Bitcoin koers blijft hangen rond $5.000 | Koersupdate april 2019 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin koers blijft hangen rond $5.000 | Koersupdate april 2019

Bitcoin 5000 koers 5 6 april

De Bitcoin koers is in korte tijd explosief gestegen. Ook de andere crypto hebben hiervan geprofiteerd. De afgelopen dagen lijkt deze trend door te zetten. Bitcoin blijft op 5 en 6 april hangen rond de 5000 Amerikaanse Dollar (USD). Sommige mensen beweren dat dit de nieuwe bodem is. Anderen denken dat de koers juist een enorme correctie tegemoet gaat. De Google zoekresultaten beloven wel veel goeds. Het zoekvolume op Google naar Bitcoin is in korte tijd verdrievoudigd. Dit betekent vaak dat mensen meer interesse tonen in Bitcoin, waarvan ook een deel nieuwe mensen.

Ripple en Ethereum koers in april 2019

Ethereum houdt nog steeds vast aan zijn positie als grootste altijd, als we kijken naar marktkapitalisatie, die ongeveer op 17,3 miljard dollar ligt. De op een na grootste altcoin, Ripple (XRP), heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 15 miljard dollar. XRP fans speculeren dat XRP binnenkort wel eens groter kan gaan worden dan ETH. Dit is in het verleden al vaker zo geweest.

Coinmarketcap XRP april
Koers Ripple (XRP)

Ethereum is ook meer dan 2,5% gestegen gisteravond. De wekelijkse grafiek laat een stijging van meer dan 16% zien, zoals je in de onderstaande afbeelding kan zien.

Coinmarketcap ETH april 2019
Koers ETH

Overige top 20 crypto bekeken

Van de overige 20 grote crypto heeft Tezos de grootste groei doorgemaakt. XTZ is met bijna 10 procent in koers gestegen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar is momenteel gelijk aan 174,7 miljard, wat bijna 22% hoger is dan de 143,5 miljard dollar van begin deze week.

Blijft de koers stijgen?

Veel websites, zowel Nederlands als Engels, en Facebookgroepen hebben blijkbaar een glazen bol. Of de koers stijgt, daalt en of er een nieuwe bodem is bereikt in april 2019, kan niemand weten. Ook met een goede technische analyse kun je deze vraag nooit beantwoorden. Ik hoop natuurlijk het beste voor de markt, maar echt zeker weten kun je dit nooit. Wij zijn over het algemeen wel positief gestemd.