Bitcoin lijkt steeds minder last van inflatieproblematiek
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin lijkt steeds minder last te hebben van inflatieproblematiek ten opzichte van de aandelenmarkt!

Bitcoin vs Goud

Uit een nieuw rapport wat afgelopen zaterdag werd gepubliceerd via onderzoeksbureau Bloomberg, blijkt dat er een groeiende correlatie is tussen goud en Bitcoin (BTC). In dit rapport concluderen analisten van Bank of America dat sinds midden augustus van dit jaar de correlatie tussen goud en Bitcoin aan het toenemen is. In deze gekke tijden lijkt dit een positief teken aan de wand. Dit is positief omdat investeerders de Bitcoin meer gaan zien als een goed middel tegen de inflatie, ook wel een inflatiehedge genoemd, en minder als een risico-investering.

Aandelenmarkt ten opzichte van de cryptomarkt

De aandelenmarkten zijn op dit moment erg volatiel. Zo volatiel dat de volatiliteit van Bitcoin (BTC) nu minder is dan die van de Nasdaq en S&P 500. Dit was eerder het jaar absoluut niet het geval en toen had de Bitcoin een sterkere correlatie met de aandelenmarkten, alleen deze trend lijkt dus aan het veranderen. Concreet houdt dit in dat de Bitcoin minder reactief geworden is op volatiele macro gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld de hoge inflatie, stijgende dollar en de energiecrisis. Het lijkt erop dat investeerders de kwaliteit van Bitcoin als het digitale goud weer herontdekt hebben. Dit kan absoluut als een positieve trend gezien worden.

De bovenstaande bevindingen worden herkend door cryptocurrency dataprovider Kaiko. Uit hun data viel op dat de aandelenmarkten de laatste tijd harder daalde dan de Bitcoin, terwijl dit begin dit jaar volledig omgedraaid was. Waar de aandelenmarkten in september forse dalingen van 7 tot 9 procent moesten noteren, deed de Bitcoin het stukken beter met een kleine 3 procent daling. Bitcoin lijkt bij investeerders weer langzaam in de armen te worden gesloten als het digitale goud. Tegen het fysieke goud leggen ze het in deze tijden echter nog wel af. Goud noteerde namelijk een kleine daling van 1.27%.

Aandelen gevoeliger

Analisten verwachten dat de Federal Reserve de rente op 2 november voor de vierde achtereenvolgende keer met 75 basispunten zal verhogen. Voorzitter Mary Daly van de San Francisco Federal Reserve zei vrijdag echter dat het tijd is om te gaan nadenken over een vertraging van de renteverhogingen. Mary Daly zei het volgende hierover:

“De gegevens suggereren dat de cryptocurrency markten minder reageren op volatiele macro gebeurtenissen dan eerder in het jaar, terwijl de aandelenmarkten zeer gevoelig zijn gebleven”.

Al met al lijkt het op dit moment zo dat de aandelen erg volatiel zijn door alle verschillende macro economische factoren. Bitcoin lijkt hier steeds minder last van te hebben en lijkt steeds beter bestand tegen dit soort negatieve berichten. Uiteraard is het afwachten of dit zo blijft, maar voor nu is het absoluut het vermelden waard en lijkt dit een positief bericht voor de cryptomarkten.