Bitcoin verkopen: Alle (goedkoopste) opties + Stappenplan! - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin verkopen: Alle (goedkoopste) opties + Stappenplan!

Bitcoin verkopen

Veel gidsen op het internet zijn gericht op Bitcoin kopen. Goede informatie met duidelijke stappenplannen vind je in het Nederlands nergens. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Bitcoin verkopen. Waar je dit het beste kan doen, hoe je de kosten kan drukken, wat de eenvoudigste manier is en met welke limieten of verificatie je te maken krijgt. Voor het schrijven van deze gids zijn tientallen bronnen geraadpleegd. Ook hebben wij onze eigen kennis gebundeld in deze mega-gids BTC verkopen. Navigeren kan via de onderstaande inhoudstabel.

Direct BTC verkopen voor euro op de bankrekening

Zoals je in de inleiding al hebt gelezen, zijn er meerdere manieren om jouw BTC te verkopen. De snelste manier, die voor beginners het meest geschikt is, is om het direct naar een bankrekening uit te betalen. Let op: Dit is vaak niet de meest goedkope manier. Al scheelt het tegenwoordig niet veel geld vergeleken met andere manieren. Hieronder zie je de drie beste opties voor Bitcoin verkopen en direct geld op de bankrekening krijgen. Dit zijn allemaal Nederlandstalige opties. Deze bedrijven hebben allemaal een eigen bankrekening in Nederland, waardoor overboekingen snel gaan. Soms direct, soms binnen 1 werkdag.

Bitvavo

Bitvavo review | Direct naar Binance | Beste manier

Onze topfavoriet wat betreft het verkopen van Bitcoin. Zij beschikken over meerdere bankrekeningen. Onze ervaring is dat overboekingen naar een ABN rekening direct worden uitgevoerd. Overboekingen naar andere rekeningen tussen direct en maximaal 1 werkdag. Zij zijn de snelste betaler van allemaal. BTC verkopen is hier zeer eenvoudig. Je moet natuurlijk eerst een eigen account aanmaken.

Stappenplan Bitvavo Bitcoin verkopen

Hieronder een kort stappenplan hoe Bitcoin verkopen voor euro werkt bij de Nederlandse crypto broker Bitvavo.

Stap 1: Maak een account aan bij Bitvavo via deze link.

Stap 2: Afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt versturen moet je jezelf verifiëren. Dit duurt niet lang. Onder de 5000 euro aan Bitcoin kun je eventueel zonder verificatie verkopen of verhandelen.

Stap 3: Zoek in het persoonlijke dashboard naar Bitcoin. Alle cryptovaluta staan op alfabetische volgorde weergeven. Druk daarna op “storten”. (afbeelding 1)

Bitcoin storten Bitvavo
Afbeelding 1

Stap 4: Stort Bitcoin naar het aangegeven adres. Na het klikken op de button krijg het ontvangstadres van jouw persoonlijke Bitvavo account te zien. Kopieer dit adres en voer deze in. Als je bijvoorbeeld vanaf een eigen wallet stuurt, voer je dit adres in bij het kopje “SEND” of “Verzenden”. (afbeelding 2)

Bitcoin storten Bitvavo
Afbeelding 2

Stap 5: Wacht af totdat de BTC bijgeschreven is. Het nakijken van de transactie en het bekijken hoeveel confirmations de transactie heeft, kun je bijvoorbeeld hier doen. Je kopieert dan het ontvangstadres in de zoekbalk van de website.

