Bitcoin stijgt naar 100 biljoen
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin stijgt naar 100 biljoen

bitcoin stijgt naar 100 biljoen

Bitcoin gaat of stijgen naar 100 biljoen dollar of stort volledig in naar nul. Dat zegt de Nederlandse analist PlanB. Een middenweg is er niet. De 100 biljoen is natuurlijk het beste wat de cryptomarkt kan overkomen. Gebeurt dat niet, dan is de kans groot dat de markt volledig instort. Het kan dus twee extreme kanten op volgens PlanB.

Market cap van 100 biljoen

Op Twitter is de gebruikersnaam van PlanB @100trillionusdk. De analist voorspelt al langer een market cap van honderd biljoen. Hij onderbouwt zijn voorspelling op de hoeveelheid geld die op dit moment in omloop is wereldwijd. “Wanneer Bitcoin de munt van de wereld wordt, dan gaat de waarde van één bitcoin uitkomen op ongeveer vijf miljoen dollar per stuk (gemeten ten opzichte van de huidige M2 geldhoeveelheid). Met de huidige koers van 27.000 dollar schat de markt die kans op ongeveer 0,5 procent in”, schrijft hij.

Anderen aan het woord

Niet iedereen is het eens met de onderbouwing en voorspelling van de Nederlandse analist. John W. Ratcliff denkt eveneens dat de Bitcoin flink gaat stijgen, maar dat is omdat hij de munt ziet als een verbeterde versie van goud. Ratcliff denkt aan een market cap van tien biljoen dollar. Mocht dat gebeuren dat gaat het om een koers van 600.000 dollar. Dat is wel wat minder dan honderd biljoen.

PlanB heeft via een poll op Twitter zijn volgers gepeild hoe zij er over denken. Uiteindelijk hadden 17.700 mensen hun stem uitgebracht. De meeste stemmers (59,1 procent) denken dat er een market cap komt van 10 biljoen dollar, waarmee de Bitcoin ongeveer de goudkoers gaat evenaren. Dit houdt in dat de munt nog twintig keer over de kop gaat in de komende tien jaar.