Bitcoin mining-industrie Texas in gevaar - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin mining-industrie Texas in gevaar

Bitcoin mining-industrie Texas in gevaar

Binnenkort wordt er in Texas gestemd over de Bitcoin mining-industrie. Het Huis van Afgevaardigden in Texas komt bij elkaar om te stemmen over een anti Bitcoin mining-wet. Eén van de grootste crypto mining-industrieën bevindt zich in Texas. De staat in Amerika is naar verhouding het meest innoverend als we kijken naar de rest van de wereld. Hier kan wel eens op korte termijn verandering in gaan komen.

Flinke opbrengstdaling voor miners

De senaat heeft al een voorkeur voor het wetsvoorstel, dat bleek uit een stemronde van dertig tegen één. Ook willen ze meer belasting ontvangen voor crypto mining. De Texaanse bevolking heeft veel weerstand op het wetsvoorstel. Er zijn namelijk veel mining-bedrijven actief in deze staat, ze helpen om het energienetwerk te stabiliseren bij een overschot aan energie.

In het wetvoorstel staat dat de senaat een vergoeding wil van tien procent voor het afnemen van energieoverschotten voor bedrijven in crypto-mining. Mocht er een nieuwe wet komen, dan is dit een flinke tegenvaller voor miners, dit gaat namelijk leiden tot een enorme opbrengstdaling.

Marathon Digital, een crypto mining-bedrijf, is één van de vele bedrijven die waarschijnlijk slachtoffer gaan worden van de nieuwe wet. De CEO van Marathon denkt dat vele Texaanse miners zich gaan verplaatsen naar het buitenland. “Wat politici proberen te doen is crypto en Bitcoin het land uit duwen. Dit kan enkel leiden tot een situatie waarbij landen waarvan de VS niet wil dat ze controle krijgen over deze technologie, die juist wel krijgen.”

Dief van je eigen portemonnee

Texas is waarschijnlijk een dief van zijn eigen portemonnee als het gaat om haar elektriciteitsnetwerk. De Bitcoin-mining in Texas werkt namelijk op de volgende manier: wanneer er een grote vraag naar elektriciteit is, zetten de miners hun apparatuur uit. Wanneer er minder energie wordt verbruikt, dan kunnen de miners aan de slag en zetten ze hun apparatuur weer aan. “De bitcoin-mining industrie is heel dynamisch. In een fractie van een seconde kunnen de apparaten uitgezet worden, zonder dat dit negatieve gevolgen met zich meebrengt. We werken nauw samen met de industrie om het Texaanse stroomnet te stabiliseren.”