Bitcoin Cash kopen: iDEAL, Changelly of exchange? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin Cash kopen: iDEAL, Changelly of exchange?

Bitcoin cash kopen

Bitcoin Cash wordt afgekort als BCH en soms als BCC. Je kan het in Nederland makkelijk kopen bij diverse websites online. Dit kan gewoon met iDEAL. Ook is het mogelijk om deze coin te ruilen bij Changelly of om eerst Bitcoin te kopen en deze te verhandelen tegen BTC/BCH. Deze munt is vrij recent op de markt gekomen na de fork van Bitcoin. De koers heeft flinke schommelingen meegemaakt. Hieronder zie je een stappenplan hoe je BCH kunt kopen.

Klik hier om direct Bitcoin Cash met iDEAL te kopen!

Kopen met iDEAL

Bij de aanbieders Bitvavo (tip) en Litebit.eu kun je deze cryptovaluta direct kopen met iDEAL. Erg makkelijk voor de beginner. Ook kun je er voor kiezen deze in een online wallet bij Litebit te bewaren. Dit adviseren wij enkel voor kleine hoeveelheden. Anders is een hardware wallet of paper wallet meer geschikt. Wil je BCH kopen met iDEAL, volg dan het stappenplan hieronder.


  • Ga naar Bitvavo of Litebit via deze link
  • Maak gratis een account aan als je deze nog niet hebt
  • Kies de markt Bitcoin Cash (BCC bij Litebit)
  • Voer het aantal BCC dat je wilt hebben in. Je kan ook het aantal euro invullen dat je uit wilt geven. Dan krijg je direct te zien hoeveel van deze cryptovaluta je er voor terugkrijgt.
  • Voer een ontvangstadres in of gebruik de wallet van Litebit als je zelf geen BCH wallet hebt
  • Betaal met iDEAL
  • Je hebt binnen een paar minuten de cryptovaluta in jouw wallet staan

Omruilen via Changelly

Wij hebben een uitgebreide guide geschreven hoe Changelly werk. Het komt er op neer dan je online gemakkelijk valuta kan omruilen tegen elkaar. Zo kun je eerst Bitcoin kopen en deze in een eigen wallet zetten. Daarna ruil je dit om bij Changelly. Lees onze Changelly guide voor meer informatie. Ook kun je in de onderstaande widget deze valuta omruilen tegen honderden anderen.

Bitcoin cash kopen via een exchange

Ook is het mogelijk om eerst Bitcoin te kopen bij een goedkope aanbieder (zie hieronder). Daarna verstuur je de coins naar een exchange toe. Hier handel je tussen de markten BTC/BCH. Dit is vaak de goedkoopste optie, maar niet altijd even geschikt voor de beginner. Geschikte exchange: Cryptopia.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.