Binance helpt bij bestrijden coronavirus - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Binance helpt bij bestrijden coronavirus

De crypto-gemeenschap blijft de uitbraak van het coronavirus helpen bestrijden. Exchange Binance is voorloper met de Binance Charity. Zo doneren zij medische benodigdheden aan ziekenhuizen en commandocentra voor bestrijding van Corona.

Op 9 maart kondigde Binance Charity de voltooiing aan van de tweede fase van haar filantropische initiatief genaamd ‘Binance for Wuhan’, waarbij het bedrijf 6 nieuwe partijen medische benodigdheden gaf aan 130 ziekenhuizen, medische teams en commandocentra voor ziektebestrijding.

De verzending omvatte beschermende pakken uit Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, zuurstofmachines, handschoenen en andere veiligheids-accessoires.

Crypto space-stakeholders in de strijd tegen coronavirus

Alleen al in februari droeg een reeks cryptocurrency- en blockchain-gerelateerde bedrijven bij aan de bestrijding van het virus. Tech startup FUZAMEI uitgerold een-blockchain gebaseerde platform ontworpen om de transparantie en efficiëntie van de naastenliefde en medische delen van gegevens te verbeteren. Blockchain-onderneming Krypital lanceerde een donatie-inspanning voor het verkrijgen van medische benodigdheden voor slachtoffers van coronaire virussen in Wuhan.

Het in China gevestigde hightechbedrijf Hyperchain heeft de ontwikkeling aangekondigd van een blockchain-platform gericht op transparantie en traceerbaarheid van donaties in verband met de coronavirus-epidemie.

Cash versus cryptocurrencies te midden van coronavirus

In februari gebruikte de Chinese overheid in quarantaine geplaatste bankbiljetten in een poging de verspreiding van het virus te stoppen. De autoriteiten vroegen lokale banken om individuen zo mogelijk nieuwe bankbiljetten te verstrekken.

De ophef rondom de coronavirus-epidemie heeft mensen over de hele wereld ertoe gebracht om digitale valuta’s in beeld te brengen. De zoekterm “Bitcoin coronavirus” heeft dus “Bitcoin halvering” ingehaald op Google Trends, met het meeste verkeer in Europa.

Hoewel beleggers over de hele wereld moeite hebben om veilige havenactiva te vinden, beschouwen sommige branche-experts cryptocurrencies niet als een geschikte optie. Campbell Harvey, een professor in internationaal zakendoen aan de Duke University, zei tegen Cointelegraph: “Als je over veilige havens begint te praten, wordt het heel moeilijk om te denken dat het echt veilige havens zijn, omdat het gewoon niet duidelijk is.”