Bitcoinprijs onder 10.000$, ETH en XRP ook gedaald - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoinprijs onder 10.000$, ETH en XRP ook gedaald

Bitcoin daling februari 2020 correctie markt

Bitcoin lijkt weer te worden overgenomen door de bears. Bitcoin en veel altcoins noteren vandaag enorme verliezen. Het lijkt er op dat de winsten van de afgelopen tijd weer langzaamaan terug worden genomen door de markt. Experts, TA’ers en verschillende indicatoren suggereren dat het slechts een kleine correctie is en dat we juist op weg gaan naar nieuwe records in 2020. Vooralsnog lijkt er sprake van een hele flinke marktcorrectie.

De opmars van Bitcoin in 2020

Vorige week was BTC nog op weg naar nieuwe records in 2020 en behaalde deze ook. Op zondag 16 februari dook de koers weer onder de magische grens van 10.000 dollar. Dit bedrag hebben we in euro’s nog niet behaald in 2020. Het lijkt er op dat de opmars even een halt is toegeroepen en dat de winsten van de afgelopen tijd zijn weggevaagd. Wellicht dat dit juist een mooi instapmoment is, omdat verschillende bronnen een kleine correctie gevolgd door een opwaartse trend suggereren. Hieronder zie je de live koers van Bitcoin op dit moment.

Bitcoin nog redelijk vergeleken met alts

Bitcoin weet de verliezen nog redelijk binnen de perken te houden. Op het moment van schrijven noteert de koers slechts een daling tussen de 2 en 3 procent. Veel andere alts zijn tussen de 8 en 10 procent gedaald.

Zoals gezegd zijn altcoins vandaag enorm gedaald en slepen de totale cryptomarkt naar beneden. Alle top-tien altcoins hebben bijna 8-10% verloren. Dit heeft alle marktwinsten van de afgelopen week weggevaagd. In deze correctie heeft de algehele marktkapitalisatie van cryptocurrency in de afgelopen 24 uur $ 25 miljard verloren.

ETH daling

Ethereum heeft de afgelopen 24 uur ongeveer 7% verloren. Nu is de ETH-prijs $ 250. Tegelijkertijd zijn de verliezen van XRP bijna 10%.

XRP koers

De XRP-prijs is $ 0,28, wat nog steeds aanzienlijk hoger is dan een paar maanden geleden, maar er is nog steeds sprake van een daling in de afgelopen dagen.