Bitcoin Cash hardfork de oorzaak van de koersdaling? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin Cash hardfork de oorzaak van de koersdaling?

Deze week, vanaf woensdagnacht tot donderdagochtend, was er een enorme daling van de koersen in de cryptowereld. Er kwamen meteen al vele geruchten naar buiten dat de Bitcoin Cash hardfork hier de oorzaak van zou zijn. Maar waarom komt er zo veel kritiek vanuit meerdere hoeken over deze Bitcoin Cash hardfork? En is het inderdaad de oorzaak van de koersdaling?

Over de Bitcoin Cash hardfork

Op 15 november 2018 vond er een nieuwe Bitcoin cash hardfork plaats. Bij Bitcoin Cash vindt er zo’n twee keer per jaar een hardfork plaats, je zou dus denken dat dit niets bijzonders is. Men denkt echter dat deze nieuwe hardfork veel impact heeft gehad op de koersen. Maar hoe komt dat nou? Meestal is er na een hardfork bijna meteen duidelijk welke munt de dominante blockchain heeft. Deze cryptomunt wordt dan ondersteund en je kan hem dan storten en opnemen. Nu was het echter nog niet duidelijk of Bitcoin Cash ABC of Bitcoin Cash SV ondersteund ging worden. De beiden vormen van Bitcoin Cash waren in het begin nog maar op één exchange verkrijgbaar. De andere exchanges wilden eerst afwachten wie de dominante blockchain zou hebben.

Het laatste Bitcoin Cash nieuws

Deze week was het nog niet duidelijk of Bitcoin ABC of Bitcoin SV de dominante blockchain zou hebben. Bij Bitcoin ABC zou alles hetzelfde blijven als bij de andere hardforks. Bij Bitcoin SV zouden er een aantal dingen veranderen, zo zou er een alternatieve reeks consensuswijzigingen worden geïntroduceerd. Calvin Ayre, een bekende miljardair die in augustus 2017 werd aangesteld om advies te geven over de ontwikkelingen in cryptocurrency voor Antigua en Barbuda, voorspelde dat de uitkomst in de hardfork eerder in een aantal weken wordt beslist dan in een aantal dagen. Er wordt nu weer gezegd dat de plotselinge koersdaling niks te maken had met de hardfork. Waarschijnlijk werd die koppeling gemaakt omdat de daling toevallig net plaatsvond voorafgaand aan de Bitcoin Cash Hardfork. Toch zal het altijd een raadsel blijven wat nou de precieze oorzaak was van de plotselinge koersdaling.