“Blockchain grootste bedreiging voor Amerikaanse nationale veiligheid” - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

“Blockchain grootste bedreiging voor Amerikaanse nationale veiligheid”

Andrew Bustamante

Een voormalig CIA-inlichtingenofficier heeft beweerd dat blockchain de grootste bedreiging is voor de nationale veiligheid van Amerika. Andre Bustamante is naar verluidt een Air Force veteraan en tegenwoordig een adviseur voor Fortune 10-bedrijven. In een Subreddit gaf hij dit antwoord op een vraag. Een opmerkelijk antwoord!

De vraag

Op Reddit in het iAmA gedeelte plaatste Andrew Bustamante het bericht (vrij vertaald) “Ik ben Andrew Bustamante, een voormalige geheim CIA-inlichtingenofficier en oprichter van het trainingsplatform Everyday Espionage. Vraag me alles.”

Wat is IAmA op Reddit?

In deze populaire subreddit kunnen mensen een bericht plaatsten dat mensen van alles mogen vragen. Dit kunnen mensen zijn met een interessant verhaal, bekende mensen of mensen die een product willen promoten. Populaire I am A’s waren onder andere van President Obama en Bill Gates.

..en het antwoord

De meest populaire vraag kwam van gebruiker BATIRONSHARK. Hij vroeg (vrij vertaald) “Wat is volgens u de grootste bedreiging voor de nationale veiligheid van Amerika in de komende jaren? Rusland, klimaatverandering, Iran, Noord-Korea of iets anders?”. Het antwoord van de voormalige CIA-inlichtingenofficier is opmerkelijk: “Block-chain technlogie. Geen grap. Super krachtig iets en de eerste die het weet te hacken, manipuleren of naar beneden haalt, wint.”

Waarom is het zo gevaarlijk?

Hij gaat niet echt op verdere opmerkingen of vragen in. Ik denk dat de meeste mensen een ander antwoord hadden verwacht. De gesuggereerde antwoorden zoals Noord-Korea, Rusland, Klimaatverandering e.d. liggen wellicht meer voor de hand dan “Block-chain”. Een Reddit-gebruiker denkt dat het vermogen om valse gegevens binnen de blockchain te creëren ramzalig zou zijn wanneer deze gepaard gaat met de moeilijkheid om deze gegevens te corrigeren. Een andere Redditor suggereerde dat blockchain het potentieel biedt om bepaalde transacties onvindbaar te maken, hierdoor vormt het mogelijk een bedreiging voor de veiligheid.