Bitcoin schiet omhoog dankzij goedkeuring Bitcoin Futures ETF
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin schiet omhoog dankzij goedkeuring Bitcoin Futures ETF

Bitcoin zit na een maandenlange dip weer flink in de lift. Op 15 oktober schoot de cryptomunt namelijk richting de 60.000 dollar. Deze week zal de Securities and Exchange Commission (SEC) hoogstwaarschijnlijk een Bitcoin Futures ETF goedkeuren.

Goedkeuring Bitcoin futures ETF

ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg zegt dat deze nieuwe investeringsmogelijkheid mogelijk volgende week al wordt goedgekeurd. Investeringsmaatschappijen zoals ProShares, Invesco, en Galaxy Digital hebben al een aanvraag bij de SEC ingediend voor ETF’s voor bitcoin-futures.

Deze nieuwe ETF geeft individuele beleggers toegang tot een manier om crypto te kopen en verkopen, zonder het zelf te moeten minen. Een goedgekeurde bitcoin ETF zal de bitcoin koers hoogstwaarschijnlijk sneller laten stijgen. Een ETF maakt het namelijk voor beleggers namelijk veel makkelijker om crypto te kopen.

De zeer waarschijnlijke goedkeuring van Bitcoin Futures ETF’s door de SEC is een grote stap in het vertrouwen in Bitcoin. Het maakt ook duidelijk dat de Amerikaanse overheid geen crypto mining ban of andere beperkingen gaat opleggen, bijvoorbeeld zoals in China. De Securities and Exchange Commission is het grootste onafhankelijke agentschap van de overheid in de Verenigde Staten. Hun voornaamste missie is om de wet tegen marktmanipulatie te handhaven.

Op weg naar nieuwe records

Bitcoin heeft tussen februari en mei van dit jaar meerdere keren de $60.000 dollar grens aangeraakt. Het record van Bitcoin staat nu op $63.000 (in april 2021). Tot nu toe heeft Bitcoin veel moeite om deze grens voor langere tijd te passeren. Er wordt verwacht dat de komst van Bitcoin futures ETF gaat helpen om het record van $63.000 niet alleen te verbreken, maar ook flink voorbij te gaan.

Deze maand schoot de koers ook al flink omhoog toen miljardair investeerder George Soros aankondigde te gaan investeren in Bitcoin. Ook de bekende Rockefellers gaan in crypto investeren. Dit, in combinatie met de komst van de Bitcoin Futures ETF, maakt oktober 2021 een veelbelovende maand voor crypto.