Bitcoin Ontwikkelingen Januari 2021 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin Ontwikkelingen Januari 2021

bitcoin gouden munt

Januari 2021 was een revolutionaire maand voor Bitcoin. Aan het begin van de maand bereikte Bitcoin namelijk de hoogste waarde ooit. Op 8 januari stond de waarde van 1 Bitcoin namelijk op een bedrag van $40.000. Echter, wat mensen hadden verwacht gebeurde ook. Na dit hoogtepunt kelderde Bitcoin op 10 januari ineens van $40.000 naar zo’n $33.000.

Zet de waarde daling van Bitcoin door?

Hoewel $33.000 nog steeds een ontzettend hoog bedrag is, betekende dat voor Bitcoin toch ineens een fikse daling van 18%. Veel mensen zagen dit al aankomen, en het is ook zeker niet vreemd dat groei gepaard gaat met dalingen. Nu, aan het van de maand op 28 januari 2021, heeft 1 Bitcoin een waarde van $33.400. De waarde is in vergelijking tot een paar dagen geleden toch weer omhoog gekrabbeld van $30.000.

Maar wat maken we hier precies van? Zoals we in het vorige artikel over Bitcoin volatiliteit hadden besproken, was de plotse daling van Bitcoin niet per se een slechte ontwikkeling. Het was meer onderdeel van gezonde groei. Daar horen die dipjes nou eenmaal af en toe bij te zitten. Wel is het duidelijk dat Bitcoin deze maand maar waarschijnlijk ook de komende maanden nog veel aan het schommelen zal zijn qua waarde.

Jaarlijks patroon daling waarde Bitcoin

Januari is daarbij ook ‘tax season’, ofwel de tijd dat we onze belastingzaken regelen. Analysten uit de Verenigde Staten zeggen namelijk dat dit een patroon is wat ze elk jaar tegenkomen. Namelijk dat de waardes van Bitcoin een stuk zakken. Als je bijvoorbeeld kijkt naar statistieken van Bitcoin tussen 2014 en 2020, dan is het toch 4 van de 7 keer dat Bitcoin een flinke duik neemt in januari. Dit is nog een ratio waarvan je kan denken: misschien is het toeval. En dat staat inderdaad ook niet vast.

Verwachtingen 2021

Wat zijn de verwachtingen verder voor 2021 en Bitcoin? Als we rondpluizen op het internet, wordt al snel duidelijk dat die verwachtingen erg ambitieus zijn. Analysten van Citi bank hebben bijvoorbeeld gezegd dat ze tegen het einde van 2021 verwachten dat 1 Bitcoin een waarde zal hebben van $300.000. Dat klinkt ons nog wel erg onrealistisch in de oren, maar je weet het maar nooit. Als we de groei van de afgelopen maanden analyseren, dan denk ik dat een waarde van $70.000 voor Bitcoin in 2021 realistischer is.

Hoe dan ook kunnen we verwachten dat Bitcoin’s waarde in februari en maart weer geleidelijk verder omhoog gaat krabbelen. In ieder geval is ook 2021 een interessant jaar voor cryptovaluta en Bitcoin. We zullen dan ook nauw in de gaten houden wat er allemaal gebeurt.