Bitcoin Meester review: Betrouwbaarheid en onze ervaring - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin Meester review: Betrouwbaarheid en onze ervaring

Bitcoin Meester review

Bitcoin Meester is een – voor ons – nieuwe aanbieder van veel soorten cryptovaluta. Je kan hier cryptocurrencies direct met iDEAL kopen, verkopen, omwisselen en bewaren. In een vorige blog hebben wij al beschreven hoe je een Bitcoin Meester account aanmaakt. In deze blog beschrijven wij onze ervaringen, kijken we naar de betrouwbaarheid en laten we zien hoe je hier cryptocurrencies koopt met iDEAL. Ook beoordelen wij de website op meerdere punten zoals: Gebruiksvriendelijkheid, aanbod, klantenservice, veiligheid en verificatieproces. We sluiten af met een conclusie en een beoordeling tussen de 1 en 5 sterren.

Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester

Een korte introductie

Bitcoin Meester is een online platform waarop je meerdere soorten cryptovaluta kan kopen en verkopen. Dit is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk. Deze aanbieder is een onderdeel van Coin Meester B.V. – een in Nederlands geregistreerd bedrijf. Als eigenaren worden Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken genoemd. Het platform kan vergeleken worden met andere Nederlandse aanbieders zoals Bitvavo en Litebit. Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68655820 en is gevestigd in Aalsmeer.

Bereikbaarheid van Bitcoin Meester

De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 – 17:00. In het weekend is deze officieel gesloten, maar worden er in sommige gevallen wel mailtjes beantwoord. De reactietijd is dan echter iets langer. Je kan het bedrijf bereiken via een telefoonnummer, Live Chat op de website en via de mail. Wij hebben meerdere keren kort contact gehad met Bitcoin Meester. In alle gevallen werden onze vragen en opmerkingen snel beantwoord. Hier kunnen wij alleen maar zeer positief over zijn.

Eerste indruk van de website

Als je naar de website van Bitcoin Meester gaat, dan kom je uit op een rustige homepagina. De kleuren wit, blauw en oranje worden gebruikt. De belangrijkste knoppen op de website zijn oranje met een witte tekst. Al met al een rustgevend en duidelijk geheel. Je ziet een aantal koersen, die live worden bijgehouden, een korte uitleg en reviews van Trust Pilot. Onderaan de homepagina staan de manieren om contact op te nemen en een aantal meest gestelde vragen. Veel andere cryptocurrency brokers hebben een drukker uiterlijk en zijn wat lastiger te navigeren. Bitcoin Meester lost dit op door een strak design met zeer duidelijke buttons.

Bitcoin Meester website

Het aanbod van Bitcoin Meester

Het aanbod van dit bedrijf is enorm groot. Waar veel andere aanbieders slechts een handjevol munten aanbieden, biedt Bitcoin Meester er – op het moment van schrijven – meer dan honderd aan. Deze munten kun je allemaal kopen met iDEAL via jouw Bitcoin Meester account. Er staan een aantal hele interessante munten tussen die je nergens anders zo gemakkelijk kan kopen. Het volledige aanbod is op het moment:

BTC OMG DCR MONA NEBL PPC
LTC ICX SNT SYS LINK VIA
ETH LSK LRC RDD MCO FTC
XRP BTG GNT ETHOS PAY NLG
MIOTA XVG AION STORM GBYTE STEEM
BCH ZEC ELF FCT STOJ CRW
ADA AE WTC NXT NULS ARN
NEO BTS IOST SALT EMC BLK
EOS ONT HSR GXS PART RADS
XLM SC DGB BNT MTL RVR
TRX WAN REP FUN VTC OK
XMR PPT ARDR WAX GRS BSD
DASH ZIL KMD GRO UBQ XMY
XEM STRAT ARK POWR NAV BRX
VEN WAVES KNC ENG GVT ABY
ETC ZRX PIVX NCASH EDO PTC
QTUM DOGE SUB XZC CLOAK BRK

Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester

Wallets van Bitcoin Meester

Als je coins koopt bij Bitcoin Meester worden deze geplaatst in wallets van het bedrijf zelf. Je hoeft zelf geen eigen wallet aan te maken per munt. Dit heeft voor veel mensen veel voordelen. Zo hoef je niet – als je wilt investeren in meerdere munten – overal een wallet voor aan te maken. Een nadeel is wel dat je niet zelf jouw munten in beheer hebt en geen private keys hebt. Gelukkig kun je wel gewoon coins naar een eigen wallet sturen. Een prima oplossing. Als je naar de homepagina van jouw account gaat, zie je direct een overzicht van alle munten en de huidige waarde van jouw portfolio.

Kopen van cryptocurrency bij Bitcoin Meester

Als je cryptocurrency wilt kopen, dan moet je eerst zorgen dat je een account hebt. Dat kan je goed aanmaken via ons Bitcoin Meester account aanmaken stappenplan. Daarna moet je eerst euro’s storten via iDEAL. Wij hebben dat natuurlijk voor deze review uitgebreid uitgetest. Je moet voor minimaal 50 euro aan credits kopen. Dit hebben wij als volgt gedaan:

 1. Maak een account aan bij Bitcoin Meester via deze link
 2. Verifieer jouw account en ga naar de homepagina van jouw account
 3. Druk op de oranje button met “euro’s storten”
 4. Voer het bedrag in (minimaal 50 euro) en klik op “storten met iDEAL” of “zelf overmaken”. Wij hebben voor deze review gestort met iDEAL.
 5. Betaal met iDEAL
 6. Het geld staat binnen een paar minuten in jouw account min €1 transactiekosten. Schrik dus niet als dit een paar minuten duurt.
 7. Je kan nu beginnen met handelen.

