Bitvavo review: Cryptocurrency kopen met iDEAL - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitvavo review: Cryptocurrency kopen met iDEAL

Bitvavo Exchange

Bitvavo is een nieuwe speler op de markt van cryptocurrency. Bij dit Nederlandse bedrijf kun je snel en gemakkelijk cryptovaluta kopen met iDEAL. Zij bieden op het moment aan veel soorten valuta aan om te kopen en verkopen. Toen wij werden gewezen op deze aanbieder, hebben wij deze direct uitgetest. In een tijd waar onder andere Litebit, BTC Direct en Anycoin Direct een ledenstop hebben, is het bij Bitvavo wel mogelijk om cryptocurrency met iDEAL te kopen. Onze bevindingen over deze aanbieder lees je in deze blog; Een Bitvavo review.

Wil je meteen aan de slag? Maak dan meteen een account aan!

Wat is Bitvavo?

Bitvavo B.V. is opgericht in mei 2017 en Stichting Bitvavo Payments (beheerder klanttegoeden) in juli 2017 (kvk inschrijving). Het is een nieuwe Nederlandse aanbieder van cryptovaluta. De missie van Bitvavo luidt als volgt:

“Zonder technische rompslomp digitale valuta kopen? Bitvavo maakt cryptocurrency voor iedereen toegankelijk. Registreren is eenvoudig en binnen enkele minuten beschikt u over de valuta van de toekomst. Dankzij ons geavanceerde platform heeft u overal toegang tot uw eigen digitale valuta. Wij hanteren geen minimum bedragen, instappen is voor iedereen mogelijk. Bij Bitvavo kunt u profiteren van razendsnel groeiende technologieën en meerdere digitale valuta kopen en verkopen. Onze missie is het aanbieden van digitale valuta op een veilige, eenvoudige en toegankelijke wijze. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Ons team bestaat uit mensen met een passie voor digitale valuta, en we zijn altijd bereid om u te helpen”

Check out Exchange.blue to convert bitcoin and perfect money.

Bitvavo start eigen exchange

In januari 2019 lanceert Bitvavo een eigen exchange. Op deze Bitvavo exchange kun je handelen tegen lage transactiekosten. Beginners kunnen hier eenvoudig leren handelen in cryptovaluta tegen lage kosten en betalingen verrichten met iDEAL. Mensen die al vaker op een exchange handelen, kunnen dit hier doen met dezelfde instrumenten als op grote exchanges. Een mooie toevoeging, waardoor het bedrijf zich neerzet als pionier in Nederland als het gaat om crypto uitwisselen.

Tip: Ik verwacht een grote toestroom aan mensen in januari. Meld je daarom nu al aan en zorg dat je voor januari volledig geverifieerd bent!z

Hoe werkt de website, account aanmaken en verifiëren

De website oogt simpel, maar dit vinden wij juist wel fijn. Mensen die net beginnen met cryptocurrency hebben geen behoefte aan teveel poespas. Zij willen gewoon snel en simpel een cryptovaluta kopen. Je kan een account aanmaken door op registreren te drukken. Daarna vul je enkele gegevens in en dien je deze te bevestigen. Aan te raden is om het volledige verificatieproces te doorlopen. Tot 2500 euro is dit echter niet verplicht. Mocht de koers echter explosief stijgen van een munt, dan wil je natuurlijk wel volledig geverifieerd zijn om zonder limiet te (ver)kopen.  Dit proces bestaat uit:

 • Identificatiebewijs of paspoort verifiëren (bij ons binnen enkele uren, soms direct gekeurd)
 • Telefoonnummer verifiëren met een sms-code
 • Bankrekening te verifiëren door 1 euro over te maken. Deze kan je later weer gebruiken om cryptovaluta te kopen bij Bitvavo.

Bitvavo registeren algemene gegevens

Welke munten kun je bij Bitvavo kopen en betaalmethoden

Op het moment biedt Bitvavo de volgende coins aan om te kopen met iDEAL

 • Bitcoin (BTC)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)
 • Monero (XMR)
 • Dash (DASH)
 • NEM (XEM)
 • Stellar (XLM)
 • NEO (NEO)
 • Zcash (ZEC)
 • Bitoin Cash (BCH)

 Maak dan meteen een account aan en begin met kopen en verkopen!

In drie stappen cryptocurrency kopen

Op de homepage valt te lezen dat je binnen drie simpele stappen kan beginnen met cryptocurrency kopen.

 1. Aanmelden
 2. Saldo storten
 3. Aan de slag

Wij hebben het direct uitgetest door Litecoin te kopen. Wij hebben met iDEAL 50 euro gestort naar Bitvavo toe. Dit bedrag was na betaling binnen enkele seconden in ons account zichtbaar en besteedbaar. Wij hebben bij het kopje inkopen de valuta Litecoin ingevuld. Bij het kopje verkopen euro. Hier vulden wij 50 euro in. De transactie werd binnen een paar tellen uitgevoerd en stond ook beschikbaar in onze online Bitvavo wallet. Als test hebben wij deze verstuurd naar een eigen Litecoin wallet. Dit ging ook vrijwel direct. Na 6 confirmaties stond deze ook in onze wallet.

Bitvavo cryptocurrency kopen

Conclusie

Bitvavo is een nieuw, maar veelbelovend bedrijf. Op het moment werkt het zeer vlot en zijn onze transacties snel en betrouwbaar uitgevoerd. Ons verificatieproces was binnen enkele tellen afgerond. Je kan er tot 2500 euro kopen zonder verificatie. De website oogt simpel, maar is wel heel duidelijk. In het koop en verkoop-scherm zijn nog verbeteringen mogelijk. Op het begin is het nog wat onduidelijk, maar eigenlijk is dit ook best simpel. Zolang je bij inkoop aanvinkt welke valuta je wilt hebben en bij verkoop de valuta waarmee je wilt verkopen, komt het zeker goed. Wij raden overigens aan om fonds direct te verplaatsen naar een eigen wallet, omdat dit altijd veiliger is dan een online wallet.

Wij zijn benieuwd naar wat Bitvavo in de toekomst allemaal voor functionaliteiten uit gaat brengen. Voor nu is het een prima, duidelijke en beginnersvriendelijke website om zonder poespas cryptocurrency te kopen. Let op: Het is een beginnend bedrijf in een snel veranderende wereld. Zoals altijd geldt: Geef alleen geld uit aan cryptocurrency dat je kan missen. Gebruik zoveel mogelijk een veilige wallet en beveilig je account met two-factor-authentication.

Klik hier om naar de Bitvavo website te gaan!