Bitcoin daalt onder de 5000 euro grens wegens coronavirus-crisis - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin daalt onder de 5000 euro grens wegens coronavirus-crisis

TradingView Bitcoin crash Corona

Het COVID-19 (coronavirus) zet zijn nadelige effecten op de financiële markten voort. De wereld van cryptocurrency vormen geen uitzondering. Waar veel mensen dachten dat Bitcoin (en andere cryptovaluta) wellicht een uitzondering zouden vormen, bleek dat niet zo te zijn. Bitcoin zakte bijvoorbeeld onder de aanzienlijke grens van €5.000 en handelt momenteel rond de €4.132,97, een enorme daling ten opzichte van enkele weken geleden.

Een korte sprong omhoog, maar daarna een zwaardere daling

Enkele uren geleden zag Bitcoin cryptocurrency per marktkapitalisatie een piek van iets meer dan 700 euro. Toen de Amerikaanse Fed Reserve een totale injectie van $700 miljard aan de schatkist en door hypotheek gedekte effecten deed. Als reactie sprong Bitcoin naar €5300+.  De bullish-beweging was echter van korte duur en slechts een paar uur later bevindt BTC zich zelfs nog lager dan voor de korte stijging. Hieronder zie je de livekoers:

Altcoins dalen nog meer tijdens de corona crisis

De meeste altcoins zijn nog erger dan Bitcoin. Ethereum is 17% lager en handelt op €94,88. Ripple (-14%) is lager dan €0,12, Litecoin daalt met 16% tot €27,53 en Binance Coin daalt met meer dan 17% tot €7,88

Coin360 coronacrisis Bitcoin altcoins

Traditionele markten dalen ook

Ook de traditionele financiële markten bevinden zich in een vergelijkbare situatie. De Stoxx Europe 600 futures-index daalt met 7,7% en de Britse FTSE futures 100-index daalde met ongeveer 5,6%. De Amerikaanse maatregelen, waaronder ook het verlagen van de rentetarieven, hadden alleen een positief effect op de staatsobligaties, maar de aandelen blijven dalen. De S & P 500-futures zijn met bijna 5% gedaald. Ook de overige markten lijken zwaar te lijden onder het coronavirus en bijbehorende lockdowns en crisis.