Bitvavo exchange tutorial: Een open order annuleren - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitvavo exchange tutorial: Een open order annuleren

Bitvavo exchange

Bitvavo is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland. Je kan hier op meerdere manieren handelen, altijd tegen de laagste handelskosten in Nederland. Je handelt zelfs de eerste duizend euro helemaal gratis. Je kan handelen via het oude interface of op de exchange zelf. Qua kosten maakt het niets uit. Alleen kun je op de Bitvavo exchange net iets meer ordertypen kiezen en op andere manieren handelen. Als je nieuw bent met handelen in crypto, kan het handig zijn om te weten hoe je een open order, oftewel lopende order, kan annuleren. In dit korte artikel leggen we je uit hoe je dit snel kan doen, zodat je geen order open hebt staan die je helemaal niet wilt laten vullen!

Stap 1: inloggen

Misschien een hele logische stap, maar om een order te annuleren moet je inloggen op jouw Bitvavo account. Heb je nog geen account? Dan kan je deze hier gratis aanmaken.

Inloggen

Stap 2: Klik op het tabblad geavanceerd

De Bitvavo exchange zit verstopt in het geavanceerde tabblad. Door hier op te klikken kom je bij de exchange uit.

Geavenceerd handelen Bitvavo

Stap 3: Kies de markt

Om een open order te annuleren moet je naar dezelfde markt gaan waar je de order hebt aangemaakt. Dit kan bijvoorbeeld de markt BTC/EUR zijn, als je voor 100 euro aan Bitcoin wil kopen via de Bitvavo exchange. Bij Bitvavo handel je in meer dan 60 cryptovaluta. Wij hebben als voorbeeld Bitcoin gebruikt, maar het kan net zo goed een open order annuleren van Chainlink, Aelf, Ethereum of Ripple (XRP) zijn.

Kies de markt

Stap 4: Open orders bekijken en annuleren

Onder de handelsgrafiek staat de order vermeld onder het kopje ”Open orders”. Druk op het pijltje aan de rechterzijde om de orders te tonen. Als je op het kruisje drukt, dan kun je de order annuleren. Je kan dit eventueel nogmaals controleren door te kijken of de open order weg is uit de lijst.

Open orders annuleren Bitvavo exchange Bitcoin