Bitcoin houders beschermd voor tegenpartijrisico? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin houders beschermd voor tegenpartijrisico?

Bitcoin crypto

Het zal je niet ontgaan zijn, het bankendrama in de Verenigde Staten. De drie belangrijkste banken voor de Amerikaanse cryptosector zijn onlangs gesloten. Toch is het niet alleen negativiteit. Volgens bankgigant Morgan Stanley is dit hét moment om te schitteren voor Bitcoin. We vertellen je meer.

Bitcoin houders kunnen eigen bank zijn

Beschermd worden voor tegenpartijrisico puur omdat Bitcoin houders hun eigen bank kunnen zijn. Dat is waar Morgan Stanley op doelt. Dit soort problemen bij banken is namelijk dé reden dat Bitcoin en andere soortgelijke projecten zijn ontstaan. Er is geen tussenpersoon nodig bij het bewaren van waarde in een eigen wallet of om transacties mogelijk te maken. Door je eigen private keys in bezit te hebben, hoef je niemand anders dan jezelf te vertrouwen. Bewaar je crypto bij een exchange, is de exchange feitelijk eigenaar van jouw Bitcoin.

Niet geïsoleerd van traditioneel bankensysteem

De Bitcoin koers wordt ondersteund door USD-bankliquiditeit en dat zorgt er op zijn tijd weer voor dat Bitcoin in de praktijk niet geïsoleerd is van het traditionele bankensysteem. Bitcoin staat los van de traditionele banken, maar de koopkracht en de prijs wordt nog steeds beïnvloed door het beleid van de centrale bank. De Bitcoin heeft dus altijd banken nodig om de instroom in de cryptomarkt te vergemakkelijken, dat wel.