Bitcoin vestigt drie records in 2019 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin vestigt drie records in 2019

Veel crypto-investeerders zullen terugkijken naar 2019 als een slecht jaar. De meeste investeerders hebben een flink verlies geleden. Ook mensen die in 2018 zijn ingestapt zullen niet snel in het groen staan. Misschien dat de slimme daghandelaar nog wat mooie winsten heeft weten te behalen in 2019. Grote winsten bij de normale investeerder zullen wellicht niet veel voorgekomen zijn. Toch heeft Bitcoin (BTC) meerdere records op zijn naam geschreven in 2019. Een Bitcoin terugblik 2019 aan de hand van drie records.

Toch niet Bearish?

Bitcoin was eigenlijk allesbehalve bearish in 2019, omdat nieuwe gegevens aantonen dat er niveaus zijn bereikt die we nog niet eerder hebben gezien.

Een onderzoek van drie statistieken – het aantal transacties van Bitcoin, het transactievolume in USD en de hash-ratio – bevestigt dat de grootste cryptocurrency dit jaar het bearish sentiment stevig heeft verslagen.

In de afgelopen twaalf maanden bereikten die drie statistieken nieuwe records, waardoor eerdere prestaties gemakkelijk werden overschaduwd. Dat omvatte het overtreffen van de cijfers voor 2017, waardoor het verhaal werd aangewakkerd dat Bitcoin-prijsactie geen indicator is voor de algehele gezondheid, hoewel de waarde van BTC nog steeds meer dan 100% is gestegen sinds de dieptepunten van vorig jaar.

Aantal transacties

Het Bitcoin-netwerk heeft in 2019 meer transacties verwerkt dan in welk ander jaar dan ook. Gegevens verzameld door de TradeBlock toonden dat mei 2019 de drukste maand ooit was voor Bitcoin, met bijna 12 miljoen transacties. December 2017 staat nu op de tweede plaats, nog steeds met meer dan 11 miljoen.

BTC transacties
Afbeelding van https://tradeblock.com/

Transactievolume

Met meer transacties is meer waarde gekomen. In termen van USD merkt Blockchain op dat het Bitcoin-netwerk dit jaar meer waarde heeft verplaatst dan ooit tevoren. Dit omvatte een piek boven $ 4 miljard op één dag eind juli, samenvallend met een uittocht van exchange BitMEX .

TRansactievolume BTC 2019

Hash-snelheid

Zoals wij al een aantal keer hebben aangehaald in 2019, blijft de hash-snelheid van Bitcoin nieuwe hoogten bereiken.  Hash-rates is een indicator van het aantal rekenkracht van miners die zij bereid zijn te wijden aan het verwerken van transacties. Ondanks een verlaging van de prijs en daarmee de winstgevendheid van mijnwerkers, blijft hun commitment groeien, suggereren gegevens.

Hash Rate 2019 Bitcoin