Home Bitcoin Bitvavo: Hoe koop je hier cryptocurrency met iDEAL?

Bitvavo: Hoe koop je hier cryptocurrency met iDEAL?

DELEN
Bitvavo crypto kopen stappenplan

In onze Bitvavo review heb je onze ervaringen kunnen lezen. Wij hebben deze Nederlandse aanbieder van cryptovaluta uitgetest door onder andere Litecoin te kopen en te versturen naar een eigen wallet. Wij zullen in deze blog stap-voor-stap uitleggen hoe ook jij cryptocurrency met iDEAL kan kopen bij Bitvavo.

Meer informatie

Stappenplan cryptocurrency kopen met iDEAL bij Bitvavo

Nu kun je aan de slag om cryptocurrency te kopen. Deze worden in eerste instantie opgeslagen in een gratis online wallet van Bitvavo. Deze is wel aan jouw account gekoppeld. Vanaf hier kun je deze weer opsturen naar een exchange, andere mensen of een eigen wallet. Je volgt de volgende stappen om Bitcoin, Litecoin, Dash, Ethereum, Ripple en Monero te kopen:

 1. Ga naar de officiële website via deze link
 2. Log in op jouw account of maak een account aan (lees hier onze uitleg over het aanmaken van een account bij Bitvavo)
 3. Ga naar het tabblad “€ Mijn rekening”
 4. Druk op storten en stort het bedrag met o.a. iDEAL in euro. Voer het bedrag in dat je wilt storten en reken af met iDEAL. Meestal is het bedrag binnen enkele tellen beschikbaar
 5. Ga naar het tabblad kopen/verkopen
 6. Voer de valuta in die je wilt kopen, bijvoorbeeld Litecoin (inkopen)
 7. Voer bij verkopen de valuta Euro in en vul het bedrag in dat je wilt besteden
 8. Wacht eventjes totdat de wisselkoers is ingeladen en druk op kopen
 9. Er komt nu een bevestigingsscherm naar voren. Controleer de transactie en bevestig deze
 10. Wacht even af. Daarna staat jouw gekochte digitale valuta in jouw account
 11. Nu kun je deze laten staan, versturen naar een eigen wallet of versturen naar iemand anders. Wij raden echter altijd aan om het te versturen naar een eigen wallet waarvan je zelf de public en private keys van bezit. Of naar een paper wallet.

Bitvavo cryptocurrency kopen

Welke cryptocurrency hier kopen?

Bitvavo biedt op het moment de volgende munten aan om te kopen en verkopen:

 • Bitcoin (BTC)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)
 • Monero (XMR)
 • Dash (DASH)
 • NEM (XEM)
 • Stellar (XLM)
 • NEO (NEO)
 • Zcash (ZEC)
 • Bitoin Cash (BCH)
DELEN
Vorig artikelBitvavo: Een account aanmaken en verifiëren
Volgend artikelWaar kan je nog wel cryptocurrency kopen?
Edwin is de oprichter van Bitcoinsaltcoins.nl. Sinds 2012 investeert hij in cryptovaluta. Ooit begon hij (te laat) met Bitcoin, maar wel op tijd met Litecoin. Toen hij zijn eerste winst maakte met LTC, was Edwin verkocht. Sindsdien volgt hij al het cryptocurrency nieuws. Zijn cryptopassie kan hij sinds 2017 kwijt op Bitcoinsaltcoins.nl.

40 REACTIES

  • Beste Niels,

   Als je de cryptovaluta in jouw Bitvavo wallet hebt staan, dan kun je deze via het tabblad Mijn rekening -> opnemen, verzenden naar een wallet. Je vinkt dan gewoon de digitale valuta aan die je wilt verzenden. Let wel goed op dat je het ontvangstadres van je eigen wallet goed invult. Kijk deze goed na en check deze nogmaals!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

   • Beste Redactie,

    Zojuist heb ik ripples aangekocht via Bitvavo en wil ik deze via bovenstaande manier versturen naar mijn eigen wallet. Echter als ik deze stappen volg en klik op ”kies een valuta” gebeurd er niets. Kan het zijn dat het even duurt voordat de ripple goed is binnengekomen in het account voordat we deze kunnen opnemen?

