Bitfinex exchange: Stappenplan cryptocurrency kopen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitfinex exchange: Stappenplan cryptocurrency kopen

Bitfinex exchange stappenplan beginners

Bitfinex is een exchange waarop je meerdere soorten cryptovaluta kan kopen. Helaas zijn niet alle digitale crytocurrency direct met iDEAL te koop. Je zal dus soms moeten uitwijken naar een exchange. Er zijn talloze exchanges op de markt. Wij gebruiken een aantal van deze, maar Bitfinex blijft voor ons een favoriet. Je kan hier bijvoorbeeld goed terecht voor een aantal wat moeilijker te verkrijgen cryptovaluta, zoals MIOTA en NEO. In deze blog lees je hoe Bitfinex werkt en geven we een uitgebreid stappenplan. Ook zie je het volledige aanbod van deze betrouwbare exchange.

Meld je aan via deze button en krijg 10% korting op de trading fees voor de eerste maand

Welke cryptovaluta kun je bij Bitfinex kopen?

Bitfinex biedt op het moment de volgende cryptocurrency aan om mee te handelen:

Bitcoin Ripple
Litecoin IOTA
Ethereum EOS
Ethereum Classic Santiment
Zcash OmiseGO
Monero Bitcoin Cash
Dash NEO
ETP Eidoo
Qtum BTG
Aventus Streamr
QASH Recovery Right Tokens
YOYOWStap 1: Een account aanmaken

Een account aanmaken bij Bitfinex is erg makkelijk. Je gaat naar de officiële website. Doe je dat via deze link, dan krijg je de eerste maand 10% korting op de transactiekosten. Daarna druk je op de button met OPEN ACCOUNT. Je vult een gebruikersnaam, e-mailadres en een wachtwoord in. In de mail krijg je daarna een activatielink. Deze moet je aanklikken.

Stap 2: Verifiëren van jouw Bitfinex account

Niet in alle gevallen is aanvullende verificatie nodig. Wij hebben in het verleden gewoon succesvol BTC gestort en IOTA teruggestuurd naar onze wallet, zonder verificatie. Het is wel verstandig om jezelf direct te verifiëren, omdat het gehele proces een poosje kan duren. Als je naar de pagina van jouw account gaat, zie je de optie om jezelf te verifiëren. Dit moet vanwege de AML wetgeving (witwaswet). Je krijgt een aantal vragen voorgeschoteld en moet enkele documenten uploaden (afbeelding 2).

Bitfinex verifieren

Stap 3: Eerst Bitcoin kopen

Om te kunnen handelen op het handelsplatform Bitfinex moet je eerst beschikken over Bitcoin of een andere aangeboden valuta. Je stuurt deze naar het ontvangstadres van de Bitfinex wallet. Dit adres kan je vinden in jouw account onder de naam DEPOSIT. Hier kun je aanklikken welke valuta je wilt storten. Bitcoin kun je goed bij de onderstaande aanbieders kopen:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Stap 3: Handelen in cryptovaluta bij Bitfinex

Om te handelen onderneem je de volgende stappen. Wij hebben IOTA kopen als voorbeeld genomen.

  1. Stort Bitcoin of een andere digitale valuta naar jouw Bitfinex adres (menu -> Deposit)
  2. Ga naar de trading-pagina en zoek de valuta waarin je wilt handelen. Bijvoorbeeld IOTA/BTC (afbeelding 3)
  3. In het order formulier druk je op het exchange tabblad. Hier voer je het type order, grootte en de prijs in. Je kan ook een market order plaatsen, dan plaats je een order tegen de huidige marktprijs.
  4. Druk op de Exchange Buy knop.
  5. Jouw order kun je terugvinden in het order tabblad
  6. Als je order is geslaagd, zie je de valuta terug in jouw exchange wallet

Meld je aan via deze button en krijg 10% korting op de trading fees voor de eerste maand

IOTA trading Bitfinex