Bitcoin ABC kopen: meerdere opties - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin ABC kopen: meerdere opties

Bitcoin ABC kopen

Na de recente hard fork van Bitcoin Cash is de munt Bitcoin ABC ontstaan. Dit is een controversiële fork geweest en men denkt dat deze fork de mede-veroorzaker is van de koersval van november 2018. Bitcoin ABC heeft voldoende kracht achter zich staan en is zelfs een redelijk populaire cryptocurrency geworden. Veel exchanges en ook Coinmarketcap hebben de listing van Bitcoin Cash en ABC samengevoegd. Als we dus spreken over Bitcoin Cash, spreken we dus over ABC. De afkorting BCHABC wordt ook gebruikt. Je kan Bitcoin ABC kopen op verschillende manieren. In deze blog behandel ik de opties voor BCH kopen.

Bitcoin Cash Bitcoin ABC
Coinmarketcap heeft de listing van BCH en ABC samengevoegd.

Bitcoin ABC (BCH) kopen iDEAL

Snel en eenvoudig | Ideaal voor de beginner of mensen die snel willen kopen

Bitcoin ABC iDEAL Bitvavo

Omdat Bitcoin ABC een grote en bekende cryptovaluta is, kan je deze op veel plekken eenvoudig kopen. Zo ook met iDEAL.

 1. Ga naar de aanbieder Bitvavo via deze link.
 2. Log in of maak een nieuw account aan. (Meer info over een nieuw acount aanmaken: Bitvavo account aanmaken en verifiëren uitleg)
 3. Druk op de knop “EURO’S STORTEN” in het dashboard (na inloggen)
 4. Je komt nu in een scherm waar je direct met iDEAL een overboeking in euro kan doen.
 5. Ga naar de markt voor Bitcoin ABC (BCH) en vul in hoeveel je wilt hebben. Stel je wilt 10 ABC kopen, dan vul je dat in. Je kan ook het bedrag in euro invullen. Bijvoorbeeld: 100 euro. Je ziet dan direct hoeveel Bitcoin Cash ABC je er voor terug krijgt.
 6. Bevestig de order. Bij Bitvavo worden orders binnen enkele seconden al uitgevoerd. Je kan de order terugvinden in je online wallet. Ook kun je het nu versturen naar een eigen wallet naar keuze.

BCH op een exchange kopen

De goedkoopste manier van Bitcoin ABC kopen | minder geschikt voor de beginner

Bitcoin ABC kopen exchange BCHABC

Bitcoin ABC kun je ook kopen op een exchange. Via Coinmarketcap kun je zien welke exchanges allemaal zijn aangesloten en een handelspaar met ABC aanbieden. Dit zijn bijna alle exchanges ter wereld. Onze voorkeur gaat uit naar Cryptopia en Binance. Hieronder zie je eerst een stappenplan in tekst voor Bitcoin ABC kopen bij Binance. In het tussenkopje daarna zie je een uitleg in tekst, begeleid met afbeeldingen voor kopen bij Cryptopia.

 1. Ga naar de exchange via deze link.
 2. Maak een account aan of log in
 3. Ik raad aan om een account altijd direct te verifiëren, zodat je later gewoon onbeperkt kan storten en uitbetalen.
 4. Stort een valuta waarmee je wilt gaan handelen, bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Bitcoin kopen kan op meer manieren.
 5.  Ga naar de exchange en zoek de markt BCH/BTC of BCH/ETH. Of als je de IOU wilt kopen, BCHABC/BTC of BCHABC/BTC.
 6. Het gemakkelijkste is om een market order te plaatsen voor het bedrag dat je totaal wilt uitgeven aan deze cryptovaluta.
 7. Zodra de market order succesvol is, staat de crypto in de online Binance wallet. Je kan deze nu daar bewaren of storten naar een eigen wallet (meest veilige). Ook kun je het bewaren in een Ledger Nano.

Via Cryptopia kopen

Nog geen ETH of BTC?

Voor het handelen op een exchange heb je vaak een andere digitale valuta nodig. Deze kan je goed kopen bij de onderstaande aanbieders.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.