Stap 5: Ga in het persoonlijke dashboard naar Bitcoin en klik op “Verkopen”. (afbeelding 3)

Bitcoin verkopen Bitvavo
Afbeelding 3

Stap 6: Je ziet nu een scherm met daarin jouw totale BTC-saldo. Je kan hier op klikken als je alles wilt verkopen. Anders vul je het aantal Bitcoin in dat je wilt verkopen. In het voorbeeld verkopen wij 0.00726165 BTC. Na het invullen klik je op “Doorgaan”. (afbeelding 4)

Bitcoin verkopen Bitvavo
Afbeelding 4

Stap 7: Je hebt nu euro ontvangen in jouw Bitvavo account. In het hoofdscherm van het persoonlijke dashboard kun je nu drukken op euro’s opnemen. Hier vul je in hoeveel euro je wilt verzenden naar jouw bankrekening. Dit is vaak direct of maximaal binnen 1 werkdag bijgeschreven! (afbeelding 5)

Euro opnemen Bitvavo
Afbeelding 5

BTC Direct

BTC Direct review

BTC Direct is een Nederlandstalige crypto broker. Je kan hier ook Bitcoin verkopen tegen gunstige tarieven. Uitbetaling werkt middels bankoverschrijvingen en duren bij ons meestal maximaal 1 werkdag. Door je aan te melden en de basisverificatie te voltooien kun je voor 2.500 euro kopen en 10.000 euro verkopen. Dit zijn voor de meeste mensen prima limieten. Je kan ook verdere verificatie voltooien om zowel koop als verkoop naar 50.000 euro te verhogen. Dit bedrijf bestaat al geruime tijd en heeft bewezen betrouwbaar te zijn en euro snel uit te betalen. Het is tevens een zeer gebruiksvriendelijke website. Qua kosten is dit nog niet zo goedkoop als op een exchange Bitcoin verkopen, maar het komt – net als Bitvavo – zeker in de buurt.

Stappenplan BTC Direct Bitcoin verkopen

Stap 1: Maak een BTC Direct account aan op de site

Stap 2: Ga in het hoofdmenu naar het tabblad “Kopen/Verkopen”.  Je krijgt nu direct een widget te zien waar je kan kiezen tussen kopen en verkopen.  (afbeelding 6)

BTC Direct Bitcoin verkopen
Afbeelding 6

Stap 3: Vul in hoeveel je wilt verkopen. Je kan bij BTC Direct direct verkopen, zonder dat je eerst een wallet aan hoeft te maken. Je vult het gehele orderformulier in.  Onder andere informatie over hoeveel BTC je wilt verkopen en het IBAN-nummer wordt gevraagd.

Stap 4: Je krijgt daarna een adres te zien waar je Bitcoin naar over moet maken. Hier krijg je een uur de tijd voor. Kopieer het Bitcoin adres in jouw BTC wallet of exchange wallet in het kopje “SEND” of “Versturen”. Bij sommige exchanges heet dit “opnemen” of een variant daar op. (afbeelding 7)

Bitcoin verkopen BTC Direct
Afbeelding 7

Stap 5: Als je binnen het uur Bitcoin hebt verstuurt, krijg je hier automatisch een mail en melding van. Het geld wordt nu zo snel mogelijk overgemaakt.

Litebit

Litebit review
Litebit is een grote Nederlandstalige website waarop je meerdere soorten crypto kan kopen en verkopen. Het is een van de oudste brokers van Nederland en is al die jaren zeer betrouwbaar gebleken. Litebit behoort ook nog steeds tot een van onze favoriete aanbieders. Hieronder lees je een stappenplan hoe je hier goed Bitcoin kan verkopen tegen gunstige prijzen.

Stappenplan Litebit Bitcoin verkopen

Stap 1: Ga naar de website van Litebit en maak een account aan. Je moet bij deze crypto broker wel direct verifiëren. Dit werkt snel. In de onderstaande afbeelding zie je de verificatielimieten van Litebit. Deze zijn onderverdeeld in “Tiers”. (afbeelding 8)

Tiers Litebit verifiëren Bitcoin verkopen
Afbeelding 8

Stap 2: Om hier crypto te verkopen moet je eerst storten. Dit doe je in het tabblad “Mijn Wallet”. Zoek hier naar de cryptovaluta Bitcoin (BTC) en klik in de tabel op storten. (afbeelding 9)

Litebit Bitcoin verkopen
Afbeelding 9

Stap 3: In de pop-up die nu tevoorschijn komt, zie je het BTC-adres waar je de crypto moet storten. Deze voer je in bij het kopje “SEND”, “Versturen” of “opnemen” in jouw BTC-wallet of op de exchange.  (afbeelding 10)

Bitcoin ontvangen Litebit
Afbeelding 10

Stap 4: Wacht geduldig af of de transactie is geslaagd. Je kan ondertussen het aantal confirmaties bekijken op de website van Litebit zelf of via een blockchain explorer, zoals op deze website.

