Home Nieuws Blockchain netwerk ontwikkelen op Amazon

Blockchain netwerk ontwikkelen op Amazon

DELEN
Blockchain netwerk ontwikkelen op Amazon

Zelf een blockchain netwerk ontwikkelen op Amazon is vanaf nu mogelijk! Het nieuwe platform valt onder Amazon Web Services, de cloud-computing dochteronderneming van Amazon. Tijdens het proces kun je worden geholpen door een speciale blockchain-service binnen Amazon. Wil je ook een blockchain netwerk ontwikkelen? Je kan je nu aanmelden voor de preview!

Over het nieuwe blockchain-project

Het Amazon Managed Blockchain-platform is een beheerde service die het makkelijk maakt om schaalbare blockchain-platforms te ontwerpen en te beheren. Je kan een blockchain-platform bouwen met behulp van Hyperledger Fabric. Ook wordt Ether beschikbaar om het blockchain platform op te bouwen.

Amazon Managed Blockchain

Aanmelden om een blockchain netwerk te ontwikkelen

Het is nu al mogelijk om zelf een blockchain netwerk te ontwikkelen met het Amazon Managed Blockchain platform. Omdat het een preview is, zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Je kan je voor het ontwikkelen van een blockchain netwerk aanmelden op de website. Als je dat hebt gedaan moet je eerst goedgekeurd worden en daarna kan je aan de slag gaan. Om goedgekeurd te worden moet je het aanmeldformulier invullen. Je hebt dan ook een AWS Account ID nodig. Die kan je makkelijk aanvragen via deze website.

asw account

Meerdere gebruikers op jouw blockchain netwerk

Wanneer je een blockchain netwerk hebt ontwikkeld kan je andere Amazon Web Service-leden uitnodigen of je kan meerdere leden in je account maken. Hiermee kan je een netwerk simuleren dat bestaat uit meerdere leden.

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB)

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) is een volledig beheerde ledger databank. Hier kan het Amazon Managed Blockchain-platform een onveranderlijke kopie van jouw blockchain-activiteiten naar kopiëren. Hiermee kan je eenvoudig de netwerkactiviteit buiten het netwerk analyseren en inzicht krijgen in trends. Je kan QLDB, samen met het Amazon blockchain-product, gebruiken om de volledige en verifieerbare geschiedenis van de wijzigingen van gegevens te behouden.

DELEN
Vorig artikelSIRIN LABS (SRN): De eerste blockchain smartphone
Volgend artikelCoin review: Bitcoin SV, toekomst, team, info en kopen
Puck reist samen met Edwin door Europa als digitale nomade. Zij heeft van Edwin in de afgelopen jaren veel gehoord over crypotocurrencies. Sinds 2018 schrijft zij ook stukjes voor Bitcoinsaltcoins.nl. Daarnaast beheert zij zelf ook meerdere succesvolle websites in meerdere branches.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here