Sinds Bitvavo een eigen exchange heeft gelanceerd, hebben zij ook trading pairs geïntroduceerd. In deze blog bekijken we deze handelsparen, leggen we uit wat dit precies is en geven we wat meer informatie over de trading pairs zelf. Er is een groot verschil in trading pair op de traditionele markten en op de nieuwere crypto-markten. We beginnen met een uitleg van het begrip zelf.

Koop snel, goedkoop en vertrouwd crypto bij Bitvavo

Wat zijn trading pair in crypto?

Wanneer je op een exchange gaat handelen, ga je gebruik maken van een trading pair. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van Bitcoin (BTC) om mee te handelen. Er zijn echter nog veel meer andere crypto waarmee je kan handelen. Wanneer je op een exchange een waarde ziet, is dit – in het geval van BTC- de waarde van Bitcoin. In andere woorden: Hoeveel van een andere crypto kan ik krijgen voor 1 Bitcoin.

Een voorbeeld

Henk bezit op het moment één Bitcoin. Hij wil hiermee graag ook Ethereum kopen. Hij gaat naar een exchange toe en selecteert ETH/BTC als trading pair. De exchange laat dan zien wat de huidige waarde is van Ethereum, in verhouding tot BTC. Henk ziet deze waarde en gaat er mee akkoord. Hij verkoopt 50% van zijn BTC en krijgt daar ETH voor terug.

Henk kon op deze manier handelen omdat hij al BTC in bezit had. Dit was zijn base trading pair. Als hij bijvoorbeeld alleen maar XRP had, maar dit niet als trading pair wordt aangeboden, zou de trade er anders hebben uitgezien. Hij zou eerst moeten handelen van XRP/BTC om Bitcoin te bemachtigen. Daarna kan hij via het handelspaar ETH/BTC wel gewoon ETH kopen.

Bitvavo exchange en trading pairs

De Bitvavo exchange, waar je bijna geen handelskosten betaalt, heeft meerdere paren. Hieronder zie je alle paren die beschikbaar zijn met euro en Bitcoin. Daarnaast kun je op de exchange zelf nog veel meer handelsparen vinden! Neem dus snel een kijkje via deze link en verbaas je over de lage kosten en het hoge gebruiksgemak!

Digitale valutaAfkortingEuroBitcoin
0xZRX(✔)(✔)
AelfELF(✔)(✔)
AeternityAE(✔)(✔)
AionAION(✔)(✔)
AragonANT(✔)(✔)
ArkARK(✔)(✔)
Basic Attention TokenBAT(✔)(✔)
BitcoinBTC(✔)
Bitcoin CashBCH(✔)(✔)
CardanoADA(✔)(✔)
CybermilesCMT(✔)(✔)
DecredDCR(✔)(✔)
DigiByteDGB(✔)(✔)
EOSEOS(✔)(✔)
EthereumETH(✔)(✔)
Ethereum ClassicETC(✔)(✔)
GasGAS(✔)(✔)
GolemGNT(✔)(✔)
ICONICX(✔)(✔)
IOSTIOST(✔)(✔)
IOTAMIOTA(✔)(✔)
LiskLSK(✔)(✔)
LitecoinLTC(✔)(✔)
LoopringLRC(✔)(✔)
NanoNANO(✔)(✔)
NebulasNAS(✔)(✔)
NEMXEM(✔)(✔)
NEONEO(✔)(✔)
OmiseGOOMG(✔)(✔)
OntologyONT(✔)(✔)
Power LedgerPOWR(✔)(✔)
QtumQTUM(✔)(✔)
ReddCoinRDD(✔)(✔)
Request NetworkREQ(✔)(✔)
RippleXRP(✔)(✔)
StatusSNT(✔)(✔)
SteemSTEEM(✔)(✔)
StellarXLM(✔)(✔)
StormSTORM(✔)(✔)
StratisSTRAT(✔)(✔)
SubstratumSUB(✔)(✔)
TronTRX(✔)(✔)
VeChain ThorVET(✔)(✔)
VergeXVG(✔)(✔)
VertcoinVTC(✔)(✔)
WaltonchainWTC(✔)(✔)
WavesWAVES(✔)(✔)
ZilliqaZIL(✔)(✔)

Koop snel, goedkoop en vertrouwd crypto bij Bitvavo

Handel €1000 gratis! 

Wij hebben een hele leuke samenwerking met onze favoriete cryptocurrency broker. Wie zich via de onderstaande button registreert handelt de eerste 1000 euro gratis! Helemaal zonder enige transactiekosten.