Binance wil vertrouwen op cryptomarkt terugwinnen
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Binance wil vertrouwen op cryptomarkt terugwinnen

Binance wil vertrouwen op cryptomarkt terugwinnen

Op dit moment gaat het nog niet goed op de cryptomarkt en zijn de koersen laag. Dit komt mede door de val van FTX. Hierdoor is het vertrouwen verloren en zijn de koersen flink gedaald. Binance, het grootste crypto platform ter wereld, wil het roer omgooien en het vertrouwen weer terugwinnen.

Binance heeft een groep samengesteld die met elkaar aan toezichthouders moet laten zien dat de cryptomarkt een ‘gezonde’ industrie is. Deze samengestelde groep bestaat uit onder meer uit bedrijven, projecten, exchanges en analyseplatformen.

Criminaliteit tegengaan

Op dit moment zien we veel negativiteit in de cryptowereld. Denk aan criminaliteit, witwaspraktijken en hackers. De cryptowereld wordt weggezet als een ongereguleerde bende. Binance wil laten zien dat dit niet zo is en dat de cryptowereld criminaliteit tegen kan gaan.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zegt dat de transparantie van crypto juist een belemmering is voor criminelen. Daarnaast moet de reputatie van crypto positief in het nieuws worden gebracht en moeten de toezichthouders meer duidelijkheid en inzicht krijgen.

Binance is niet de leider van de samengestelde groep

De grootste cryptobeurs ter wereld heeft een mooie, diverse groep van diverse partijen bij elkaar gezet, maar ze willen niet als leider functioneren. De groep wil als decentraal lichaam fungeren, meldt een anonieme bron: “Het creëren van de organisatie is ook om duidelijkheid te verschaffen over tekortkomingen in de crypto sector”.

Wat de volgende stappen precies gaan zijn is nog niet bekend. De gesprekken met de toezichthouders starten binnenkort. Vervolgens wordt er geprobeerd om de cryptosector veiliger en stabieler te maken.