Bitcoin stijgt naar boven de 7000 USD | Alts stijgen mee - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin stijgt naar boven de 7000 USD | Alts stijgen mee

Bitcoin nadert 7000 dollar

Bitcoin is de afgelopen periode weer goed aan het stijgen. De meeste andere top 100 cryptocurrencies stijgen mee. De bekende nieuwswebsite Cointelegraph schreef enkele uren geleden een bericht dat Bitcoin richting de 7000 dollar ging. Enkele uren daarna doorbrak Bitcoin alweer deze magische grens. Op het moment van schrijven staat de belangrijkste cryptovaluta op $7357,95. Dit is wederom een stijging van meer dan 7%. Ethereum staat ruim 13% in de plus en ook XRP en EOS volgen met percentages boven de 10 procent. Hieronder bekijken we een aantal koersen en grafieken van de afgelopen dagen.

Koop crypto bij Bitvavo en betaal geen handelskosten*

Bitcoin

Bitcoin is met meer dan 8 procent gestegen over de afgelopen 24 uur. Op het moment staat de koers boven de 7300 dollar. Omgerekend is dit 6542,39 euro. Over de gehele week is de munt 22% gestegen. In de onderstaande grafiek zie je het overzicht van de afgelopen 7 dagen.

Bitcoin grafiek afgelopen 7 dagen

Ethereum, de nummer 2

Een paar maanden geleden was het nog even spannend of Ethereum of Ripple de nummer twee positie qua marktkapitalisatie in zou nemen. Ethereum heeft die strijd gewonnen.. en flink ook. In de onderstaande grafiek zie je de koers van de afgelopen 7 dagen. Ripple is nog steeds de nummer 3 en heeft een marktkapitalisatie van meer dan 13 miljard dollar.

Ether grafiek 7 dagen

Top 20 crypto stijgen ook mee

Van de top 20 cryptocurrencies zijn er meerdere valuta die winst boeken. Opmerkelijkste winsten zijn van Cardano (ADA), meer dan 20%, Litecoin (LTC) en Tezos (XTZ), beiden ongeveer 17% gestegen, Monero, Binancecoin, EOS en Bitcoin Cash. De laatste groep crypto noteren winsten van dik boven de 10%. Op het moment van schrijven is de totale marktkapitalisatie van crytpocurrencies 224 miljard Amerikaanse Dollar. Dit is bijna 200 miljard euro. Zoals je in de onderstaande afbeelding kan zien, zit hier ook nog een stijgende lijn in.

Marktkapitalisatie grafiek

*handelskosten bij onze favoriete aanbieder Bitvavo voor nieuwe klanten tot 1000 euro gratis!