Bitcoin breekt door tienduizend dollar grens - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin breekt door tienduizend dollar grens

Tienduizend dollar Bitcoin

Bitcoin ( BTC ) heeft zijn gestage prijsstijging in de afgelopen drie maanden voortgezet om voor het eerst in meer dan een jaar door de magische 10.000 dollar grens te breken.

Koers vergeleken met begin 2019

Bitcoin brak vandaag het $ 10.000-cijfer. In de eerste vier maanden van het jaar bleef de koers nog hangen tussen de 3000 – 4000 Amerikaanse dollar. Op het moment van schrijven staat de BTC koers op $10,784,47. Dit is een prachtige stijging van iets meer dan 10 procent over het afgelopen uur.

Koers in euro

Bitcoin is nog niet door de magische 10.000 euro grens doorgebroken. Op het moment van schrijven staat de koers in euro op €9.471,28.

Euro koersen
Bron: https://coin360.com/

Vertrouwen terug? Redenen koersstijging Bitcoin

Het lijkt er op dat het vertrouwen weer voor een groot deel terug is. Dit heeft meerdere oorzaken, waaronder:

  • Introductie Facebook crypto genaamd Libra
  • Handelsoorlog met China en de Verenigde Staten
  • Geruzie Verenigde Staten en Iran
  • etc. etc.

Hash Rate door het dak

Ook deze week bereikte bitcoin hash rate – de totale rekenkracht van het bitcoin-netwerk – nieuwe all-time hoogtepunten. Bitcoins  hash rate bereikte een meerjarig hoogtepunt, de groei in hash-snelheid kan worden beschouwd als een maatstaf voor de interesse in het minen van de munt.

Bitcoin kopen?

Dat kan je goed bij de onderstaande aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.