Bitvavo euro's storten met iDEAL

Het proces gaat soepel en het bedrag staat snel in een Bitcoin Meester account. Het inhouden van 1 euro per overboeking is wat ons betreft erg hoog en niet helemaal nodig. Concurrenten rekenen geen verwerkingskosten voor transacties met euro’s. Bitcoin Meester maakt dit echter wel goed met de lage transactiekosten, maar hier later meer over.

4 cryptovaluta kopen

Als test hebben wij vier cryptovaluta gekocht:

 • Groestlcoin (GRS) – 19 euro
 • IOTA (MIOTA) – 10 euro
 • Reddcoin (RDD) – 10 euro
 • VeChain (VEN) – 10 euro

Het koopproces is erg simpel. Je klikt op de pagina Koersen & coins of in jouw account op de munt die je wilt hebben, voert het bedrag in en drukt op kopen. Na het drukken op de knop staat de valuta direct in jouw account.

Bitcoin Meester review coins kopen

Cryptovaluta omwisselen

Je kan ook via deze website snel digitale valuta tegenover elkaar omwisselen. Deze optie krijg je als je op “Home” drukt. Wij hebben dit uitgetest door GRS te wisselen naar LSK. Je moet minimaal voor 10 euro van een bepaalde munt omwisselen. Ook deze transactie wordt direct bijgewerkt. Erg snel en soepel. Bij veel aanbieders moet je eerst wachten tot je een bepaalde munt kan uitbetalen om daarna een kooporder aan te maken van credits of euro’s naar een andere cryptovaluta.

Bitcoin Meester omwisselen valuta

Transactiekosten en prijzen

Bij het kopen en verkopen hanteert Bitcoin meester een marge van tussen de 0.5 en 1%. Deze marge is al verwerkt in de koers. Er zijn dus geen verborgen kosten bij het kopen en verkopen. Daarnaast betaal je 1 euro voor een euro overboeking met iDEAL. Stort je 50 euro (het minimum), dan krijg je er 49 voor terug. De kosten voor het kopen en verkopen zijn niet hoog vergeleken met veel andere aanbieders. Alleen 1 euro om een euro overboeking uit te voeren is aan de hoge kant. Na het kopen van 4 munten en het omwisselen van onze GRS naar LSK heeft onze portfolio een waarde van €47,47. Wij zijn dus van de 49 euro, €1,53 kwijt aan transactiekosten voor 5 transacties. Dit is niet veel.

Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester

Vergeleken met twee andere aanbieders:

Prijs van 1 Bitcoin om te kopen, op hetzelfde moment vergeleken (14 mei 2018 om 17:15). Op volgorde van goedkoopste naar duurste:

 • Bitcoin Meester: €7389,77
 • Litebit: €7406,29
 • Bitonic: €7440,40
 • Bitvavo: €7462,51
 • BTC Direct: €7472,81

Vergeleken met andere grote Nederlandse aanbieders is Bitcoin Meester de goedkoopste op het moment van schrijven. De ene euro transactiekosten voor een euro overboeking is dan eigenlijk helemaal niet zo erg.

Bitcoin Meester betrouwbaar en veilig?

Het bedrijf is netjes geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. Een enorm pluspunt vinden wij de uitstekende bereikbaarheid van de klantenservice. Ook heeft het kantoor van Bitcoin Meester een kloppend adres. Daarnaast horen wij zelden tot nooit iets negatiefs over dit bedrijf. Ook tijdens al onze testen hebben wij geen reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van Bitcoin Meester. Ook gaat de verificatie erg snel en soepel. Mocht jij toch iets op te merken hebben over de betrouwbaarheid van Bitcoin Meester, laat het ons dan gerust weten. Tot die tijd laten wij onze “test-cryptocurrency” er gewoon staan.

Bekendheid en statistieken

Het is nog geen enorm bekend bedrijf, maar wij verwachten wel dat hier snel verandering in gaat komen. Volgens recente statistieken heeft de website slechts 37 inkomende links. Er zijn dus maar 37 websites die naar dit domein linken. Volgens statistieken van Alexa staat de website op rond plek 30.000 van populairste websites in Nederland. Dit is niet slecht. De bekendheid zal zeker gaan groeien, omdat de website gewoon goed klopt.

Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester global rank en rank in Nederland Bitcoin Meester veilig betrouwbaarheid

 

Korte disclaimer: Voordat we beginnen met de conclusie, even een korte mededeling. Dit is geen gesponsord bericht. Wij hebben geen aandelen in Bitcoin Meester en zijn niet betrokken bij dit bedrijf. Ook zijn wij niet gevraagd om een Bitcoin Meester review te schrijven. Wij hebben hier dan ook geen geld mee verdient. Mocht je via onze link een account aanmaken en cryptovaluta kopen, dan krijgen wij een kleine commissie. Hier merk jij echter niets van. Heel erg bedankt dat je ons op die manier wilt steunen! Wil je dat niet? No hard feelings! Je kan dan deze link gebruiken.

Conclusie Bitcoin Meester review