Home Cryptocurrency kopen Bitvavo review: Cryptocurrency kopen met iDEAL

Bitvavo review: Cryptocurrency kopen met iDEAL

DELEN
Bitvavo Exchange

Bitvavo is een nieuwe speler op de markt van cryptocurrency. Bij dit Nederlandse bedrijf kun je snel en gemakkelijk cryptovaluta kopen met iDEAL. Zij bieden op het moment aan veel soorten valuta aan om te kopen en verkopen. Toen wij werden gewezen op deze aanbieder, hebben wij deze direct uitgetest. In een tijd waar onder andere Litebit, BTC Direct en Anycoin Direct een ledenstop hebben, is het bij Bitvavo wel mogelijk om cryptocurrency met iDEAL te kopen. Onze bevindingen over deze aanbieder lees je in deze blog; Een Bitvavo review.

Wil je meteen aan de slag? Maak dan meteen een account aan!

Wat is Bitvavo?

Bitvavo B.V. is opgericht in mei 2017 en Stichting Bitvavo Payments (beheerder klanttegoeden) in juli 2017 (kvk inschrijving). Het is een nieuwe Nederlandse aanbieder van cryptovaluta. De missie van Bitvavo luidt als volgt:

“Zonder technische rompslomp digitale valuta kopen? Bitvavo maakt cryptocurrency voor iedereen toegankelijk. Registreren is eenvoudig en binnen enkele minuten beschikt u over de valuta van de toekomst. Dankzij ons geavanceerde platform heeft u overal toegang tot uw eigen digitale valuta. Wij hanteren geen minimum bedragen, instappen is voor iedereen mogelijk. Bij Bitvavo kunt u profiteren van razendsnel groeiende technologieën en meerdere digitale valuta kopen en verkopen. Onze missie is het aanbieden van digitale valuta op een veilige, eenvoudige en toegankelijke wijze. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Ons team bestaat uit mensen met een passie voor digitale valuta, en we zijn altijd bereid om u te helpen”

Check out Exchange.blue to convert bitcoin and perfect money.

Bitvavo start eigen exchange

In januari 2019 lanceert Bitvavo een eigen exchange. Op deze Bitvavo exchange kun je handelen tegen lage transactiekosten. Beginners kunnen hier eenvoudig leren handelen in cryptovaluta tegen lage kosten en betalingen verrichten met iDEAL. Mensen die al vaker op een exchange handelen, kunnen dit hier doen met dezelfde instrumenten als op grote exchanges. Een mooie toevoeging, waardoor het bedrijf zich neerzet als pionier in Nederland als het gaat om crypto uitwisselen.

Tip: Ik verwacht een grote toestroom aan mensen in januari. Meld je daarom nu al aan en zorg dat je voor januari volledig geverifieerd bent!

Hoe werkt de website, account aanmaken en verifiëren

De website oogt simpel, maar dit vinden wij juist wel fijn. Mensen die net beginnen met cryptocurrency hebben geen behoefte aan teveel poespas. Zij willen gewoon snel en simpel een cryptovaluta kopen. Je kan een account aanmaken door op registreren te drukken. Daarna vul je enkele gegevens in en dien je deze te bevestigen. Aan te raden is om het volledige verificatieproces te doorlopen. Tot 2500 euro is dit echter niet verplicht. Mocht de koers echter explosief stijgen van een munt, dan wil je natuurlijk wel volledig geverifieerd zijn om zonder limiet te (ver)kopen.  Dit proces bestaat uit:

 • Identificatiebewijs of paspoort verifiëren (bij ons binnen enkele uren, soms direct gekeurd)
 • Telefoonnummer verifiëren met een sms-code
 • Bankrekening te verifiëren door 1 euro over te maken. Deze kan je later weer gebruiken om cryptovaluta te kopen bij Bitvavo.

Bitvavo registeren algemene gegevens

Welke munten kun je bij Bitvavo kopen en betaalmethoden

Op het moment biedt Bitvavo de volgende coins aan om te kopen met iDEAL

 • Bitcoin (BTC)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)
 • Monero (XMR)
 • Dash (DASH)
 • NEM (XEM)
 • Stellar (XLM)
 • NEO (NEO)
 • Zcash (ZEC)
 • Bitoin Cash (BCH)

 Maak dan meteen een account aan en begin met kopen en verkopen!

In drie stappen cryptocurrency kopen

Op de homepage valt te lezen dat je binnen drie simpele stappen kan beginnen met cryptocurrency kopen.

