Bitqist review: Uitgetest, ervaring, inloggen en aanbod (uitgebreid) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitqist review: Uitgetest, ervaring, inloggen en aanbod (uitgebreid)

Bitqist review

Bitqist is een gebruiksvriendelijk cryptocurrency platform waarop je crypto kan kopen, verkopen en bewaren. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en heeft als missie: Massale acceptatie van cryptocurrency te stimuleren door een platform te bieden waarop elke persoon in staat is om crypto veilig te kopen, verkopen en op te slaan. Een mooi doel, waar ik volledig achter sta. Bitqist is nog geen erg bekend platform, gek eigenlijk, omdat de handelskosten extreem laag zijn en het platform zeer betrouwbaar oogt. Ik ben wat dieper in Bitqist gedoken. Via de onderstaande inhoudsopgave kan je naar het onderdeel gaan waar je in geïnteresseerd bent. De Bitqist review is namelijk erg uitgebreid!
Meld je aan via deze button en krijg korting op de transactiekosten!

Wat is Bitqist precies?

Bitqist is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Rotterdam. Kort samengevat is het een bedrijf waarbij je cryptocurrency kan kopen, verkopen en opslaan. Dit wordt ook wel een crypto broker genoemd. Bitqist voldoet volledig aan de Nederlandse wet- en regelgeving en doet er alles aan om er voor te zorgen dat het platform niet gebruikt wordt voor illegale activiteiten, zoals witwassen en ondersteunen van terrorisme. Het adres en de Kamer van Koophandel-inschrijving zijn openbaar.

KVK Bitqist
Kamer van Koophandel inschrijving Bitqist

Aanbod cryptocurrency

Op het moment van schrijven heeft Bitqist een aanbod van 144 soorten crypto. Je kan bij de exchange terecht voor de belangrijkste crypto qua marktkapitalisatie, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP), maar ook voor heel veel andere interessante crypto. Ook onze huidige favoriete projecten, zoals Chainlink (LINK), Holochain (HOT) en Stellar (XLM) worden hier aangeboden. Het aanbod is voor Nederlandse begrippen erg groot, wat voor mij een enorm pluspunt is. Je kan via deze link het volledige aanbod bekijken.

Handelskosten

Bitqist berekent een spread van ongeveer anderhalf procent (1,50%) voor digitale valuta-aankopen en digitale valuta-verkopen. De werkelijke spread kan echter hoger of lager zijn als gevolg van marktschommelingen in de prijs van digitale valuta op de partners van Bitqist tussen het moment waarop we een prijs opgeven en het moment waarop de order wordt uitgevoerd. Ze brengen ook een Bitqist-vergoeding in rekening (bovenop de spread), die 0,25% van de totale transactie is. Je ziet altijd hoeveel transactiekosten je kwijt bent per transactie. De kosten zijn erg laag. Zo betaalde ik bij aankoop van €12,50 aan Chainlink slechts €0,03 aan handelskosten.
Meld je aan via deze button en krijg korting op de transactiekosten!

Account aanmaken en verifiëren

Een account aanmaken werkt eenvoudig en is snel gedaan. Ik heb hiervoor de onderstaande stappen moeten ondernemen.

Stap 1: Naar de website

Ga via deze link naar de officiële website van Bitqist en druk op “Aan de slag” of op de Engelse website “Get Started”.

Account aanmaken Bitqist

Stap 2: Gegevens invoeren

Om een account aan te maken hoef je (nog) niet veel informatie in te vullen. In de onderstaande afbeelding kan je dit zien.

Aanmelden Bitqist

Stap 3: Mail ontvangen

Na het invoeren en bevestigen van de informatie zie je het onderstaande scherm.

Bitqist mail

Stap 4: Mail bevestigen

Je ontvangt een e-mail op het ingevoerde e-mailadres. Deze moet je door op de knop “Verify email address” te klikken. Je kan daarna inloggen met het aangemaakte wachtwoord en e-mailadres.

Email verifiëren

Account verifiëren

Na het aanmaken van een account kun je eigenlijk nog niet zoveel doen. Bitqist vraagt om aanvullende informatie voordat je gaat handelen. Volg het onderstaande stappenplan om je identiteit te verifiëren.

