Bitcoin nadert de $50.000 mijlpaal - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin nadert de $50.000 mijlpaal

Na de teleurstellende duik die Bitcoin’s waarde nam aan het begin van januari, zijn we op 15 februari 2021 weer bij het andere uiterste beland. Bitcoin zit namelijk ontzettend dicht bij die magische grens van $50.000! Op zondag stond de waarde namelijk op $49,714.66. Echt over het bedrag gaan van $50.000 is nog niet gebeurt, maar deze mijlpaal lijkt dichtbij.

Vertrouwen in Bitcoin

Voor Bitcoin bezitters is dit een buitengewoon mooie tijd, maar ook voor buitenstaanders is het interessant om de ontwikkelingen te aanschouwen. De cryptomunt kan op steeds meer vertrouwen rekenen van grote bedrijven. Tesla, het elektrische autobedrijf van Elon Musk, liet onlangs nog haar steun blijken door Bitcoins te kopen ter waarde van 1,5 miljard. Op haar beurt nam MasterCard het vooruitstrevende besluit om de cryptomunt in haar betalingsnetwerk toe te laten.

De sterke waardestijging tot dicht bij de $50.000 kan gedeeltelijk worden verklaard door de gigantische investering van Elon Musk. Daarbij heeft de onzekerheid van 2020 ook ontzettend geholpen in de geestverruiming van mensen. Een munt die onafhankelijk is van een overheid of bank lijkt ineens zo slecht niet meer. In het afgelopen jaar hebben we de Bitcoin waarde dan ook flink zien stijgen. Hoewel die waardestijging gepaard ging met flinke dalingen is de waarde van 1 januari 2020 (+- €7000) tot 1 januari 2021 (+-€35.000) toch met zo’n €28.000 omhoog gegaan.

Nog liever niet als betaalmiddel gebruiken

Volgens de meeste economen zal Bitcoin echter nog niet zo snel een volwaardig betaalmiddel worden. Tenminste, niet als de munt nog steeds 20% stijgt en dan weer daalt in een tijdbestek van weken, en soms zelfs dagen. Dat neemt niet weg dat de cryptomunt voor sommige mensen een interessante investering kan zijn. Door de grote stijgende lijn die we hebben waargenomen voor Bitcoin tussen 2017 en 2021, is het tot nu toe duidelijk dat de waarde verhoogt. Of die stijgende lijn zich zal blijven voortschrijden de komende 3 jaar is niet zeker, maar wel aannemelijk.

Als betaalmiddel voor alledaagse aankopen is Bitcoin nu nog niet aantrekkelijk. Met de grote schommelingen in waarde is dat namelijk geen slim besluit. Je hoort de verhalen weleens van Bitcoin’s begintijden, zoals “1 Bitcoin voor een kop koffie”. Zo’n 10 jaar later is die kop koffie zo’n $50.000 waard.

Een gokje wagen

Het kopen en verkopen ervan wordt nog wel vergeleken met gokken, aangezien niemand echt kan voorzien wanneer de munt weer een flinke duik gaat nemen. Eventueel verkopen is ook lastig in te schatten. Wie weet staat de waarde aan het eind van 2021 op zo’n $100.000. Dan had je liever nog wat langer gewacht.

Hoewel economen en overheden wellicht nog wat huiverig zijn wat betreft Bitcoin investeringen, wordt de munt toch steeds meer een alledaagse realiteit. Of je er slim aan doet nu te investeren is niet zeker, maar voor mensen die het geld kunnen missen is dit zeker het overwegen waard.