Bitvavo Guide: Uitleg exchange, handelskosten en instellingen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitvavo Guide: Uitleg exchange, handelskosten en instellingen

exchange_nl

Bitvavo is ooit begonnen als een Nederlandse crypto broker waar je snel en gemakkelijk met iDEAL (euro) crypto kan kopen. Dit ging, net als bij concurrenten Litebit, Anycoin Direct, BTC Direct en Bitonic, gepaard met zeer hoge handelskosten. Om dit op te lossen heeft Bitvavo een grote eigen exchange gelanceerd. De handelskosten zijn nu slechts een fractie van een procent. Dit is tot 50x lager dan bij verschillende concurrenten. Wij zijn al jaren fan van Bitvavo, maar nu nog meer. Omdat wij écht geloven in deze crypto broker, gaan wij een uitgebreide guide ontwikkelen in meerdere delen. In dit deel lees je een korte uitleg over de exchange, handelskosten en de diverse instellingen.

Andere delen:

1) Account aanmaken en verifiëren
2) Bitvavo Guide: Uitleg exchange, handelskosten en instellingen
3) Volgt binnenkort

MAAK DIRECT EEN ACCOUNT AAN BIJ BITVAVO


Wat is de Bitvavo exchange?

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency broker gevestigd in Amsterdam. Gebruikers kunnen een gratis account aanmaken op de website. Verificatie is onderverdeeld in meerdere stappen. Bij elke stap kan de gebruiker meer euro’s en digitale valuta storten en opnemen. Bij de laatste stap is dit zelfs onbeperkt. Op de exchange kan de gebruiker gebruik maken van het simpele interface, die zelfs mijn ouders zonder uitleg kunnen gebruiken, of handelen op de exchange zelf. Dit allemaal tegen zeer lage handelskosten. Eerder hebben we ook al een blog geschreven met informatie over de Bitvavo exchange.

Handelskosten en andere kosten

Bitvavo is de goedkoopste crypto broker van Nederland. Hieronder zie je in een tabel met de handelskosten. Let wel op dat 0.25% een kwart procent is en niet 25%. Dit is een veel voorkomende verwarring.

VOLUME (30D) TAKER FEE MAKER FEE
€ 0+ 0.25% 0.20%
€ 50 000+ 0.24% 0.15%
€ 100 000+ 0.22% 0.10%
€ 250 000+ 0.20% 0.06%
€ 500 000+ 0.18% 0.03%
€ 1 000 000+ 0.16% 0.01%
€ 2 500 000+ 0.14% -0.01%
€ 5 000 000+ 0.12% -0.03%
€ 10 000 000+ 0.10% -0.05%
  • Taker fees; Orders die direct worden uitgevoerd (zal veelal het geval zijn bij markt orders).
  • Maker fees; Orders die niet direct worden uitgevoerd (zal veelal het geval zijn bij limiet orders).

Twitter en contact

In contact komen met Bitvavo is tegenwoordig erg eenvoudig. Je kan het bedrijf benaderen via live chat op de website. In de chat zie je welke medewerkers er online zijn. Ook is er recent een Twitterkanaal aangemaakt. Hier worden officiële aankondigingen gedaan, die je overigens ook op de blog kan lezen. Je kan ook via Twitter contact opnemen met Bitvavo. Een snel antwoord kun je dus op meerdere manieren krijgen.

Instellingen op de exchange

Ingelogde gebruikers kunnen via het tabblad ‘geavanceerd’ naar de exchange gaan. Natuurlijk kun je nog steeds het oude en vertrouwde koop-scherm gebruiken. Je betaalt dan dezelfde handelskosten als op de exchange. De exchange kan voor beginners wellicht wat overweldigend zijn. Gelukkig is het allemaal niet zo moeilijk als het lijkt. In deze serie artikelen gaan we je uitleggen wat er allemaal mogelijk is op de Bitvavo exchange. In dit stuk behandelen we de instellingen, die je kan bereiken door op het tandwiel rechtsboven te klikken.

MAAK DIRECT EEN gratis ACCOUNT AAN BIJ BITVAVO

Taal

Op het moment van schrijven is de exchange beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Instellingen exchange

Thema

Je kan de exchange gebruiken in verschillende thema’s en kleurschema’s. Hieronder zie je in afbeeldingen welke kleurschema’s er op het moment beschikbaar zijn.

Standaard

Standaard theme Bitvavo

Light

Exchange bitvavo instellingen

Dusk

Dusk theme bitvavo

Gabon

Gabon theme Bitvavo exchange

Lighthouse

Lighthouse theme bitvavo exchange