Blockchain netwerk ontwikkelen op Amazon - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Blockchain netwerk ontwikkelen op Amazon

Blockchain netwerk ontwikkelen op Amazon

Zelf een blockchain netwerk ontwikkelen op Amazon is vanaf nu mogelijk! Het nieuwe platform valt onder Amazon Web Services, de cloud-computing dochteronderneming van Amazon. Tijdens het proces kun je worden geholpen door een speciale blockchain-service binnen Amazon. Wil je ook een blockchain netwerk ontwikkelen? Je kan je nu aanmelden voor de preview!

Over het nieuwe blockchain-project

Het Amazon Managed Blockchain-platform is een beheerde service die het makkelijk maakt om schaalbare blockchain-platforms te ontwerpen en te beheren. Je kan een blockchain-platform bouwen met behulp van Hyperledger Fabric. Ook wordt Ether beschikbaar om het blockchain platform op te bouwen.

Amazon Managed Blockchain

Aanmelden om een blockchain netwerk te ontwikkelen

Het is nu al mogelijk om zelf een blockchain netwerk te ontwikkelen met het Amazon Managed Blockchain platform. Omdat het een preview is, zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Je kan je voor het ontwikkelen van een blockchain netwerk aanmelden op de website. Als je dat hebt gedaan moet je eerst goedgekeurd worden en daarna kan je aan de slag gaan. Om goedgekeurd te worden moet je het aanmeldformulier invullen. Je hebt dan ook een AWS Account ID nodig. Die kan je makkelijk aanvragen via deze website.

asw account

Meerdere gebruikers op jouw blockchain netwerk

Wanneer je een blockchain netwerk hebt ontwikkeld kan je andere Amazon Web Service-leden uitnodigen of je kan meerdere leden in je account maken. Hiermee kan je een netwerk simuleren dat bestaat uit meerdere leden.

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB)

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) is een volledig beheerde ledger databank. Hier kan het Amazon Managed Blockchain-platform een onveranderlijke kopie van jouw blockchain-activiteiten naar kopiëren. Hiermee kan je eenvoudig de netwerkactiviteit buiten het netwerk analyseren en inzicht krijgen in trends. Je kan QLDB, samen met het Amazon blockchain-product, gebruiken om de volledige en verifieerbare geschiedenis van de wijzigingen van gegevens te behouden.