Bitcoin Updates Mei 2021: China, Elon Musk en Flinke Schommelingen
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin Updates Mei 2021

In mei heeft de waarde van Bitcoin flink geschommeld – en de maand is nog niet voorbij! Het lijkt erop dat deze ups-and-downs zijn begonnen nadat Elon Musk zijn tweet eruit stuurde dat Tesla Bitcoin nu niet meer als betalingsmiddel accepteert. Dit nieuws kwam slechts enkele maanden nadat Elon de revolutionaire move had gemaakt om Tesla klanten met Bitcoins te laten betalen. Wat er verder allemaal speelt lees je hieronder!

Elon Musk bedenkt zich

Nadat Elon Musk op 12 mei 2021 een tweet eruit stuurde waarin hij zegt dat je nu niet meer met Bitcoin een Tesla kunt betalen braken de speculaties los. De cryptomunt zakte na dit nieuws dan ook meteen flink in waarde. Mensen dachten namelijk: als Elon zijn auto’s niet meer wil verkopen met Bitcoin, dan moet er wel wat mis zijn.

Dezelfde dag was de cryptomunt al 15% minder waard, wat nog steeds neer kwam op zo’n 46.000 dollar. De volgende dag begon de munt echter alweer op te krabbelen tot zo’n 50.000. Toen Musk in februari bekend maakte dat Tesla’s gekocht konden worden met Bitcoin schroefde dat de waarde van de cryptomunt direct flink omhoog. In maart pakte Bitcoin namelijk haar recordwaarde: 60.000 dollar per munt.

De reden dat Musk terugkwam op Tesla betalingen met Bitcoin was het milieu. Het mijnen van bitcoins vereist namelijk veel fossiele brandstoffen. Verder maakte hij duidelijk dat hij compleet achter cryptovaluta staat, maar dat het niet ten koste van het milieu mag gaan.

Nieuws uit China

Daarnaast had ook nieuws uit China invloed op Bitcoin. De Chinese centrale bank bracht namelijk een verklaring naar buiten dat het voor financiële instellingen verboden is om cryptodiensten aan te bieden. Ook werd gewaarschuwd voor de ‘gevaren’ van cryptovaluta. Hoewel dat meer een wanhopige uiting lijkt om hun financiële markt te beschermen, heeft dit wel invloed op de wereld van crypto. Dit nieuws, samen met het nieuws van Musk, zorgde dan ook voor flinke schommelingen – en dalingen van de cryptomunt in mei.

De nieuwsontwikkelingen van mei hebben niet alleen invloed gehad op Bitcoin, maar ook op andere cryptomunten zoals Ethereum. De valuta ETH verloor dan ook 37% in waarde de afgelopen weken.

Verwachtingen over de waarde

Hoewel ontwikkelingen zoals China en Elon Musk zeker invloed hebben op het vertrouwen in de cryptomunt en daarmee ook de waarde, is dit volgens crypto experts slechts onderdeel van de normale groei. Crypto is nog erg jong, en daarbij horen sterke schommelingen in waarde nou eenmaal. Investeren in cryptovaluta moet je dan bij voorkeur ook niet als een ‘short game’ zien, maar echt als een lange termijn investering.

Ons eigen onderzoek, en de woorden van insiders, leiden ons er dan ook toe te geloven dat crypto hier is om te blijven. Hoe cryptovaluta een rol gaat spelen in ons dagelijkse leven gaat zich nog uitkristalliseren. Voor de mensen die in crypto geïnvesteerd hebben, of dat van plan zijn, is het vooral belangrijk om je niet te laten afschrikken door de grote schommelingen – en het lekker minimaal 5 jaar te laten staan!