Bitcoinsaltcoins.nl bestaat 1 jaar! - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoinsaltcoins.nl bestaat 1 jaar!

Een jaar geleden besloot ik, Edwin, op een camping in Spanje om te starten met een informatie website over Bitcoins en altcoins. Dat deze website binnen een jaar uit zou groeien tot iets waar ik 20 tot 30 uur per week mee bezig ben, had ik nooit verwacht. Nu sta ik weer op dezelfde camping in Spanje. In deze blog kijk ik terug op een jaar lang bitcoinsaltcoins.nl en lees je over de toekomst van deze website.

De start

Net voordat cryptocurrencies enorm veel media-aandacht kregen begon ik met schrijven. Vrijwel direct wisten bezoekers de website te vinden. Ik begon met het ontwikkelen van een serie artikelen voor de crypto beginner. Deze reeks behoort nog steeds tot de best gelezen reeks artikelen van de website. Ik begon eigenlijk al in 2012 met het schrijven van informatie over cryptocurrencies op de website Infonu. Dat was ook het moment dat ik zelf begon met investeren in deze munten. Het aanbod was op dat moment nog beperkt, zo ook het aantal exchanges. Ik maakte een account aan bij een Russische exchange en kocht hier mijn eerste Litecoin, Peercoin en Feathercoin. Ik verdiepte mij met name in Litecoin. Deze kocht ik voor onder de euro per stuk. Toen de koers op 20 euro stond, verkocht ik 90% van mijn LTC. Sinds dat moment heb ik de ontwikkelingen binnen de cryptowereld op de voet gevolgd.

Een aantal cijfers

Blogs: 306 berichten
Pagina’s: 173 pagina’s
Bezoekers: 1,287,858 unieke bezoekers in de afgelopen 365 dagen
Aantal woorden geschreven: 249,872 woorden

Top 5 populairste blogs qua bezoekers

Van de 306 blogs die wij hebben geschreven zijn de volgende 5 het meest populair geweest in het afgelopen jaar.

  1. IOTA kopen en wallets: IOTA is een munt die niet gemakkelijk te kopen was. Tegenwoordig kun je deze gewoon bij Bitvavo kopen.
  2. Cryptopia review en uitleg: Cryptopia is een van de grootste exchanges en begin dit jaar de enige exchange waar je de munt Electroneum kon kopen. Hier werd veel naar gezocht.
  3. Birdchain ICO: Deze blog is populair omdat het team van Birdchain zelf deze groots heeft gepromoot op eigen sociale media. Dit is niet door ons aangevraagd en wij hebben hier geen geld voor gekregen. Het werd ons gewoon aangeboden door het team.
  4. Reddcoin kopen: Een populaire munt in Nederland. Reddcoin heeft de laatste tijd veel stappen gemaakt, door onder andere Redd-ID in te voeren.
  5. Cardano kopen (ADA): Net als bij IOTA was het op het begin lastig deze munt te kopen. Tegenwoordig is dat niet zo. Ook Cardano koop je bijvoorbeeld bij Binance.

Hoe nu verder?

Er staan een aantal leuke veranderingen op het programma. Hieronder een aantal punten die de komende tijd worden aangepakt.

  • Ik schrijf momenteel 90% van alle blogs zelf. Ook de pagina’s vul ik zelf op met tekst. De rest wordt geschreven door freelancers, bekenden of andere gastbloggers. Omdat het voor mij af en toe niet bij te houden is, komt er iemand bij. Per vandaag (29 oktober 2018) komt Puck het team versterken voor minstens 16 uur per week.
  • Er komt een forum functie op de website. Dit zullen wij groots lanceren en actieve gebruikers worden beloont met leuke prijzen.
  • Er worden meer top 100 en top 200 munten uitgewerkt en het crypto dashboard krijgt een update.
  • Er komt een apart nieuwsgedeelte. Op het moment schrijven wij meer over de munten zelf. Een enkele keer stond er wel belangrijk nieuws in een blog. In de toekomst willen wij jullie dagelijks het laatste crypto-nieuws voorschotelen.
  • Oude blogs updaten. We gaan in de komende maanden alle oude blogs en pagina’s bekijken en updaten. De cryptowereld blijft ontwikkelen. Wij willen altijd up-to-date zijn met onze blogs.

Ik heb er in ieder geval zin in!