 1. Aanmelden
 2. Saldo storten
 3. Aan de slag

Wij hebben het direct uitgetest door Litecoin te kopen. Wij hebben met iDEAL 50 euro gestort naar Bitvavo toe. Dit bedrag was na betaling binnen enkele seconden in ons account zichtbaar en besteedbaar. Wij hebben bij het kopje inkopen de valuta Litecoin ingevuld. Bij het kopje verkopen euro. Hier vulden wij 50 euro in. De transactie werd binnen een paar tellen uitgevoerd en stond ook beschikbaar in onze online Bitvavo wallet. Als test hebben wij deze verstuurd naar een eigen Litecoin wallet. Dit ging ook vrijwel direct. Na 6 confirmaties stond deze ook in onze wallet.

Bitvavo cryptocurrency kopen

Conclusie

Bitvavo is een nieuw, maar veelbelovend bedrijf. Op het moment werkt het zeer vlot en zijn onze transacties snel en betrouwbaar uitgevoerd. Ons verificatieproces was binnen enkele tellen afgerond. Je kan er tot 2500 euro kopen zonder verificatie. De website oogt simpel, maar is wel heel duidelijk. In het koop en verkoop-scherm zijn nog verbeteringen mogelijk. Op het begin is het nog wat onduidelijk, maar eigenlijk is dit ook best simpel. Zolang je bij inkoop aanvinkt welke valuta je wilt hebben en bij verkoop de valuta waarmee je wilt verkopen, komt het zeker goed. Wij raden overigens aan om fonds direct te verplaatsen naar een eigen wallet, omdat dit altijd veiliger is dan een online wallet.

Wij zijn benieuwd naar wat Bitvavo in de toekomst allemaal voor functionaliteiten uit gaat brengen. Voor nu is het een prima, duidelijke en beginnersvriendelijke website om zonder poespas cryptocurrency te kopen. Let op: Het is een beginnend bedrijf in een snel veranderende wereld. Zoals altijd geldt: Geef alleen geld uit aan cryptocurrency dat je kan missen. Gebruik zoveel mogelijk een veilige wallet en beveilig je account met two-factor-authentication.

Klik hier om naar de Bitvavo website te gaan!

DELEN
Vorig artikelTip: Groestlcoin (GRS) (januari en februari 2018)
Volgend artikelBitvavo: Een account aanmaken en verifiëren
Edwin is de oprichter van Bitcoinsaltcoins.nl. Sinds 2012 investeert hij in cryptovaluta. Ooit begon hij (te laat) met Bitcoin, maar wel op tijd met Litecoin. Toen hij zijn eerste winst maakte met LTC, was Edwin verkocht. Sindsdien volgt hij al het cryptocurrency nieuws. Zijn cryptopassie kan hij sinds 2017 kwijt op Bitcoinsaltcoins.nl.

47 REACTIES

 1. Dank jullie voor de duidelijke uitleg. Aangezien ik helemaal *nieuw* ben op dit gebied heb ik een vraag.
  Je zegt maak een eigen wallet omdat dit veiliger is.
  Kun je me adviseren waar ik het beste een eigen wallet maak en hoe dit functioneert?

  • Beste Richard,

   Dit hangt er vanaf welke munt je wilt kopen. Veel munten hebben een eigen wallet. Je zou ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een wallet waar meerdere munten in opgeslagen kunnen worden, zoals de Coinomi app (Android en binnenkort ook iOS). Een eigen desktop wallet of paper wallet is altijd net even iets veiliger. “kleinere” bedragen zou je in een online wallet van bijv. Bitvavo of Litebit kunnen bewaren. Je hebt alleen dan zelf niet de sleutels (private en public key) in handen. Dus als de website besluit om te stoppen, dan zou je alles kwijt kunnen raken.

   Als je de munt(en) doorgeeft waarin je interesse hebt, kan ik je advies geven over goede wallets.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 2. Ik wilde graag IOTA kopen. Dat kan niet direct, dus moet ik eerst Bitcoins kopen en omzetten. Nu kwam ik bij Bitvavo uit. Ik heb ook een account bij Binance. Is het mogelijk om je bitcoins die je hebt gekocht bij Bitvavo bij Binance te krijgen en om te zetten naar Iota?

  • Beste,

   Ja, je kan Bitcoin kopen bij Bitvavo met iDEAL. Deze verstuur je dan vanaf de online wallet naar Binance toe. Ik raad echter aan om Ethereum te kopen (kan ook bij Bitvavo) en deze naar Binance te sturen. Bij Binance is er namelijk een markt met handelspaar ETH/IOTA. Dan bespaar je weer veel transactiekosten van de ‘dure’ Bitcoin (soms wel €20+).