Verifieerbalk Bitqist

Stap 1: Druk op de knop of tabblad verifiëren

Je komt nu in een scherm terecht waar je aanvullende informatie moet invullen. Voer de gegevens in (zie onderstaande afbeelding) en bevestig deze twee keer. Binnen vijf minuten wordt je identiteit bevestigd door Bitqist. Daarna kun je al beginnen met kopen en verkopen van cryptocurrency op Bitqist!

Bitqist verificatie

Stap 2: Eventjes wachten

Er staat dat je binnen 5 minuten gekeurd wordt, bij mij was dit binnen een minuut geregeld. Je kan nu al onbeperkt handelen en storten! Je kan echter nog maar 1000 euro per week uitbetalen. Dit is voor de meeste traders meer dan voldoende. Voor de hodlers al helemaal!  In de onderstaande afbeelding zie je de e-mail die je krijgt en wat je kan na het invoeren van enkel adres- en persoonsgegevens.

Tier Bitqist

Stap 3: Bankaccount verifiëren

In het tabblad bankrekeningen kan je een nieuwe bankrekening koppelen. Let op: Deze moet op jouw naam staan; de naam die je hebt opgegeven tijdens het aanmelden bij Bitqist. De storting wordt gewoon toegevoegd aan het account. Je kan er dus direct mee handelen als het gestort is! Bij mij was dit binnen een paar minuten geregeld.

Koppelen bankrekening
LET OP: Deze gegevens moest ik gebruiken. Jij krijgt een andere code.

Stap 4: Hogere limieten handelen?

Ik raad altijd aan om jezelf zo snel mogelijk verder te verifiëren, omdat je in de toekomst misschien wel de behoefte kan hebben om meer dan 1000 euro per week uit te betalen. Misschien dat een project waarin je hebt geïnvesteerd op Bitqist wel heel erg stijgt, dan wil je dit ook uitbetalen. Hogere uitbetalingslimieten kun je krijgen door naar het tabblad Identiteitsverificatie te gaan en hier op “Upgrade verificatielaag” in te drukken.

Intenditeitsverificatie

Stap 5 Verdere verificatie voor hogere limieten crypto kopen

Je wordt nu door het verificatieproces geleid van het bedrijf Sum & Substance (zie kader). Hier moet je een kopie van je identiteitsbewijs en een selfie met het identiteitsbewijs uploaden, zoals je in de afbeelding kan zien.

Verifieer met sumsub

[box]

Sum & Substance verificatie

Sum & Substance is een ontwikkelaar van oplossingen voor verificatie op afstand. Met onze technologie kunnen online services over de hele wereld voldoen aan wettelijke vereisten, fraude voorkomen en het vertrouwen van de klant vergroten. In 2015 werd het bedrijf opgericht door een internationaal team van specialisten in machine learning, automatisering van bedrijfsprocessen en compliance. Het is nu een van de marktleiders in online verificatie en KYC / AML in Centraal-, Oost-Europa en Azië.[/box]
Meld je aan via deze button en krijg korting op de transactiekosten!

Mijn mening over aanmelden en verifiëren op Bitqist

Het aanmelden verloopt soepel, gaat snel en je kan al vlot aan de slag met het platform. Je kan al snel onbeperkt kopen en verkopen op het platform, zonder veel gedoe met verificatie. Grotere handelaren moeten zich wel volledig verifiëren. Bitqist maakt hiervoor gebruikt van het bekende bedrijf Sum & Substance. Een goede keuze. Het storten verliep ook snel.