    Met vriendelijke groet,

    Niels

    • Beste Niels,

     Wij hebben het enkel uitgetest met Litecoin, Bitcoin en Euro. Ik heb de vraag direct aan ons contactpersoon bij Bitvavo gesteld. Je zou eventueel ook zelf support een bericht kunnen sturen. Zodra ik antwoord heb, laat ik het je meteen hier in de reacties weten. Ik verwacht dat het eventjes duurt voordat de transactie beschikbaar is voor verzenden, nadat je deze hebt gekocht. Maar je hoort van me zodra ik antwoord heb!

     Met vriendelijke groet,
     Edwin

    • Beste,

     Als het goed is, is het vanaf vandaag of morgen mogelijk om Ripple te versturen naar een eigen wallet. Let wel op dat je voor een eigen Ripple wallet wel 20XRP minimaal moet hebben om deze aan te maken en te houden.

     met vriendelijke groet,
     Edwin

 1. Beste Edwin,
  Aangezien ik nog geen ervaring heb met het kopen van cryptocurrency en ik ergens op op jullie site las dat het beter is om na aankoop van Ripples deze over te brengen naar je eigen wallet.
  Kun jij mij vertellen waar en hoe ik het beste een eigen wallet kan creeren?
  Ik wil nog niet echt gaan handelen maar gewoon Ripples kopen en houden

  • Beste Richard,

   Ik had ook al gereageerd op je vorige reactie op het Bitvavo review artikel. Het beste voor Ripple is om een GateHub wallet aan te maken. Je moet dan wel altijd 20XRP (Ripple) hebben om de wallet te activeren en te gebruiken. Litebit heeft toevallig een artikel geschreven (link) hoe je dit stap voor stap kan doen. Op het moment is het kopen bij Bitvavo de beste optie, als je het direct met iDEAL wilt doen.

   Mocht je er niet uitkomen, dan kan je gerust je vraag hier stellen!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 2. Sorry Edwin, bedoel je dat het beste is om een hardware wallet aan te maken en daarvoor een Ledger Nano S aan te schaffen? Zo ja wat als deze kapot gaat? je ziet ben echt een beginneling

  mvg
  Richard

  • Hoi Richard,

   Een van de meeste veilige manieren om cryptocurrency te bewaren is inderdaad een hardware wallet. Als je echter kleine hoeveelheden op wil slaan (bijvoorbeeld Ripple), dan is een wallet via Gatehub helemaal prima (zie vorige reactie). Schrijf wel alle beveiliginssleutels en wachtwoorden goed op en bewaar deze veilig. Ik vind het persoonlijk niet veel nut hebben om een dure Ledger te kopen en daar een klein bedrag op te zetten. Anderen denken hier misschien wel weer anders over.

   Als een Ledger kapot gaat is dat helemaal niet erg. Zolang je de beveiligingszin e.d. maar goed hebt opgeschreven bij het activeren van de ledger en een wallet. Lees ook eens onze blog met titel: Wat te doen bij verlies hardware wallet?

   En een beginneling zijn we allemaal eens geweest ;). Ik beantwoord de vragen met plezier!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 3. Hoi Edwin, wat zou ik toch doen zonder jouw uitleg 😉
  Ik zit natuurlijk veel te lezen om me de materie een beetje eigen te maken en zie dat veel mensen problemen hebben met gatehub ( denk dat het net als ik ook dummies zijn 🙂

  Loop ik veel risico als ik de nog te kopen ripples bij bitvavo laat staan en toch een nano ledger ga bestellen ( levertijd via de nano ledger site wordt min. eind maart) Wil voor ongeveer 2000 euro ripples kopen.

  mvg Richard

  • Beste Richard,

   Het is inderdaad gewoon erg lastig om een goede wallet voor Ripple te vinden op het moment. Bij veel wallets moet je zelf nogal wat instellen. Vandaar dat mensen hier snel mee in de problemen kunnen raken. Bitvavo is een vrij nieuwe aanbieder. Tot nu toe heb ik 0 reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid, maar omdat het allemaal nog nieuw is, zou er ik zeker geen 2000 euro aan Ripple bewaren. Een online wallet vind ik persoonlijk niet geschikt voor zulke bedragen. Je hebt dan liever een wallet waarbij je zelf de private en public key in handen hebt.

