‘Bitcoin stijgt naar recordhoogte’ - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

‘Bitcoin stijgt naar recordhoogte’

Bitcoin stijgt naar recordhoogtes

Bitcoin stijgt binnen een jaar naar recordhoogte. Dat voorspelt investeringslegende Peter Brandt. Op dit moment ligt de koers rond de 25.767,68 dollar, maar volgens Brandt hebben mensen met de munt goud in handen.

April 2024

Als de voorspelling van Brandt klopt, betekent dit dat de Bitcoin volgend jaar in april op een recordhoogte staat. Brandt verwijst met zijn voorspelling naar het verleden, “Het is gevaarlijk om meningen te hebben zonder deze te onderbouwen met feiten. Een nieuwe recordstijging in de periode van april tot juni 2024 is in lijn met cycli uit het verleden. De hoeveelheid misinformatie in de cryptowereld blijft me verbazen.”

Brandt zegt dat zijn voorspelling niet gebaseerd is op de halving (halvering) van de Bitcoin. Dat betekent dat miners voor iedere transactie die ze verifiëren vijftig procent minder Bitcoins ontvangen. De voorspeller vindt de halvering niet belangrijk, waar andere analisten daar anders over denken.

Andere mening

PlanB, een Nederlandse analist, denkt daar anders over. PlanB bouwt zijn analyses juist om de halving van de Bitcoin heen. De Bitcoin-koers beweegt in een vierjarige cyclus en dit komt precies overeen met het ritme van de halvings, aldus de analist. Hij zegt verder dat het niet vreemd is dat de cycli iets met de halvings te maken heeft. De beloning gaat voor de miners door de helft en daarmee dus ook de inflatie van de Bitcoin. PlanB vindt het vreemd dat Brandt zegt dat de halving een non-event is voor de koers.