Bitcoin: Meer dan 150.000 onbevestigde transacties en lightning network - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin: Meer dan 150.000 onbevestigde transacties en lightning network

Onbevestigde transacties Bitcoin

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin meer dan 150.000 unconfirmed transactions. Dit zijn transacties die nog niet zijn bevestigd door miners. De fees worden ook steeds hoger. Dit gebeurt een paar dagen nadat de Segwit2x fork werd gecanceld. Dat er een probleem is met de schaalbaarheid van het Bitcoin netwerk is nu wel duidelijk. Een echte oplossing is er nog niet. In ieder geval niet een die de consensus van de community heeft. Misschien is de oplossing wel het lightning network. hier Je kan een overzicht van alle onbevestigde transacties vinden.


De scalability van Bitcoin

De scalability (schaalbaarheid/aanpasbaarheid)van Bitcoin is al tijden een groot probleem. De blocks van Bitcoin kunnen maximaal 1MB groot zijn. Het transactievolume stijgt echter de laatste tijd flink. Steeds meer mensen doen transacties op het netwerk. De huidige blockgrootte is niet voldoende om dit allemaal te verwerken. De transacties worden dus minder snel aan de blockchain toegevoegd dan dat gebruikers deze creëren.

Wat is het lightning network?

Het lightning network gaat een smart contract implementeren in het Bitcoin netwerk. Hiermee worden privé betaalkanelen geopend om betaalverkeer mogelijk te maken tussen twee personen (peers). Peers voeren de transactie onderling uit. Alleen de uitkomst van deze transactie wordt naar het gehele netwerk uitgezonden om gecontroleerd te worden. In theorie zou dit er voor zorgen dat de miners minder transacties hoeven te controleren dan in het huidige systeem. Het lightning network zou het systeem van transacties tussen peers (gelijken) efficiënter maken. Tevens is er geen probleem meer met schaalbaarheid/aanpasbaarheid. Ook zijn de kosten voor een transactie een stuk lager. Deze software wordt nu uitgetest op het Litecoin netwerk. De transacties worden binnen dit netwerk direct uitgevoerd. Nu moet je soms wel 2-3 dagen wachten om een transactie te voltooien.

Help, ik heb onbevestigde transacties

Omdat er op het moment meer dan 150.000 onbevestigde transacties zijn, zou het kunnen dat jij hier ook mee te maken hebt. Je hoeft je in bijna alle gevallen totaal geen zorgen te maken. Het duurt alleen een stuk langer voordat een transactie wordt bevestigd. Als je een normale miners fee (transactiekosten) hebt meegegeven aan de betaling, komt het allemaal wel goed. Het is gewoon vervelend dat het allemaal zo lang duurt.