Bitcoinsaltcoins.nl verbetering snelheid - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoinsaltcoins.nl verbetering snelheid

Bitcoinsaltcoins snelheid update

Wij zijn continue bezig met het ontwikkelen van ons platform. Wat ooit begon als een kleine website met daarop een gids voor de crypto-beginner, is uitgegroeid tot een grote -en veel bezochte- website. Hier zijn we erg trots op! Op 14 december plaatste ik een bericht over de meest recente updates. Daarin sprak ik ook een aantal verbeteringen in de toekomst uit. Eén daarvan had te maken met een de snelheid van de website en het huidige design. De afgelopen twee weken hebben we hier veel stappen in ondernomen. Een korte update!

Verbeteringen m.b.t. de snelheid

De website was erg traag. Desktopgebruikers kregen een redelijk snelle website te zien, maar de snelheidsscore was verre van optimaal. Mobiele gebruikers moesten soms langer dan 8(!) seconden wachten totdat ze de homepagina volledig konden laden. Dit is nu verleden tijd! We hebben hier een aantal grote aanpassingen voor doorgevoerd.

Een nieuw WordPress thema

Ons oude wordpress thema, die we al sinds de start hadden, scoorde op diverse punten onvoldoende. Het was niet het meest gebruiksvriendelijke thema meer. Ooit was het nog het “best verkochte premium WordPress thema”. Nu is het ingehaald door de concurrenten. Na veel onderzoek en metingen, zijn we uitgekomen op het Premium thema Jnews. Zij bieden voor de onervaren website-bouwer zelfs kant-en-klare demo’s. Deze hebben wij niet gebruikt, maar we zijn bij 0 begonnen en hebben de website naar wens ingedeeld.

WP Rocket en Autoptimize

Ik zal je niet vervelen met veel technische details. In het kort: Om een snelle website te kunnen leveren aan jullie, moesten er een aantal optimalisaties worden doorgevoerd. De betaalde plugin WP Rocket (aanrader) en de gratis plugin Autoptimze zorgen voor deze optimalisaties. In combinatie met onze CDN Cloudflare met Rocket Loader is het een snel geheel geworden! Ook het instellen van WebP Express en Smush IT voor het laden en verkleinen van de afbeeldingen heeft bijgedragen aan de nieuwe snelle ervaring op Bitcoinsaltcoins.nl. Heb je wel interesse in meer informatie over hoe wij een goede snelheidsscore hebben weten te krijgen met een grote nieuwswebsite met veel afbeeldingen en teksten? Neem gerust contact met ons op!

Huidige snelheid

Voorheen scoorden we via Google PageSpeed Insights een score van 35/100. Op deze website kan je de snelheid van websites testen. Via Yslow was dit gemiddeld 30/100. Na het doorvoeren van de bovenstaande verbeteringen is de score flink omhoog gegaan ,zoals je op de onderstaande afbeelding kan zien.

Snelheid Bitcoinsaltcoins
Website getest via https://gtmetrix.com

De laadtijd is zeker nog niet optimaal, maar dit is wel een geweldige verbetering. We hebben tijdens het proces wel verdere optimalisaties toegevoegd, maar die gingen ten koste van het gebruiksgemak en de algehele gebruikservaring.

Volgende stap: Een forum

Wij willen al een lange tijd een forum hebben. Na het doorvoeren van de verbetering op het gebied van snelheid en gebruiksgemak, staat nu het ontwikkelen van een forum op het programma voor de eerste weken van het nieuwe jaar. We houden je hier natuurlijk van op de hoogte!