   Een Ledger Nano zou dan het beste zijn in jouw geval. Mocht je denken dat de koers echt explosief gaat stijgen op korte termijn, dan kun je wellicht beginnen met een kleiner bedrag (100, 200, 300 euro) en deze online bewaren. Alsnog niet de beste methode, maar dan bezit je wel alvast een klein beetje XRP.

   Een andere optie is het bewaren op een exchange die al een stuk langer bestaat. Je kan via deze link alle exchanges zien die Ripple aanbieden. Maar ook daar heb je geen public en private key in handen van je eigen wallet. Enige voordeel t.o.v Bitvavo is dat de meeste exchanges al langer dan een paar maanden bestaan.

   Kortom: Beste optie is de Ledger, tweede optie is klein deel bewaren bij Bitvavo, derde optie is een Gatehub wallet aanmaken en starten met hele kleine hoeveelheden sturen. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 4. Dank je Edwin, ik denk dat ik inderdaad jouw advies ga opvolgen, lijkt me het beste.
  Een laatste vraag. Kan ik op de ledger de ripples van 2 personen opslaan? Mijn zoon wil ook wat ripples kopen maar moeten we dan beiden ook een ledger aanschaffen?
  Moet die ledger bij https://www.ledgerwallet.com gekocht worden ( lange levertijd) of kan dit ook bij anderen gekocht worden?
  bedankt alvast 😉
  Richard

  • Beste,

   Verstandige zoon heb je! 😉 Het is mogelijk om meerdere adressen voor Ripple aan te maken op een Ledger wallet. Alleen kost het aanmaken van een adres alleen al 20XRP. Dit is, nu de koers zo gestegen is, eigenlijk absurd veel geld. Je zou beter op één adres de Ripples van jou en jouw zoon opslaan. En dan samen opschrijven hoeveel ieder heeft ingelegd. Koop áltijd via de officiële website een ledger. Laatst nog is iemand al zijn geld op de ledger kwijtgeraakt die hij tweedehands had gekocht (zie dit nieuwsbericht).

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

   • Bedankt voor je antwoord, lijkt mij ook het beste maar klopt het dat je maar 4 soorten munten max op de ledger kunt zetten?
    Heb vannacht ook veel over de NEM gelezen, wat vindt jy persoonlijk van deze munt, ik vind het een erg interessante 😉

    • Beste Richard,

     Je kunt inderdaad een beperkt aantal munten kwijt op een ledger. Ik heb er alleen een aantal opstaan die ik niet gebruik en voor lange tijd wil vasthouden (HODLEN). Dit zijn coins waar ik ook geen trading mee doe e.d.

     NEM is zeker een interessante munt. Fijn dat er ook nog cryptocurrency bijkomen die vanaf de grond af aan worden opgebouwd en niet alleen een fork zijn van een bestaande crypto. Het is ook voor bedrijven goed en makkelijk te gebruiken, omdat het modulair, aanpasbaar en schaalbaar is. Sommige kenmerken doen mij een beetje denken aan Stratis. Ik heb via Bitvavo recent nog een kleine hoeveelheid gekocht. Wat mij op het moment tegenhoudt is de hoge hoeveelheid XEM in omloop (8,999,999,999 XEM). Dat is 428,57 keer zoveel als bijvoorbeeld Bitcoin. Ook het aantal updates vind ik karig. Er zijn coins die een actiever team hebben. Ik heb geïnvesteerd in de toekomst goed toepasbaar gaat zijn, niet omdat ik geloof er heel veel winst op te maken. Dit is echter mijn mening. Er zijn vast anderen die hier weer een andere mening over hebben.

     Met vriendelijke groet,
     Edwin

     • Hoi Edwin, interessant wat je zegt, zal me daar ook nog eens verder in verdiepen. Ik begin het leuk te vinden haha.
      Mag ik jou eens om je persoonlijke mening vragen? welke munt denk jij is het meest interessant mbt hoge winsten. Ben wel benieuwd wat jij denkt.

      mvg
      Richard

     • Hoi Richard,

      Vragen mag altijd! Ik heb een aantal leuke munten waarin ik veel heb geïnvesteerd, alleen probeer ik hier niet al te veel bepaalde munten te promoten. Ik denk dat ongeveer 1% van de artikelen op deze website een munt écht aanraden. Ik ben vooral fan als mensen eigen research doen en op basis daarvan investeren. Als je bijvoorbeeld een willekeurige cryptocurrency Facecbookgroep leest, dan zie je iedereen zijn ‘eigen’ munt promoten. De volgende munten vind ik interessant, maar ik raad je altijd aan om zelf goed in te lezen en niet blind op een advies af te gaan. Deze munten zijn niet alleen maar voor de hoge winst overigens.