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

    • Beste Arjan,

     Bedankt voor de toevoeging. Ook Binance heeft het inderdaad erg moeilijk met de grote stroom aan (nieuwe) klanten. Hopelijk kan ETH weer snel worden overgemaakt!

     Met vriendelijke groet,
     Edwin

  • Beste Bob,

   Bitvavo is nog een nieuw bedrijf en ze bieden, vind ik, al aardig wat leuke munten aan die je nergens anders makkelijk kan krijgen (Ripple, Stellar en dergelijke). Ik verwacht zeker dat ze nieuwe munten toe gaan voegen. Wanneer precies? Dat weten alleen de werknemers van Bitvavo 😉

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

  • Beste Arjan,

   Een fee van 2.5% bij Bitvavo bedoel je? Dat is, vergeleken met veel andere Nederlandse aanbieders, vrij normaal. Het lijkt inderdaad aan de hoge kant, maar voor een beginner is het wel de beste optie om cryptocurrency direct met iDEAL te kopen. Andere opties met meerdere omwegen zijn wellicht nog iets te lastig. Je krijgt er wel een hoop service en gemak voor terug. Voor écht grote bedragen is wellicht een exchange meer aan te raden.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

  • Beste AJ,

   Een enkele keer wordt inderdaad bij Bitvavo tijdelijk iDEAL uitgeschakeld. Dit doen zij denk ik om de huidige orders te kunnen verwerken. We hebben dit zelf één keer eerder gezien in het weekend. Vanochtend was het deze betaalmethode ook even niet beschikbaar. Een overboeking is dan wel mogelijk (binnen 1 werkdag is jouw geld dan beschikbaar). Ik zie dat iDEAL trouwens nu wel weer een optie is.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

  • Beste AJ,

   Ik zie dat je zelf de oplossing al hebt gevonden. De koop/verkoop koers wijkt altijd wel iets af bij Bitvavo, Litebit en andere Nederlandse aanbieders. Zij vragen, voor de service die zij verlenen, hogere kosten dan als je bijvoorbeeld rechtstreeks op een exchange zou kopen. De Ripple koers is volgens CoinMarketCap op het moment van schrijven €1,36, om te kopen bij Bitvavo betaal je op datzelfde moment €1,40 per Ripple.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 3. Oke, thx, duidelijk. Overigens was de uitbetaling bij Bitvavo erg snel. Ik blijf ook bij hen. Makkelijk van opzet. Heel mooi zou zijn als ze life-grafieken zouden hebben, wie weet komt dat ooit. De site is echt makkelijk toegankelijk.

  Groet,

  AJ

  • Beste AJ,

   Leuk! Ik zal het compliment ook doorgeven aan mijn contactpersoon. Ik verwacht dat ze zeker nog veel verbeteringen gaan aanbrengen. Het is nu wel erg overzichtelijk en snel. Ik ben zelf ook enorm onder de indruk van Bitvavo.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 4. Stellar gekocht maar geen mogelijkheid om ze naar mijn eigen wallet (ledger) te verplaatsen, dit was vooraf niet duidelijk. Ik kijk het even aan of dit op korte termijn veranderd anders ben ik weer snel weg bij Bitvavo!

  • Beste Lampie,

   Vorige week heeft Bitvavo Ethereun, Litecoin en ripple voor verzending verzending mogelijk gemaakt. Ik verwacht dat het heel snel mogelijk gaat zijn om Stellar te verzenden. Je kan eventueel altijd weer omwisselen naar euro of een andere valuta en dan uitbetalen. Zodra ik meer informatie heb, deel ik dat direct!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 5. Goedemiddag,

  Vanochtend na het lezen van jullie review een account aangemaakt.
  Hoelang deed bij jullie de SMS verificatie erover ?
  Heb hem om 11.30 verstuurd maar de code nog niet binnen op sms….
  Misschien hebben jullie een soort gelijke ervaring?

  • Beste,

   Bij mij was het smsje binnen enkele seconden binnen. Staat er een optie om hem opnieuw te sturen? Het kan ook zijn dat er erg veel mensen zijn die tegelijk willen aanmelden, dat het smsje later nog komt.. maar als je hen opnieuw kan laten versturen, dan zou ik dat proberen. Bij mij en de meeste andere mensen die ik heb gesproken werd het bericht echter snel afgeleverd.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

   • Thanks voor de snelle reactie.

    Heb hem nu zowel via mobiel als pc opnieuw geprobeerd te verzenden maar nog niks binnen gekregen. Dus ook maar een mail gestuurd naar support.

