Bitcoin doorbreekt 4000 dollar weer - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin doorbreekt 4000 dollar weer

Bitcoin 4000 dollar

Bijna alle top 20 cryptocurrencies boekten een opmerkelijke winst. Belangrijkste factor was dat Bitcoin de 4000 dollar doorbrak. Het is alweer een tijd geleden dat Bitcoin door deze grens is geschoten.

Snel en goedkoop crypto kopen

De winst die BTC heeft geboekt; de weg naar de 4000 USD

Op het moment van schrijven is Bitcoin meer dan 2 procent gestegen. De huidige prijs staat op $4035 dollar. Als je kijkt naar de wekelijkse grafiek, is dit bijna twee procent hoger dan de $3983 (uitgelichte afbeelding) waar Bitcoin eerder de week mee startte. De gegevens van Coinmarktcap tonen aan dat het handelsvolume van Bitcoin meer dan 11 miljard dollar bedroeg. Dit is de hoogste waarde sinds 25 april, toen de koers nog bijna 9000 dollar was.

Ook ETH boekt winst

Ethereum houdt vast aan zijn positie als grootste altcoin per marktkapitalisatie, die op ongeveer 14,9 miljard ligt. De op een na grootste altcoin, Ripple, heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 13,1 miljard. De twee ontlopen elkaar niet veel. Het is wel al even geleden dat Ripple de nummer twee positie van Ethereum overnam.

De afgelopen dag is Ethereum met meer dan 4 procent gestegen. Op het moment van schrijven handelt Ethereum rond de 141 dollar, na de dag begonnen te zijn op 135 dollar. Op de wekelijkse chart heeft Ethereum zijn waarde met meer dan twee procent zien toenemen ten opzichte van de koers een week geleden, die op 138 dollar stond.

Bitmex en de ETH bug

Onlangs heeft de onderzoekstak van het crypto trading platform BitMEX in een blog aangegeven dat er een bug in hun Ethereum Parity full node zit. Hierdoor is de stijging van ETH wellicht niet zo hoog als sommige mensen van te voren hebben ingeschat.

Ripple

De op een na grootste altcoin Ripple heeft binnen 24 uur bijna 1,3 procent winst geboekt en handelt momenteel rond de $0,318. Kijkend naar de wekelijkse grafiek van XRP, is de huidige prijs meer dan een procent hoger dan $0,314, de prijs waartegen hij de week begon.