Crypto kopen op Bitqist

Nu er euro in mijn account staan, kan ik het natuurlijk niet laten om crypto te kopen. Ik besluit mijn 25 euro te spreiden over twee leuke cryptocurrencies; Chainlink en Holo. Ik heb de volgende stappen genomen om dit te doen:

 1. Ga naar het “Kopen” tabblad in je account
 2. Scroll totdat je de crypto ziet die je wilt kopen
 3. Je kan ook bovenaan zoeken naar de crypto die je wilt kopen. In mijn geval heb ik gezocht naar LINK.
 4. Ik heb ingevoerd dat ik €12,50 aan LINK wil hebben. Ik krijg te zien dat ik daar 4,86 LINK voor krijg en daar €0,03 transactiekosten voor betaal, bovenop de spread. Een prima prijs lijkt me zo!
 5. Druk op de koop-knop en de transactie wordt direct uitgevoerd. Ik ben nu de trotse bezitter van 4,86 LINK. Deze ga ik vasthouden op mijn Bitqist rekening.

Je ziet nu in het rekeningoverzicht de transacties en de totale waarde van het portfolio staan. Ik heb 14,120.00000000 HOT gekocht voor 12.47000000 EUR en 4.86000000 LINK gekocht voor 12.45000000 EUR.

Kopen van crypto Bitqist

Crypto storten

Je kan een select aantal crypto storten op je Bitqist rekening. Dit zijn onder andere LINK, BTC, ETH, BCH, XLM, LTC, ZEC, REP, BAT en DASH. Je gaat naar het tabblad storten en selecteert welke crypto je wilt storten. Je krijgt dan een uniek adres te zien waar je de crypto naar kan overmaken. Als je via een mobiele wallet wilt overmaken, kun je ook gebruik maken van een QR-code.

Mijn mening over kopen, storten en verkopen bij Bitqist

Het kopen van crypto gaat supersnel en na het bevestigen van de order staat de crypto direct op je online Bitqist rekening. Storten idem dito, alleen is het jammer dat er (nog?) geen ondersteuning is voor alle 144 cryptovaluta. Het geheel is enorm gebruiks- en beginnersvriendelijk. Geen verdere op- of aanmerkingen van mijn kant wat kopen, storten en verkopen betreft.

Algemene conclusie; Bitqist betrouwbaar voor crypto kopen?

Bitqist was voor mij nog onbekend, tot ik er kort geleden door een bezoeker op werd gewezen. Ik heb er direct een account aangemaakt en alle mogelijkheden uitgetest (crypto kopen, storten, uitbetalen, bewaren en handelen). Ik heb enkel de klantenservice nog niet uitgetest. Zodra ik dat wel heb gedaan, pas ik de review aan. De exchange biedt enorm veel crypto aan vergeleken met veel concurrenten waarbij je ook met iDEAL en EUR kan handelen. Dit zie ik als een flink pluspunt. Transacties worden direct uitgevoerd en het interface is overzichtelijk. Ik raad toch aan om bij grote bedragen crypto te bewaren op een plek waarbij je zelf de private key in handen hebt, maar dat doe ik altijd; ongeacht waar je handelt. Handelen, crypto kopen en verkopen vertrouw ik Bitqist helemaal mee. Verder is Bitqist zeer betrouwbaar gebleken en is het voor zowel beginners als gevorderden en prima optie om te handelen in crypto! Wat mij betreft zeker een aanrader.

Voordelen

 • Verificatieproces verloopt erg soepel
 • Snel crypto kopen en verkopen zonder limiet
 • Paspoort en verdere verificatie in handen van het bekende en betrouwbare bedrijf Sum & Substance
 • Platform is erg gebruiksvriendelijk, waardoor ik het voor de beginnende crypto-koper zeker aan kan raden.
 • Enorm groot aanbod aan crypto (144 soorten crypto kopen)
 • Two-Factor Authentication mogelijk
 • Euro storten via iDEAL en SEPA
 • Platform in Nederlands en Engels beschikbaar
 • Handelskosten lager dan de meeste concurrenten
 • Transparant qua kosten
 • Overzichtelijk interface

Nadelen

 • Sommige pagina’s zijn ook op de /nl (Nederlandse) variant nog in het Engels. Soms klik je op een button met Nederlandse tekst en kom je uit op een Engelstalige pagina.
 • Niet mogelijk om alle 144 cryptocurrencies te storten in het account.
 • Totaalvolume niet inzichtelijk op bijvoorbeeld coinmarketcap.com/exchanges

Meld je aan via deze button en krijg korting op de transactiekosten!