Bitvavo app: Inloggen, aanmelden, pincode en apparaat bevestigen
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitvavo app: Inloggen, aanmelden, pincode en apparaat bevestigen

Aanmelden Bitvavo applicatie iOS en Android

Bitvavo heeft sinds kort een eigen app uitgebracht. In deze app kun je onder andere na het inloggen jouw Bitvavo portfolio beheren. Eerder heb ik al uitgebreid een blog geschreven over de Bitvavo app downloaden. Je kan de app downloaden voor zowel iOS als Android toestellen. Als je de app hebt geïnstalleerd en een account hebt aangemaakt via deze link. Kun je beginnen met de Bitvavo app gebruiken. Je moet dan een aantal stappen ondernemen om op een veilige manier in te loggen. Zo moet je het apparaat waarop je de Bitvavo app gebruikt bevestigen en een nieuwe pincode aanmaken.

Inloggen op de Bitvavo app

Als je nog geen klant bent bij Bitvavo, moet je eerst even via de browser (kan zowel op een laptop, pc, tablet en smartphones) een account aanmaken. Wij hebben een leuke deal met Bitvavo. Meld je aan via deze link en handel de eerste 1000 euro helemaal zonder handelskosten. Je koopt als het ware tegen inkoopsprijs de crypto op. In de app kan je je – na het aanmelden op de website zelf – inloggen op Bitvavo met je e-mailadres, wachtwoord en eventueel (als je deze optie gebruikt) de tweestapsverificatie-code.

Bevestigen van het apparaat

Nadat je deze gegevens hebt ingevoerd moet je bij de eerste keer inloggen even het apparaat bevestigen waarop je de Bitvavo applicatie hebt geïnstalleerd. Je ontvangt dan een e-mail met daarin een grote blauwe button.

Bitvavo bevestigen

Klik op de button en voeg het apparaat toe aan je account. Je moet een naam ingeven. Deze naam is enkel voor eigen gebruik. Zo kun je zelf altijd zien welke apparaten (en wanneer) zijn ingelogd op Bitvavo. Zo weet je zeker dat je alleen op geaccepteerde apparaten op Bitvavo kunt inloggen.

Apparaat bevestigen Bitvavo

Nadat je op de blauwe button hebt geklikt, zie je dat het apparaat is bevestigd. Je kan nu beginnen met de Bitvavo app. Stel overigens altijd de anti-phishing code en tweestapsverificatie in. Zo bouw je nog wat meer veiligheidsstappen in voor jouw crypto portfolio.

Bevestiging Bitvavo app

Pincode aanmaken in de crypto app

De allerlaatste stap voordat je de applicatie in gebruik kan gaan nemen is het aanmaken van een pincode. Dit is een unieke 5-cijferige pincode waarmee je altijd gaat inloggen via de Bitvavo app. Onthoud deze code goed. Je kan er voor kiezen om deze stap over te slaan, maar dit raad ik af. Als je de code één keer hebt ingevoerd, moet je deze daarna nogmaals bevestigen.

Pincode aanmaken Bitvavo applicatie Android

Pincode ingeschakeld.

Vanaf nu, dient u uw pincode in te vullen bij het openen en inloggen van de Bitvavo app.

Pincode Bitvavo app

Veiligheid bij Bitvavo

Bitvavo is een online platform die het gemakkelijk maakt voor gebruikers om te handelen in Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency. Op deze kun je eenvoudig digitale valuta aankopen, storten, verkopen en opnemen. Zij bieden 156 verschillende digitale valuta aan en inloggen bij Bitvavo kan op mobiel en desktop. Het platform is gemakkelijk te gebruiken voor iedereen, omdat je simpelweg al kan beginnen door een paar euro te storten via iDeal. Wellicht wil je graag aan de slag met Bitvavo, maar vraag je jezelf af of het wel veilig is om een gedeelte van je vermogen bij Bitvavo te hebben staan.

Wat betekent de tweestapsverificatie en hoe stel ik dit in?

Over het algemeen is Bitvavo al een zeer veilig platform. Het is namelijk de eerste aanbieder van cryptocurrency die het vermogen opslaat in een cold-storage. Dit wilt zeggen dat het grootste gedeelte van het vermogen offline wordt opgeslagen. Op deze manier kunnen hackers onmogelijk bij het geld van gebruikers.
Naast deze oplossing biedt Bitvavo een extra beveiliging voor je account aan, genaamd tweestapsverificatie. Op deze manier log je in op je account aan de hand van de verificatie via een ander apparaat. Zo heb je bijvoorbeeld je laptop én je mobiele telefoon nodig om in te loggen bij Bitvavo, wat het voor hackers onmogelijk maakt om op jouw account in te loggen.
Tweestapsverificatie is gemakkelijk in te stellen. Je logt in op je account en klikt rechtsboven op instellingen. Vervolgens klik je bij veiligheidsinstellingen op ‘inschakelen’ naast ‘tweefactorauthenticatie’. Hierna moet je de Google Authenticator (Android) of de Twilio Authy-app (iOS) downloaden op je smartphone. Deze app laat je de QR-code scannen die je op het scherm ziet. Na het scannen moet je de code invullen op je computer die je op je smartphone ziet. Als dit is voltooid dan heb je de tweestapsverificatie ingesteld.

Wat als ik mijn pincode ben vergeten?

In het onwaarschijnlijke geval dat er zich een systematische fout voordoet en het niet meer lukt om je authenticatie-pincode terug te vinden, dan kun je de tweefactorauthenticatie resetten. Hiervoor ga je naar de volgende link: https://account.bitvavo.com/reset/2fa. Vervolgens vul je jouw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik je op 2FA uitschakelen. Je ontvangt een e-mail met daarop een beveiligingslink. Als je op de link klikt, kom je op een pagina waar je een code moet invullen. Deze code heb je via SMS gekregen. Na het invoeren wordt jouw 2FA gereset. Opnames van digitale valuta worden een week lang voor extra veiligheid geblokkeerd.

Kan ik op meerdere apparaten tegelijk inloggen bij Bitvavo?

Het is mogelijk om met meerdere apparaten tegelijkertijd in te loggen op Bitvavo. Je kant met zoveel apparaten inloggen als je zelf wilt. Wel moet je ieder apparaat bevestigen en moet je iedere keer de verificatiestap uitvoeren. Na het invoeren van jouw e-mail en wachtwoord moet je ieder nieuw apparaat bevestigen door op een link te klikken die per e-mail wordt verzonden. Vervolgens moet je bij iedere inlogpoging de code uit jouw Google Authenticator of Twilio Authy-app invoeren. Vervolgens kun je op meerdere apparaten op hetzelfde moment ingelogd blijven.

Inloggen op het betrouwbare Bitvavo

In dit blog heb je geleerd hoe je een account kan aanmaken en inloggen op Bitvavo. Dit is in een handomdraai gedaan. Bitvavo staat bekend om de veiligheid en betrouwbaarheid. Als je jouw eerste stappen in crypto wil zetten raden we aan voor deze exchange te kiezen.