesse nu nog is, is bij ons niet bekend.

Ola en Paddy john Bitconnect

Didi Taihuttu

Deze man was nog geen Bekende Nederlander voordat zijn bijzondere Bitcoin-verhaal viral ging. Hij verkocht namelijk (samen met zijn vrouw en kinderen) al zijn bezittingen. Van de opbrengst kocht hij Bitcoin. Je kan hem volgen via Twitter (link). Hij geeft regelmatig interviews aan media wereldwijd.


Wesley Sneijder

Wesley heeft op 23 april 2018 in een Tweet laten weten dat hij volledig achter het vSport team staat. Dit bedrijf is een non-profit instelling die een blockchainplatform naar de sportindustrie wilt brengen. Het doel: Het Ethereum worden van de sportwereld. Het project staat nog in de kinderschoenen en heeft geen werkend product. Wij houden het project in de gaten en komen er wellicht in de toekomst op terug.

SEC waarschuwt voor adviezen van bekende personen

Er komen regelmatig waarschuwing naar buiten over adviezen volgen van anderen. Ook wij waarschuwen hier regelmatig in onze blog voor. Als beroemdheden een cryptovaluta promoten, doen zij dit vaak omdat zij er grof geld voor krijgen.  Ook het Financieel Dagblad (FD) heeft hier een bericht over geplaatst (link). Al met al geldt ook hier de belangrijkste regel binnen de crypto-wereld: DYOR. Do Your Own Research.

Zelf ook crypto kopen?

Bekijk de onderstaande aanbieders eens. Bij alle aanbieders kan je cryptocurrency kopen met iDEAL. Ze zijn stuk voor stuk gebruiksvriendelijk en ook goed geschikt voor de crypto beginner.