Bitcoin in Waarde Verdubbeld: Wat is er aan de Hand?
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin in waarde verdubbeld – Wat is er aan de hand?

bitcoin munten

De Bitcoin ontwikkelingen van de afgelopen 3 maanden zijn extra interessant. De waarde van Bitcoin is namelijk bijna verdubbeld. Waar 1 Bitcoin in September 2020 nog een waarde had van 10.000 dollar, is dat nu al meer dan 19.000 dollar – en dat bedrag lijkt op het moment alleen te stijgen.

Deze waardeverdubbeling is zeker niet in één dag gebeurt. Al sinds maart 2020 zien we namelijk een stijgende lijn. Experts zeggen dat dit komt door Corona, en dan vooral het beleid van overheden. Door de fikse inflatie zijn investeerders namelijk op zoek naar waardevaste investeringen, en dan komt men naast goud al snel bij Bitcoin terecht.

Waardestijging 2017 versus 2020

The sceptici denken wellicht: hebben we in 2017 niet ook al een Bitcoin “all-time high” gezien? Dat klopt zeker. Maar in 2017 was Bitcoin nog relatief nieuw, in ieder geval voor het grote publiek. Waar de waardestijging in 2017 vooral een product was van hype en media-aandacht, hebben we nu te maken met een tijdlozer fenomeen. Men wordt zich namelijk bewust van de beperkte controle die we over ons geld hebben. Natuurlijk is dat al jaren een realiteit, maar het Corona tijdperk heeft dit feit nogmaals onder een vergrootglas gelegd.

Toekomstperspectief

Er zijn natuurlijk geen garanties over wat Bitcoin de komende jaren gaat doen, maar de waardestijging is desalniettemin interessant. De onzekere tijden van 2020 hebben ervoor gezorgd dat mensen bewust op zoek gaan naar alternatieven. Ook hebben ze minder twijfels om in te stappen bij Bitcoin. Niet alleen mensen zoals jij en ik kijken anders naar hun geld, ook investeerders beginnen nieuwe wegen te zien.

Hoewel het onzeker is wat er de komende jaren gaat gebeuren, is het duidelijk dat Bitcoin een volwassenere fase betreedt. Waar grote investeringsbanken zoals J.P Morgan eerst nog vanaf de zijlijn toekeken, beginnen ze de valuta nu serieuzer te nemen. Je vraagt je misschien af, waarom is het relevant dat de gevestigde orde Bitcoin serieus neemt? Een groter niveau van acceptatie vanuit de gevestigde orde zou sterk kunnen bijdragen aan de stabiliteit van Bitcoin.

Interpretatie

De agressieve waardestijging van Bitcoin in combinatie met een groter niveau van acceptatie vanuit de gevestigde orde laat ons zien dat we in een andere fase zijn beland. Bitcoin lijkt minder volatiel te worden, en daarmee komen vele nieuwe mogelijkheden. Wat investeerders, particulier en professioneel, hiervan maken is nog te bezien. Wel is het glashelder dat we deze ontwikkelingen nauw in de gaten moeten houden.