Bitcoin waarde bereikt magische grenzen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin waarde bereikt magische grenzen

De waarde van Bitcoin heeft op zaterdag 13 maart 2021 weer eens een magische grens bereikt. Op die dag raakte Bitcoin namelijk voor het eerst de grens van 60.000 dollar. Voor ons Europeanen was er tegelijkertijd nog een mijlpaal: Bitcoin is voor het eerst boven €50.000 gegaan!

Mijlpaal $60.000

Slechts enkele weken geleden bereikte Bitcoin nog de 50.000 dollar grens. Bijna direct daarna nam de waarde ook weer een flinke duik. Om die reden hadden velen dan ook niet verwacht dat de volgende mijlpaal, $60.000, zo snel zou worden bereikt. Maar het blijkt dat Bitcoin veerkrachtig is en hoe dan ook die stijgende lijn door gaat zetten.

Hoewel Bitcoin nog relatief vaak dipjes heeft van tussen de -10% en -20%, is het fascinerend om te zien dat er toch elke maand een stijgende lijn te zien is. De $30.000 en $40.000 waarde grenzen werden in januari 2021 binnen een paar dagen overschreden. Vervolgens heeft het Bitcoin daarna slechts enkele weken geduurd om van de magische $50.000 grens de $60.00 te kunnen bereiken. Dit weekend begon men dus al direct te speculeren over de volgende mijlpaal: $75.000.

Verdubbeld in waarde sinds begin 2021

Sinds het begin van 2021 is de cryptomunt meer dan verdubbeld in waarde. In vergelijking tot de waarde op 31 december is de prijs namelijk 107% gestegen. Het is overigens ook duidelijk dat bedrijven open staan voor Bitcoin transacties. Tesla maakte namelijk bekend dat zij overweegt om haar klanten auto’s te laten kunnen kopen met Bitcoin. Ook Paypal neemt deel in Bitcoin transacties, daar kun je de cryptomunt nu namelijk kopen en verkopen. Een paar andere grote bedrijven die begonnen zijn met het kopen van Bitcoin zijn bijvoorbeeld Bank of New York Mellon, MicroStrategy, Visa en Mastercard.

Mogelijke impact inflatie

De Biden administratie heeft in de Verenigde Staten net haar handtekening gezet op een $1.9 triljoen stimuleringspakket. Dat heeft ervoor gezorgd dat de angst voor inflatie weer in het bewustzijn van mensen is gekomen. Het is ook precies om die reden dat analisten vermogende tijden voor Bitcoin verwachten. Investeerders zitten nu dan ook bovenop Bitcoin, meer dan ooit tevoren. Zij zien het als een verstandige weg om te nemen als de dollar zwakker wordt en de economie oververhit raakt.

Voordelen van Bitcoins schaarsheid

Een bijkomend voordeel van Bitcoins sterke positie is haar schaarsheid. In het mining systeem van Bitcoin is namelijk een grens van 21 miljoen bitcoins ingebouwd. Op dit moment zijn er al 18.6 miljoen bitcoins in circulatie. Investeerders zeggen dan ook dat de cryptomunt schaarser is dan goud. Dit is dan ook een van de redenen dat veel investeerders en analisten ervan overtuigd zijn dat er aan de waardestijging van Bitcoin voorlopig geen grens zit.