    • Beste,

     Dan denk ik dat er iets overbelast is bij Bitvavo of de provider waarnij zij smsberichten afnemen. Hopelijk kan support je verder helpen. Het is wel weekend, dus ik vrees dat het wel even gaat duren..

     Met vriendelijke groet,
     Edwin

  • Beste,

   Als je in jouw account naar het tabblad kopen gaat, zie je bij het dropdown menu “inkopen” Ripple staan. Je moet dan wel eerst euro overmaken via iDEAL naar jouw Bitvavo account.

   Een enkele keer is Ripple of het storten met iDEAL even niet mogelijk. Dan is het een kwestie van geduld. Wij merken dat in het weekend, wanneer de traditionele banken gesloten zijn, sit vaker voorkomt.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 6. Hoop in Bitvavo’s komende ontwikkelingen, bijvoorbeeld een verkooporder in te kunnen zetten, waarbij automatisch wordt verkocht. Had eergisteren NEM’s gekocht, voor 0.86. Gisterenavond tikten ze de 1.06 aan, en nu staan ze weer ergens rond de 0.90. Zo wel leuk zijn, ik handel met kleine bedragen (paar honderd euro), voor de spanning en ter lering ende vermaeck….

  Groet,

  AJ

  • Beste AJ,

   Ik denk helaas niet dat Bitvavo dat snel aan gaat bieden. Dat is meer iets voor een normale exchange. Het zou wel heel fijn zijn. Ik denk dat er veel behoefte voor een simpel koop/verkoop platform is met buy en sell orders.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

  • Beste AJ,

   Inderdaad! Ze zijn zelfs druk bezig om veel andere munten toe te voegen. Nu hebben ze onder andere Verge en Cardano toegevoegd. Ik heb meteen wat Cardano ingeslagen.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

  • Beste Kim,

   In jouw account kun je naar het kopje OPNEMEN gaan. Hier vul je de currency Bitcoin in. Daarna krijg je een scherm waarin je in moet vullen hoeveel je wilt versturen en naar welk adres. Bij dit adres kun je jouw wallet adres van Bitcoin bij Binance invullen. Let goed op dat je jouw BTC adres invult en niet Bitcoin Cash, Bitcoin Gold of een andere Bitcoin fork. Mocht je er niet uitkomen, laat het dan even weten. Dan help ik je verder.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 7. Hoi Edwin, weet jij wanneer de nieuwe munten er bij komen? Overigens nu net Cardano ingeslagen. Maar hoop niet dat t verder daalt, dacht dat 0, 24 mooi inkoop bedrag zou zijn….

  Groet,

  AJ

 8. Bitvavo werkt inderdaad prima
  Gebruik het nu een paar weken. Ideaal de online wallet en met ideal kopen.
  Mocht je je willen aanmelden gebruik mijn referal. Heb jij geen last van en krijg ik wat extra. Zo helpen we elkaar. Dit heb ik zelf ook gedaan bij een ander 🙂
  – Referal door redactie weggehaald –

  • Beste Mark,

   Heel erg bedankt voor je reactie. Leuk dat je Bitvavo ook zo goed vind werken. Ik heb jouw referal link uit de reactie weggehaald. Wij bieden om Bitcoinsaltcoins.nl enorm veel gratis informatie. Hier zijn wij veel uur in de week mee bezig. Soms wel bijna fulltime. De kleine commissies die wij ontvangen, omdat onze bezoekers zich registreren bij bijvoorbeeld Bitvavo, zijn voor ons een kleine compensatie. Ik hoop dat je dit begrijpt!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 9. Misschien goed om er bij te zeggen, je kunt bij Bitvavo niet alle cryptocurrencies ook daadwerkelijk naar je eigen wallet versturen. De enige cryptocurrencies die je kunt “opnemen” zijn Bitcoin, Litecoin en Ripple. Erg vervelend want ik was van plan wat Bitcoin Cash te kopen om vervolgens in me eigen wallet te bewaren.

  • Beste,

   Je kan inderdaad nog niet alle valuta direct versturen en opnemen, maar hier wordt achter de schermen wel hard aan gewerkt. Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om stellar op te nemen. Ik verwacht dat hier snel ook BCC en andere coins bijkomen.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 10. Zo, vandaag weer wat bijgekocht op Bitvavo. Werkt soepel. Alleen het zou fijn zijn als er waat wat crypto-muntjes bij zou komen. ZIjn er al plannen om er weer wat aan toe te voegen, met name opkomende crypto’s?
  Groet,

  AJ

  • Beste AJ,

   Er worden erg vaak nieuwe munten toegevoegd. Vorige week zijn de munten EOS en TRON bijvoorbeeld toegevoegd.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here