Stap 5: Zodra de BTC is ontvangen in de Litebit wallet, druk je in hetzelfde scherm op “verkopen”. Je kan nu invullen hoeveel van jouw BTC je wilt verkopen. Je ziet direct hoeveel Litebit Credits je hier voor terugkrijgt. 1 credit staat gelijk aan 1 euro.

Stap 6: Nadat ook deze order is uitgevoerd kun je de Litebit Credits opnemen in euro. Dit doe je in het tabblad “Mijn account>Home & Credits”. Voor dit stappenplan hebben wij iets meer dan 29 euro aan Bitcoin verkocht bij Litebit. Selecteer de hoeveelheid Credits die je op wilt nemen en selecteer jouw rekeningnummer. Daarna druk je op Credits opnemen. (afbeelding 11)

Litebit opnemen credits
Litebit opnemen credits

Alle aanbieders vergelijken

De prijzen voor het verkopen van BTC verschillen soms per minuut. Daarom is het wellicht verstandig om alle grote Nederlandstalige aanbieders te vergelijken. In de onderstaande tabel zie je de belangrijkste aanbieders voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Bij de top 4 kun je sowieso terecht als je BTC wilt verkopen voor gunstige prijzen. Ook hier is Bitvavo onze persoonlijke favoriet.

Waar moet je op letten

Een aantal aandachtspunten voor mensen die BTC willen verkopen voor euro op de bankrekening:

  • Kopieer altijd het ontvangstadres goed. Als je dit zelf over gaat nemen maak je vast en zeker een fout. Kopiëren en plakken is de meest veilige optie.
  • Er zijn mensen die via diverse sociale media aanbieden om Bitcoin te ontvangen en jou geld te sturen via PayPal, Skrill en andere betaalproviders. Doe dit niet. 99 van de 100 keer is dit een scam en krijg je geen geld terug. Je bent dan jouw BTC gewoon kwijt.
  • Check orders een aantal keer voordat je deze bevestigd
  • Als je BTC vanaf een exchange stuurt, moet je soms aanvullende velden invullen. Kijk goed in de gidsen en FAQ’s die per exchange zijn opgesteld.
  • Geef voldoende miners fee mee tijdens een transactie
  • Verkoop nooit Bitcoin direct voor fiat geld. Het levert vaak zeer gevaarlijke situaties op, omdat er een ontmoeting plaats moet vinden. Ook is dit een manier waarop oplichters je graag mee pakken. RTL nieuws schreef eerder al over iemand die voor 180.000 euro aan BTC verkocht voor nep-geld.

Goedkoopste optie BTC verkopen

Er zijn meerdere opties om zoveel mogelijk euro over te houden aan jouw BTC. Een aantal van deze opties vereisen veel tijd en geduld. Exchanges houden je geld namelijk vaak lang vast. Ook kun je te maken krijgen met problemen zoals: account bevroren, geld wordt 30 dagen vastgehouden en uitbetalen niet mogelijk. Toch kan het, als je erg veel handelt tussen BTC en Euro, handig zijn om dit soort opties te verkennen. Wij raden je aan om dan Coinbase of Kraken een kans te geven. Toch geven wij persoonlijk de voorkeur aan een van de bovenstaande drie opties. Je betaalt wellicht ietsjes meer kosten, maar kan wel direct over jouw geld beschikken! En in verhouding vallen deze kosten reuze mee voor het gemak wat je er voor terugkrijgt!

Mocht het je alsnog niet lukken om Bitcoin te verkopen via onze stappenplannen, neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag (kosteloos) verder!

Let op: Bitcoin adressen die op de onderstaande afbeeldingen staan weergeven zijn van deze website of niet in gebruik. Gebruik deze dus niet voor het verzenden van Bitcoin!