      Groestlcoin (verschrikkelijke naam, maar ranzendsnel in transacties en actief team. Ook een ‘rebrand vote’ op het programma. Dus hopelijk een andere naam). Ongeveer 18% van mijn portfolio bestaat uit GRS.
      – Stellar
      – IOTA
      – NEM (XEM)
      – Vertcoin
      – ADA
      – EOS
      – ETHOS
      – TRX
      – Ethereum
      – Litecoin
      – etc. etc.

 5. Beste Edwin,
  Ik heb een vraag over de GateHub Wallet.
  Op Site’s em tevens in de reacties hierboven hebben ze het over dat je minimaal 20 Ripple naar GateHub moet sturen om je account te activeren. Mijn vraag is zijn die 20 Ripple dan weg of blijf je die houden. Of gaan ze bijvoorbeeld naar GateHub zelf toe.
  Alvast bedankt,
  Met vriendelijke groet Sven,

  • Beste Sven,

   Het aanmaken van een Ripple wallet kost eenmalig 20XRP. Deze moet je op je rekening laten staan en kun je niet versturen. Je kan een leuk (Engels) artikel lezen over het mysterie van de 20XRP via deze link. Deze 20 Ripples gaan nergens naar toe, ze blijven op jouw rekening. Ripple meent dit te moeten doen om onnodig aanmaken van rekeningen tegen te gaan. Ik vind dat ze het met de huidige koers dit bedrag een stuk naar beneden mogen stellen.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

  • Beste Ruud,

   Ja! Ik heb gisteravond contact gehad met mijn contactpersoon bij Bitvavo. Vanaf morgen is het (weer) mogelijk om ripples over te schrijven naar een eigen wallet!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

  • Beste Derek,

   Sinds vandaag is de mogelijk om Ripple te versturen naar een eigen wallet. We verwachten dat ook Ethereum, Stellar e.d. snel volgen. Voor de zekerheid heb ik de vraag wel uitgezet naar mijn contactpersoon bij Bitvavo. Als ik antwoord heb, zal ik dat direct melden. Het is echter wel mogelijk om Stellar om te zetten via Bitvavo naar bijvoorbeeld Litecoin en deze te versturen. Ook direct naar euro verkopen is mogelijk. Stellar naar een eigen wallet verzenden hopelijk zeer spoedig.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 6. Hallo Edwin (of iemand anders die net zo e weet ;-))
  Ik heb bij Bitvavo XEM gekocht. Ik heb al een eigen wallet hiervoor via trezor, alleen zie ik dus ook die mogelijkheid niet dat je de coins kan verzenden van de wallet van bitvavo naar mijn eigen wallet. Enig idee hoe dit kan?
  Vast bedankt

  • Beste Peter,

   Allereerst leuk dat je XEM hebt gekocht. Ik ben stiekem ook wel een beetje fan van deze munt. Laat je niet ontmoedigen door de koersdaling van vandaag. Dit trekt zich vast weer snel recht! Het verzenden van Nem kan nog niet direct bij Bitvavo. Ik heb de vraag naar mijn contactpersoon bij Bitvavo gestuurd. Vandaag hebben ze wel al Ripple toegevoegd om te verzenden naar eigen wallet. Ik verwacht dus dat ook XEM snel gaat volgen. In de tussentijd kun je de munt daar bewaren of verkopen naar bijvoorbeeld Litecoin of euro mocht je er vanaf willen. Ik heb mijn XEM tijdelijk in mijn online Bitvavo wallet staan. Ik hoop en verwacht dat het snel mogelijk gaat zijn om te verzenden naar een eigen wallet. Bitvavo is nog een nieuw bedrijf, maar we zien dagelijks grote verbeteringen op de website. Zodra ik antwoord heb van mijn contactpersoon laat ik het je direct weten!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 7. Beste,
  bij aankoop van ethereum en ripples staat dat ‘opnames en stortingen niet mogelijk zijn’. Hoe kun je dan deze munten verkopen op den duur?
  Marion

