Bitcoin geldautomaten verdwijnen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin geldautomaten verdwijnen

Bitcoin atm

De laatste twee maanden zijn er heel wat Bitcoin geldautomaten buiten gebruik. Het gaat om meer dan vierhonderd ATM’s. Bij een Bitcoin geldautomaat is het mogelijk om Bitcoins (BTC) of andere cryptovaluta zoals Ethereum (ETH) of Litecoin (LTC) te kopen. Een ATM neemt de dienst van een crypto exchange over, dit kan handig zijn wanneer iemand contant geld wil omzetten naar een cryptovaluta.

Bitcoin geldautomaten stagneert na bearmarkt

De groei in Bitcoin geldautomaten nam alleen maar toe sinds 2014. Er werden tussen 2020 en 2022 zelfs meer dan duizend ATM’s per maand wereldwijd geïnstalleerd. In 2021 werden er 20.300 nieuwe geldautomaten wereldwijd geplaatst. In 2022 nam de groei al af naar 4.272, waarvan er 94 automaten in de tweede helft van dat jaar waren geïnstalleerd.

Koers van Bitcoin stijgt maar geldautomaten verdwijnen

Sinds begin dit jaar zit de Bitcoin in de lift en staat de munt staat weer in de groene cijfers. Dit geldt niet voor de Bitcoin geldautomaten. Sinds de start van dit jaar zijn er alleen nog maar ATM’s verdwenen. In januari zijn er 289 geldautomaten verdwenen en in februari 123 automaten.

De afname van de Bitcoin ATM’s heeft waarschijnlijk te maken met Coin Cloud. Dit is een enorm BTC-geldautomaten specialist. Zij hebben onlangs hun faillissement aangevraagd. Het bedrijf is in Las Vegas gevestigd en heeft meer dan vierduizend geldautomaten in Brazilië en in de Verenigde Staten geplaatst.