Bitfinex kondigt nieuw peer-to-peer datastreamplatform Dazaar aan - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitfinex kondigt nieuw peer-to-peer datastreamplatform Dazaar aan

austin-distel-21GWwco-JBQ-unsplash
Photo by Austin Distel on Unsplash - www.distel.com

Populaire cryptocurrency-uitwisseling Bitfinex heeft aangekondigd dat het een open-source, peer-to-peer (P2P) -markt voor gegevensstreaming lanceert. Het nieuwe platform, genaamd Dazaar, gaat live op 25 juni 2020.

Let op: Dit is een ingezonden persbericht.

Toegang tot informatie democratiseren

Volgens de officiële aankondiging is Dazaar ontstaan ​​uit de wens om de toegang tot informatie te democratiseren. De naam is afgeleid van “Data-Bazaar”, geïnspireerd op het boek “The Cathedral and the Bazaar”.

Dazaar is gebouwd als een uitbreiding op het Hypercore-protocol – een veilig, gedistribueerd logboek dat alleen aanhangsels bevat en dat het gemakkelijk maakt om snelle en schaalbare P2P-applicaties te ontwikkelen.

In tegenstelling tot andere open-source datadeling, beweert Bitfinex dat het zich richt “op het bieden van een hyper-schaalbaar, gedecentraliseerd en privacygericht basisprotocol dat in elk bestaand project kan worden geïmplementeerd, waardoor het klaar is voor het peer-to-peer internet.”

Cryptocurrencies voor betalingen

Gebruikers van Dazaar kunnen geld verdienen met hun gegevens zonder derden, aangezien de interacties uitsluitend tussen kopers en verkopers plaatsvinden. Dazaar zei dat het tijdgebaseerde microbetalingen via “elke cryptocurrency” gebruikt om tussenpersonen te elimineren en het gebruik van cryptocurrencies voor betaling aan te moedigen. Creditcardbetalingen kunnen in de toekomst worden toegevoegd.

van gegevensverkopers wordt verwacht dat ze Dazaar installeren en hun gewenste betalingsmethode kiezen. Zodra dat is gebeurd, genereert het protocol een cryptografische identificatie genaamd “Dazaar Card”, die verkopers kunnen delen met groepen en andere plaatsen die kopers kunnen vinden.

Kopers kunnen daarentegen via de informatie op de Dazaar Card in contact komen met verkopers en vervolgens de vergoeding betalen. Zodra de verkoper de betaling heeft geverifieerd, ontvangt de koper de gegevens in streams.

Dazaar Vision

Daarnaast ondersteunt het open source-protocol van Dazaar ook een live videostreaming-desktopapp genaamd “Dazaar Vision”. Gebruikers kunnen live-uitzendingen instellen of zich in realtime abonneren op streamen zonder zich te hoeven aanmelden.

Dazaar Vision werkt ook zonder tussenpersonen, aangezien gebruikers betalingen kunnen doen of accepteren via Bitcoin. Ondersteuning voor nog veel meer cryptocurrencies zal binnenkort worden toegevoegd, aldus het rapport.

Bitfinex zei dat het nieuwe protocol voor gegevensstreaming deel uitmaakt van zijn inspanningen om terug te geven aan de gemeenschap door innovatieve producten te introduceren.

“We zijn ervan overtuigd dat Dazaar een nuttig hulpmiddel zal zijn voor organisaties, zoals universiteiten, om nieuwe projecten en onderzoek voor het publiek te creëren en te promoten. Tegelijkertijd zijn we ook van mening dat de use-cases van Dazaar niet beperkt zijn tot bepaalde partijen, ‘voegde de uitwisseling toe.