Birdchain ICO: Veelgestelde vragen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Birdchain ICO: Veelgestelde vragen

Birdchain ICO BIRD tokens

Enkele dagen geleden plaatsten wij een blog over de Birdchain ICO. Deze werd op zowel Facebook en Twitter erg veel gedeeld. Onze mailbox werd overspoeld met vragen over Birdchain. Dit waren vaak dezelfde vragen. Daarom hebben wij besloten om hier een blog aan te wijden. Mensen willen blijkbaar graag investeren in deze nieuwe ICO, maar zitten nog wel met een aantal dringende vragen. Dit begrijpen wij. De meeste vragen kunnen echter al worden beantwoord door de Whitepaper van Birdchain te lezen (link). Hierin wordt beschreven wat de plannen zijn, hoe de ICO gaat werken en wat voor problemen en oplossing zij zien.

Disclaimer: Dit is geen gesponsorde content en wij zijn niet benaderd door Birdchain. Het leek ons een interessante ICO om over te schrijven. Het idee is iets wat direct toegepast kan worden in de echte wereld.


SMS? Wie gebruikt dat nou nog! Wat is dat?

Deze opmerking hebben wij een aantal keer als commentaar in onze mail gehad. Ook zien we dit veel terug in de reacties op de berichten van de Birdchain Facebookpagina. Wie gebruikt er nog SMS? Bedrijven. Consumenten gebruiken dit niet tot nauwelijks meer. Dit is vervangen door berichtenapps zoals Whatsapp, Messenger, Telegram, Kik e.d. Bedrijven maken echter nog heel veel gebruik van sms. Dat is ook de reden dat Birdchain zich richt op A2P diensten. Die zijn sms’jes die verzonden worden van applicaties naar consumenten. Als je bijvoorbeeld een nieuw Netflix account aan wilt maken, moet je een telefoonnummer verifiëren. Je ontvangt dan een sms met de verificatiecode. Doe je mee met een prijsvraag of stem je op jouw favoriet in The Voice of Holland? Dan ontvang je ook een sms. Bedrijven kunnen straks, dankzij Birdchain, deze goedkoop van jou overkopen!

Wat is het verschil tussen sms verkopen en meedoen met de ICO?

Tijdens de ICO koop je BIRD-tokens. Als je er vroeg bij bent (early bird) dan ontvang je een hoge bonus. Deze is bij de start 50%. Als het platform gelanceerd wordt, kun je in de Birdchain app jouw ongebruikte sms verkopen. Je ontvangt dan BIRD-tokens. Mensen die investeren in de ICO geloven dat de waarde van de tokens flink kan stijgen of geloven in het idee achter deze cryptocurrency.


Telecomproviders laten dit toch nooit toe?

Het is onwaarschijnlijk dat telecombedrijven in de eerste drie of vier jaar gaan reageren op de service van Birdchain. Ze verwachten dat sms-berichten weinig aandacht krijgen van deze providers, omdat hier nauwelijks omzet op te behalen valt. Daarnaast mogen deze providers niet jouw sms’jes lezen wegens privacywetten. Als je dus niet meer sms’jes verkoopt dan mag volgens de Fair Use Policy, dan moet het geen probleem zijn. Bedrijven hebben dan geen aanzet om jouw berichten in te gaan lezen.

Gaat het team al zijn tokens snel dumpen op de markt?

Er is ook regelmatig gezegd dat het een scam is en het team zo snel mogelijk rijk wil worden. Als je de whitepaper goed leest, dan zie je dat de tokens van het team 2 jaar lang worden bevroren. Ze kunnen hier geen gebruik van maken, deze niet verkopen en er niet mee handelen.

veelgestelde vragen BIRD Tokens

Heeft het team ervaring?

Ja. Het team heeft al een bedrijf dat al bijna 10 jaar actief is op de A2P SMS markt. Ze weten dus hoe het werkt. Ook hebben zij helder in de whitepaper uiteengezet wat de sterke en zwakke punten van de ICO en de Birdchain app zijn. Het gehele team, inclusief de LinkedIn profielen kun je gewoon op de officiële website bekijken.

Team Birdchain BIRD Token
Het team achter Birdchain Bron: https://www.birdchain.io/

Leuk idee! Hoe kan ik meedoen?

OP 18 november 2017 start de Birdchain ICO. Je kan tot 31 december 2017 tot 23:59:59 deze tokens kopen. Om mee te doen kun je jezelf nu al registeren op de officiële website van Birdchain. Als je tot 2.5 Ether wilt uitgeven, dan hoef je geen aanvullende vragen in te vullen. Wil je met meer meedoen, dan moet je een aantal documenten opsturen. Dit is volstrekt normaal bij een ICO. Dit is in het kader van de KYC (Know Your Customer) wetgeving. Je kan meedoen met de cryptocurrency Ethereum. Deze kun je bij onder andere Litebit (gratis account en gratis online wallet) kopen. Ook bij de onderstaande aanbieders kun je Ether kopen om mee te doen met deze (en andere) ICO’s.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.