Bitvavo account beschermen tegen phishing en hacks🔒 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitvavo account beschermen tegen phishing en hacks🔒

Crypto hack Bitvavo account beschermen
Photo by Dan Nelson on Unsplash

Om jouw crypto-account bij Bitvavo veilig te houden, kun je meerdere maatregelen ondernemen. Bitvavo houdt zich veel bezig met het beveiligen van hun platform. Zij bieden enorm veel mogelijkheden om jouw crypto veilig te houden. Je kan meerdere dingen doen om een account bij Bitvavo te beschermen. Hieronder lees je over 5 dingen die je zelf kan doen. Zo weet je zeker dat de kans is dat er iets met jouw account en crypto bij Bitvavo gebeurt énorm klein is.


Een uniek wachtwoord gebruiken

Eigenlijk zou ik dit niet hoeven melden. Toch zijn er enorm veel mensen die hele simpele wachtwoorden gebruiken om hun Bitvavo account en gegevens te beveiligen. Probeer ook geen wachtwoord te kiezen dat mensen eenvoudig kunnen raden. Hackers zijn erg slim tegenwoordig. Ze kijken onder andere op jouw Facebookpagina om te kijken hoe je vrouw, man, kinderen of huisdieren heten. Ze zien je adres en proberen hier meerdere combinaties mee uit. Het beste kun je gewoon een wachtwoordgenerator gebruiken, zoals LastPass (hier te vinden https://www.lastpass.com/nl). Enkele voorbeelden van veilige wachtwoorden zijn:

  • oIS2OUgZC7tCrEhk0qf8H
  • AmBLINEBtLEGreADisBAR
  • ingYpHyRUsUleIres

Let op: dit zijn voorbeelden. Gebruik deze wachtwoorden dus niet!

Stel een anti phishing code in bij Bitvavo

Bitvavo geeft de mogelijkheid om een persoonlijke code in te stellen. Deze code wordt dan gebruikt in alle mailing die Bitvavo naar je stuurt. Zo weet je al snel dat een mail afkomstig is van het bedrijf zelf en niet van een hacker. Medewerkers van het bedrijf zullen nooit vragen om een wachtwoord of antiphishing-code. Deze code is écht alleen voor jou! Bitvavo heeft een uitgebreide handleiding over het inschakelen van deze code. Deze kun je hier lezen en volgen.

Nog geen Bitvavo-account? Maak gratis een account via deze link en handel de eerste 1000 euro helemaal gratis!

Twee-factor autenticatie inschakelen

Twee- factorenauthenticatie, ook wel authenticatie in twee stappen genoemd, is een beveiligingslaag naast uw gebruikersnaam en wachtwoord. Je kan dit op meerdere manieren doen. In jouw Bitvavo account zie je de melding staan dat je 2-factor authentication moet toevoegen. Als je hier op klikt, wordt je stap voor stap door dit proces geleid! Dit is tevens een van de beste manieren om jouw Bitvavo portfolio te beveiligen.

Wallet adressen whitelisten

In het tabblad whitelisten in het Bitvavo account kun je zelf aangeven naar welk adres geld en crypto overgemaakt wordt. Zo voorkom je dat hackers naar hun eigen adres jouw crypto gaan versturen. Als een hacker dan al toegang heeft tot jouw account, dan kan hij of zij er eigenlijk helemaal niets mee.

Hardware wallet gebruiken

De veiligste manier om crypto te bewaren is met een eigen hardware wallet (koop deze nooit tweedehands!). Zelfs Bitvavo vindt dit de beste optie. Zo heb je zelf altijd de volledige controle over jouw cryptocurrencies. Er zijn meerdere soorten hardware wallets die je kan kopen, maar die van het bedrijf Ledger zijn erg populair én betrouwbaar op dit gebied. Deel overigens nooit privésleutels van wallets en accounts met andere mensen! Zo houdt je jouw crypto en Bitvavo account echt veilig.