  • Beste Marion,

   Vanaf vandaag is het wel mogelijk om Ripple te versturen naar een eigen wallet. Ik denk dat je de tekst mogelijk iets verkeerd hebt begrepen. Het is gewoon mogelijk om zowel Ripple (XRP) en Ethereum (ETH) aan te kopen met euro (iDEAL) en te bewaren in de online Bitvavo wallet. Ook is het mogelijk om deze valuta direct te verkopen naar Euro, maar ook naar andere aangeboden cryptovaluta. Je kan dit in jouw account bij het tabblad Kopen/Verkopen en dan Verkopen bekijken. Mocht het niet lukken, dan weet je mij te vinden!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

  • Beste,

   Ik heb allereerst je naam en emailadres veranderd. Mijn moeder heeft weinig te maken met deze website. Ether zal snel worden toegevoegd om te verzenden naar eigen wallet. Let wel op dat er veel neppe online ETH wallets zijn. Ik gebruik bijna altijd MyEtherWallet (link). Ik heb de vraag over het verzenden van meerdere valuta bij Bitvavo naar een eigen wallet toe ook gesteld aan mijn contactpersoon daar. Vandaag hebben ze o.a. al Ripple toegevoegd om te verzenden naar eigen wallet. Ik verwacht dat de rest snel volgt. Zodra ik meer weet, laat ik het je weten!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 8. hallo
  ik las net dat je vandaag ripples kan verzenden naar je eigen hardware wallet.
  Dus nu ben ik gaan kijken waar ik kan verzenden maar dat staat er nergens op de site en ik heb maar 3 ripples gekocht om te testen of het kan verzonden worden maar dat gaat niet. kan iemand mij helpen.

  met vriendelijke groet

  Danny

  • Hallo Danny,

   Ik denk dat er wat vertraging was bij Bitvavo, maar het is nu gewoon mogelijk om Ripple te verzenden. Zie afbeelding. Mocht het niet lukken, dan kan ik je altijd helpen!
   Opnemen Ripple

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 9. Hoi
  Ook ik ben een beginner en zou graag weten of het mogelijk is de munten na aanschaf gewoon te laten staan zonder ze te verplaatsen naar een eigen wallet. Is daar iets op tegen? Ik wil oa Stellar kopen. Graag advies hierover.
  Vriendelijke groet,
  Agnes

  • Beste Agnes,

   Ik heb zelf ook een bescheiden bedrag in mijn online Bitvavo wallet staan. Het kan natuurlijk gewoon, maar voor grotere bedragen raad ik het zeker niet aan. Om het voor jezelf uit te testen, kan wellicht wel gewoon. Bitvavo is echter een vrij nieuw bedrijf. Tot nu toe ben ik zelf zeer onder de indruk over de snelheid en betrouwbaarheid van Bitvavo, maar het moet zich natuurlijk op lange termijn bewijzen. Een stellar wallet heb je in alle soorten en maten. Ook voor mobiel. Je kan alle wallets van XLM via deze link zien.

   Kort antwoord: Ja, je kan Stellar gewoon bewaren in de wallet van Bitvavo, maar het is altijd verstandiger en veiliger om een wallet te hebben waar je zelf de private keys van in handen hebt.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 10. Beste Edwin

  Ik zie dat de vraag al vaker is gesteld, maar is het inmiddels al mogelijk om ETH te versturen naar andere wallet adressen? Inwisselen naar een andere coint heeft voor mij geen zin omdat ik specifiek ETH nodig heb voor het investeren in bepaalde ICO’s. Indien dit niet spoedig wordt aangepast ben ik helaas genoodzaakt mijn Euro’s weer terug te laten storten en elders ETH aan te schaffen.

  Ik hoor het graag

  groet
  Flip

  • Beste Erwin,

   Op het moment zijn ze hier nog druk mee bezig op de achtergrond. Wanneer het mogelijk gaat worden, weet ik niet. Ik verwacht zelf op korte termijn.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here